Tilastot
Pelimuodot: kanisteripeli
Kanisteripeli
Pelissä käytettävien kanisterien mukaan nimetty pelimuoto on sysmäläistiimi Ka'roksen kehittelemä, ja sitä on pelattu Jokamiespeleissä.
Pelissä molemmilla joukkueilla on oma lippunsa omalla aloitusasemallaan. Lisäksi kentällä on viisi pientä kanisteria aseteltuna siten että molemmilla joukkueilla on niille yhtä pitkä matka. (Sopivat paikat löytyvät useimmiten muutaman pelin kokoilun jälkeen.)
Joukkueet saavat pisteen jokaisesta kanisterista ja viisi pistettä vastustajan lipusta, jonka tuovat omalle aloitusasemalleen. Peli päättyy ajan päättymiseen tai siihen että jompikumpi joukkue kotiuttaa vastustajan lipun. Enemmän pisteitä kerännyt joukkue on voittaja.
Jos kanisteria tai lippua kantava pelaaja saa osuman, pitää hänen pudottaa esineet. Molemmat joukkueet voivat ottaa pudonneen kanisterin kantoon, mutta omaan lippuun ei saa koskea. (Jos omaan lippuun saisi koskea, niin se tuppaisi häviämään semmoiseen paikkaan josta vastustaja ei sitä enää löydä ).
Vastustajan aloituspaikalta voi luonnollisesti napata heidän lippunsa, mutta sinne tuotuja kanistereita ei saa liikuttaa (muuten kentän tyhjentänyt tiimi saisi aina pisteet kaikista kanistereista).
Verrattuna esim. pelkkään lipuilla pelattavan peliin (jossa käytännössä tuloksena vain voitto ja häviö) kanistereista tulevat pisteet kertovat paremmin miten peli on kentällä kulkenut. Esim. pistein 6-4 päättynyt peli kertoo siitä ettei hävinnyt tiimi ollut mitenkään vastaantulijana (voittotiimille yksi kanisteri ja lippu, toiselle neljä kanisteria).
Kanisterit antavat myös pelaajille tekemistä ja useampia kohteita, joten kentällä riittää tapahtumia.
Variaatioita: Kanistereita voi olla enemmän tai vähemmän kuin viisi kappaletta. Tällöin lipusta saatavia pisteitä pitää muuttaa siten että niitä saa yhtä monta kuin kanistereita on pelissä. Eli jos yksi joukkue saa kaikki kanisterit, niin lipun kotiuttamalla vastustaja voi vielä päästä tasapeliin.
Kanisterien tilalla voi luonnollisesti olla muitakin esineitä, kunhan erottuvat tiimien lipuista.