Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1475
events: 1
images: 8657
youtube videos: 540
Files: 18
Groups: 1

Pelimuodot: skenariotehtävät

user image 19.01.2012
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Mitä on paintball?
paintball.fi


Skenariotehtävät
Tässä artikkelin yhteydessä skenariotehtävällä ei tarkoiteta isoja pelejä (esim. Suurpeli), vaan enemmänkin yksittäisiä pieniä pelejä, joihin tuodaan mukaan erilaisia skenarioelementtejä. Tässä aihetta vain hipaistaan kevyesti ja osoitetaan suuntia joilla kiinnostuneet voivat lähteä kehittelemään omia juttujaan.

Skenariotehtävä on jokseenkin laaja käsite. Yhdelle porukalle ne voivat olla yksittäisiä pelejä joita voi pelata kerrasta toiseen samalla lailla ja toiset hoitavat homman niin että kun peli on pelattu, niin siihen ei enää koskaan palata, vaan haetaan ainutkertaisia elämyksiä. Omalla tavallaan kaikki erilaiset pelimuodot ovat tietysti skenarioita (hyvinä esimerkkeinä pilotin pelastus ja VIPin suojelu), mutta nykyisin käsitteellä tarkoitetaan vähän monimutkaisempia juttuja kuin normaalit ja tutut lippupelit.

Jos mielenkiintoa ja innostusta riittää, niin erilaisten pikkuskenarioiden suunnittelulla saa aikaa varsin erilaisen pelipäivän normaalien lippupelien sijaan.

Vinkkejä: Yllätyksellisyys on pop. Normaalisti pelatessa oma peliporukka tietää ja tuntee kentän kuin omat taskunsa. Kun skenun vie tuntemattomaan maastoon niin jännitys nousee monta pykälää kerralla.

Normaalista lippupelikentästä poiketen kentän ei tarvitse olla mitenkään tasaväkinen, joten sillä lailla tavallisiin peleihin käyttökelvoton paikka saattaakin olla mitä mielenkiintoisin skenun alusta.

Erilainen rekvisiitta kiinnittää aina pelaajien huomiota ja erottaa pelit tavallisista lippupeleistä, eli siihen kannattaa panostaa. Huomioarvo on aivan toisenlainen, kun tavoitteena on siepata vastustajan tukikohdasta vaikkapa nippu IT-ohjukselta näyttäviä kapistuksia lipun sijaan, vaikka tietysti tehtävähän on silloin molemmissa jokseenkin sama. Pelaajat vain saavat rekvisiitan avulla pelistä paljon enemmän irti.

Takaisin pelimuotolistaukseen

Tags