Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1435
events: 1
images: 7200
youtube videos: 496
Files: 18
Groups: 1

Pelimuodot: kadonneen pilotin pelastus

user image 19.01.2012
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Mitä on paintball?
paintball.fi


Kadonneen pilotin pelastus
Aika legendaarinen pelimuoto joka sopii pelattavaksi isolla ja kohtuullisen peitteisellä kentällä. Pelaajat jaetaan hyökkääjiin ja puolustajiin ja hyökkääjistä yksi pelaaja valitaan lentäjäksi. Ennen pelin alkua lentäjä viedään kentälle paikkaan jota joukkueet eivät tiedä, kuitenkin aika kauas hyökkääjien aloituspaikasta. Lentäjän puoli voittaa jos lentäjä saadaan tuotua omaan aloitustukikohtaan, puolustajat voittavat jos saavat lentäjän merkittyä.

Pelimuoto melkein vaatii että joku toimii kaiken aikaa tuomarina, eli hän vie pilotin ennen aloitusta kentälle, jotta kukaan pelaajista ei tiedä paikka.

Pilotin pitäisi vaatetukseltaan erottua muista pelaajista, ihanteellista tietysti olisi jos tarjolla olisi aito lentohaalari.

Variaatioita: Lentäjällä voi olla normaali pelivarustus, vain pieni pistooli tai hän voi olla kokonaan ilman asetta. Lentäjä voidaan myös määrätä "loukkaantuneeksi," jolloin liikkumisvauhtia voidaan pienentää, eli pelaajan pitää esim. käyttää sopivaa karahkaa kainalosauvana.

Mikäli käytössä on sopiva nukke, niin se voi esittää lentäjää, jolloin nukke pitää tuoda kentältä esim. paarien avulla kantamalla.

Radiot tuovat peliin myös oman mielenkiintonsa, jos pilotti voi opastaa hakijoita luokseen niiden avulla. Yleensä paintball-peleissä vastustajan kanavien kuuntelua katsotaan karsaasti, mutta tässä pelimuodossa puolustajille kyllä sen avun soisi :).

Pelimuoto voidaan myös kohtuullisen helposti yhdistää muihin peleihin, jolloin esim. tavallisesta lippupelistä saadaan mielenkiintoisempi. Tällöin molemmista joukkueista otetaan yksi pelaaja pilotiksi ja nämä aloittavat pelin jostain vastustajan päädystä. Joukkueet saavat lisäpisteitä jos saavat pilotin ehjänä perille.

Takaisin pelimuotolistaukseen

Tags