Tilastot
Pelimuodot: Lipunryöstö kahdella lipulla
Lipunryöstö (kahdella lipulla)
Lipunryöstö on kaikista pelimuodoista tavallisin ja se on myös jostain syystä vieläkin käytössä valtaosassa kisapelaamista, vaikka lipun merkitys on siellä nykyisin minimaalinen. Harrastepelaamiseen se kuitenkin sopii erinomaisesti ja liput myös liikkuvat usein silloin, kun molemmissa joukkueissa on pelaajia jäljellä. Lipunryöstössä molemmilla joukkueilla on aloituspaikassaan lippu ja tarkoituksena on ryöstää vastustajan lippu ja tuoda se omalle aloituspaikalle, jolloin peli päättyy.
Variaatioita:
Peli päättyy vasta kun molemmat liput ovat samassa aloituspaikassa, eli oman lipun suojaaminen on tärkeämpää. Voi johtaa usein siihen että muutama pelaaja huhuilee pitkin kenttää etsien omaa lippua, kun siepattu vastustajan lippu on jo tuotu perille, eli normaali muoto on vauhdikkaampi ja pelaajaystävällisempi.
HCS-tiimiltä bongattu vaihtoehto kahden lipun peliin on sellainen, että vastustajan lippu pyritään sieppaamaan ja viemään keskellä kenttää olevaan merkittyyn paikkaan, jossa on äänitorvi pelin lopetussignaalin antamiseksi.
Tässä pelimuodossa on useampi hyviä pointteja: Koska molemmat tiimit yrittävät palauttaa lipun samaan paikkaan, niin ei tarvitse arvailla voittajaa, kun peli päättyy selkeään torven törähdykseen. Jos molemmat liput ovat liikkeellä niin pelin lopusta tulee myös jännittävämpi, koska kaikki pelissä olevat pelaajat luonnostaan kerääntyvät kentän keskelle yrittäessään lipun kotiutusta tai sen estämistä. Tämmöinen periaatteessa "kolmen pesän" peli antaa myös joukkueille enemmän mahdollisuuksia suunnitella peliään kuin normaalilla kahdella pesällä, esim. hakien eri vaihtoehtoja siihen että pyrkiäkö valtaamaan keskialue heti alussa vai suunnata ensin koko joukolla vastustajan aloituspaikkaan.