Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9095
Youtube-videot: 588
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Paintball-pelimuodot

user image 19.01.2012
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Mitä on paintball?
paintball.fi


Paintballia voi pelata vaikka millä lailla, vaikka nykyisin valtaosa netissä ja erityisesti lehdissä näkyvyyttä saavasta kilpapaintista keskittyy lippupeliin tasaisella pelialustalla. Kisapelaaminen on kuitenkin vain murto-osa kaikesta paintista, eli harrastepelaajat niin omilla kuin vuokra-aseillakin muodostavat suuren, mutta valitettavan näkymättömän enemmistön.

Erilaiset pelimuodot eivät tästä johtuen saa kovinkaan paljon julkisuutta, kun lehtien artikkeleissa pyritään lähinnä selvittämään viimeisimmän turnauksen tapahtumia. Painttikokemusten rikastuttamiseksi tästä artikkelista löytyy erilaisia pelimuotoja joita olen pelannut, nähnyt pelattavan tai lukenut jostain. Kannattaa tsekata silloin tällöin, pyrin päivittämään sisältöä aika ajoin.

Jos peliporukka on tottunut pelaamaan ainaista lipunryöstöä, niin pelit ovat varmasti outoja ja vastustusta saattaa esiintyä, kun normaalisti hyvin pärjäävät pelaajat eivät osaakaan sopeutua uusiin sääntöihin. Kaikenlaisia pelejä kannattaa kuitenkin kokeilla, vaihtelu virkistää!

Jos taas omassa peliporukassa on päinvastoin viety asioita eteenpäin kehittelemällä erilaisia variaatioita tai kokonaan uudenlaisia pelimuotoja jotka haluaisitte jakaa muidenkin kanssa, niin laittakaa viestiä tulemaan. Palautetta ja kysymyksiä artikkelista voi jättää forumin puolella tai artikkelin alusta löytyvästä kommenttilinkistä. Mikäli jonkin pelimuodon selitys on turhan ylimalkainen tai jokin kohta jää muuten epäselväksi, niin laittakaa kysymyksiä jotta asia saadaan selvemmäksi.

Kannattaa lukea myös artikkelit Vinkkejä harrastepelien järjestäjille ja 5 tapaa piristää vanhaa metsäkenttää, niistä löytyy erilaisia ideoita tapahtumien järjestämisen helpottamiseksi. (Artikkelit käsittelevät osittain samoja aiheita, joten pientä päällekäisyyttä voi löytyä.)

Pelimuotoja:

  1. Lipunryöstö kahdella lipulla
  2. Keskilippu
  3. Kellopeli eli aluehallinta
  4. Eliminointi
  5. Hyökkäys ja puolustus
  6. VIPin suojelu
  7. Ventti
  8. Muskettimeininki
  9. Kadonneen pilotin pelastus
  10. Kaljaralli
  11. Skenariotehtävät
  12. Lippuhyökkäys
  13. Kanisteripeli

Tästä takaisin "Mitä on paintball?"-sivulle

Tagit