Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1385
events: 1
images: 8817
youtube videos: 453
Files: 18
Groups: 1

Pelimuodot: hyökkäys ja puolustus

user image 19.01.2012
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Mitä on paintball?
paintball.fi


Hyökkäys ja puolustus
Hyökkäyksessä ja puolustuksessa vain puolustajilla on lippu. Hyökkääjät voittavat jos pääsevät koskettamaan lippua, jolloin peli päättyy. Hyökkääjiä on yleensä huomattavasti enemmän kuin puolustajia, esim. suhteessa 1:3, tietysti puolustettavan maaston tai paikan mukaan. Joukkueiden sopivat pelaajamäärät löytyvät usein vain kokeilemalla pelaamalla maastossa tarpeeksi monta kertaa.

Variaatioita:
Peli ei pääty lipunkosketukseen vaan hyökkääjien pitää siepata lippu ja kuljettaa se johonkin ennaltamäärättyyn paikkaan, esim. omaan aloituspaikkaansa. Tämä antaa puolustajille pienen mahdollisuuden napata lippu takaisin ja estää myös tehokkaasti joukkoryntäystä lipulle, jolla pyritään vain auttamaan yksi pelaaja hengissä perille ja saamaan kosketuksen kohteeseen.

Samankokoiset joukkueet:
Joukkueet ovat aloituksessa samankokoisia ja puolustajat eliminoituvat normaalisti. Osuman saatuaan hyökkääjät palaavat omaan aloituspaikkaansa, putsaavat osumat ja saavat palata heti peliin. Näin periaatteessa hyökkääjät voittavat aina (ellei heiltä nyt sitten lopu kuulat tai usko omiin kykyihin :)), jolloin käytetty aika kirjoitetaan muistiin. Tämän jälkeen vaihdetaan puolia ja voittaja on se joukkue, jonka onnistui päästä lipulle nopeammin. Mielenkiintoinen ja vauhdikas vaihtoehto, kannattaa pelata aika ajoin. Hyökkääjien pitää pystyä muuttamaan pelityyliään huomattavasti normaalia rohkeammaksi.

Useampi lippu:
Puolustajilla voi myös olla useampia lippuja, soveltuu pelattavaksi hyvin esimerkiksi silloin, kun puolustajat ovat rakennuksessa. Tällöin peli päättyy kun kaikki liput on saatu kosketettua tai vietyä hyökkääjien aloituspaikkaan.

Vinkkejä:
Hyökkäyksestä ja puolustuksesta tulee erittäin mielenkiintoinen peli, kun puolustettava lippu viedään sellaiseen paikkaan, joka ei välttämättä ole tutulla kentällä kovinkaan aktiivisessa käytössä. Kentän rajatkaan eivät ole kovin tärkeitä, sillä puolustajat sijoittuvat kuitenkin lipun lähelle ja hyökkääjät eivät saa mitään etua siitä että lähtevät kovin kauas. Tällöin puolustettavan paikan voi sijoittaa vaikkapa normaalin kentän ulkopuolelle ja sitä voi lähestyä mistä suunnasta tahansa. Tämä tekee pelistä erittäin mielenkiintoisen, kun puolustajat eivät voi tuudittautua siihen normaaliin tunteeseen, että tietäisivät mistä suunnasta vastustaja on tulossa. Pelistä tulee skenariotyylisempi, ns. 360 asteen peli, jolloin tuttu kenttä muuttuu aivan uudeksi, suosittelen kokeilemista.

Takaisin pelimuotolistaukseen

Tags