Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1387
events: 1
images: 8937
youtube videos: 455
Files: 18
Groups: 1

Pelimuodot: kaljaralli

user image 19.01.2012
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Mitä on paintball?
paintball.fi


Kaljaralli
Kaljarallissa joukkueet pyrkivät kuljettamaan jonkin esineen (kaljatynnyri/-kori :)) paikasta A paikkaan B. Tämä voidaan toteuttaa monella tavalla, esim. että esine on aloituksessa kentän keskellä ja voittaja on se joka saa sen haltuunsa ja vie ennalta määrättyyn paikkaan (joukkueen aloituspaikka tai vaikka kentän vastapäinen pääty). Esineen pitäisi olla sen painoinen ettei yksi pelaaja jaksa liikutella sitä noin vain, mutta kuitenkin sellainen ettei sen kanssa satuta itseään jos se sattuu putoamaan.

Tynnyri voi olla myös esimerkiksi kärryssä, jos sellainen on saatavissa ja maasto soveltuu sen työntämiseen.

Kaljaralli sopii hyvin päivän viimeiseksi peliksi, pelin voittajahan voi sitten nauttia voitostaan kirjaimellisesti saunomisen yhteydessä. Lastistahan ei pelin aikana saa juoda :).

Variaatioita: Kaljarallia voidaan pelata myös hyökkäys-puolustusversiona, jossa esine on alussa hyökkääjän hallussa ja heidän pitää viedä se puolustajien linjan läpi ennalta määrättyyn paikkaan, jolloin käytetty aika pistetään muistiin. Tämän jälkeen joukkueet vaihtavat rooleja ja voittaja on se, joka onnistui nopeammin. Jos perillevienti ei onnistu, niin silloin mitataan jäljelle jäänyt matka kuinka kauas hyökkääjät onnistuivat lastin viemään. (Matkan mittaus voi maastossa tosin olla aika hankalaa.)

Hyökkäys-puolustuksessa hyökkääjillä voi myös olla käytössään renegeraatio (ja puolustajilla ei), jolloin hyökkääjät käyvät osuman saatuaan aloituspaikassaan putsaamassa jäljet ja saavat palata peliin. Tällöin hyökkääjät aika varmasti saavat lastin perille jossain vaiheessa, jolloin peli ratkeaa selvemmin aikoja vertaamalla.

Takaisin pelimuotolistaukseen

Tags