Missä menet, Suomi Paintball?
Tero Kettu
@tero-kettu
8 vuotta sitten
169 viestiä
Julkisten harrastepelien määrä ollut laskusuunnassa jo useamman vuotta ja kisapuolellakin samat naamat pääosin kiertävät vähenevistä joukkueista toiseen, yhtä uutta pelaajaa kohden tuntuu yksi vanha lopettavan, plusmiinusnolla, mikä avuksi ja mitä ihmiset tältä lajilta oikeasti haluavat?
Kertokaa ihmeessä ja popparitkin saa ottaa jo esiin
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
8 vuotta sitten
2,379 viestiä
Ei vastauksia, mutta pohdintaa :
Seurojen/tiimien aktiiviporukoiden ikääntyminen vie hommaa tavallaan noidankehään, vaikka pelihaluja on, niin onhan se nuorten hankalampaa lähteä mukaan jos ikäeroa muuhun porukkaan on enemmän, eikä löydy oman ikäistä seuraa lainkaan. Eli vaatii tavallaan pienoista onnenpotkua, että jokin seura saa kerralla nipun uusia nuorempia pelaajia, jotka sitten helpottavat muiden lähtemistä mukaan.
Seuratasolla taas tuntuu että meillä on Suomessa rakenteellista ongelmaa. Hyvin pitkään se normaali tapa aloittaa kisapelaaminen oli oman tiimin kasaaminen, se oli kohtuullisen helppoa ja tavallaan tuudittauduttiin siihen että kilpailuvietti toi uutta porukkaa tuli aina vanhojen tiimien tilalle. Nyt esim. kisatiimin perustaminen on huomattavasti hankalampaa kuin 10-15 vuotta sitten. Omien varusteiden lisäksi pitäisi heti alkuun hommata kompressorit, kisakentän suojat ja mieluiten nurmi-/turffikenttä, ei oikein kelpaa peltokentällä pelaaminen enää. Pääkaupunkiseutu oikeastaan ainoastaan tarjoaa kaupallisia vaihtoehtoja kenttien suhteen, muualla Suomessa se vaatii aikamoisen ponnistuksen että pääsee ylipäätään alkuun.
Kun taas vertaa vaikka valtavirran palloilulajeihin, niin eihän siellä mieleenkään tule että nuoret perustaisivat oman jalkapallotiimin, vaan normaali tapa on lähteä mukaan oman alueen joukkueen toimintaa. Mutta paintballissa meiltä olemassa olevilta seuroilta hyvin pitkälle puuttuu se tapa ja rakenteet joiden avulla olisi helppo lähteä toimintaan mukaan. Ei juuri ole junnutoimintaa tai minkäänlaisia aloittelijoille suunnattuja, pikku hiljaa lajin pariin totuttavia kursseja tai opetusta, vaan tulijat usein noin kuvaannollisesti potkaistaan sinne altaan syvään päätyyn tuoreeltaan.
Toki esim. aloittelijoille suunnattuja kursseja on jokunen vuosien varrella eri puolilla maata ollut, mutta nekin vaatinevat useamman vuoden pitkäjänteisen panostuksen, jotta homman saa sujumaan ja opettajatkin oppivat mikä toimii ja mikä ei. Ensimmäinen, pienelle mielenkiinnolla jäänyt aloittelijakurssi syö sitten vetäjien motivaatiota rankasti, joten homma jää helposti siihen yhteen kertaan.
Toki maailmakin on muuttunut ja mielenkiintoisia harrastusvaihtoehtoja on nykyään yhä kasvavassa määrin, mutta ei sekään oikein selitä sitä miksi paintball jää Suomessa jalkoihin, kun toisaalla järjestetään ennätyskokoisia turnauksia.
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry
Johanna Lammassaari
@johanna-lammassaari
8 vuotta sitten
3 viestiä
Yksi tapa tappaa innostus on raha. Nuorilla ei välttämättä rahat riitä harrastuksen aloittamiseen. Ei nuorille löydy samaan tyyliin hanttihommia kuin ennen, ja halpojen settien metsästämiseen tarvitsee myös tuuria. Uusi porukka jaksaa järjestää pelejä ja tavata alkuun kerran kuussa. Sitten kun porukkaa alkaa tippumaan niin tapahtumien määrä vähenee jne. Mielestäni on ollut hienoa, kun harrastus on ollut viikottaista ja säännöllistä, silloin sitoutuminenkin on helpompaa kun innostus-onnitus pysyy viikottaisessa ohjelmassa, se tuo iloa arkeen eikä ole vain harvinainen herkku.
Itselle tuli tästä aiheesta mieleen projekti: paintball in amis. Paintball in amis olisi valtakunnallinen lukukauden kestävä kurssi, joka pyrkisi tuomaan lajille uusia harrastajia. Elo-syys-lokakuussa säännöllisissä tunnin-kahden kestävissä kokoontumisissa keskityttäisiin opettamaan perusasioita paintballista, sekä harjoiteltaisiin pumpputoimisten merkkainten kanssa turnausta varten. Lokakuun lopussa järjestettäisiin yhteinen turnaus paintball in amis projektissa mukana oleville nuorille. Marras-joulu-tammikuussa siirryttäisiin mekaanisten puoliautomaattisten mutkien pariin ja tutustutaan metsä-skenario-pelaamiseen. Tämä osa myös huipentuisi turnaukseen, "lumisota" skenaarioon. Helmi-maalis-huhtikuu-toukokuu keskittyisi kilpa-paintballiin. Toukokuussa järjestettävässä turnauksessa jaetaan maine ja kunnia parhaimpien amisjoukkueiden kesken. Kurssi olisi valtakunnallinen projekti ja toteutuisi saman aikaisesti useammalla paikkakunnalla, tämä lisäisi lajin näkyvyyttä valtakunnallisesti.
Tämän kurssin jälkeen innokkaimmat saavat osallistua seuraavan kurssin järjestämiseen, liittyä paintball-seuraan ja lähteä tavoittelemaan unelmia. Kurssissa ei niinkään ole tarkoitus leipoa hampaat irvessä talentteja, vaan toimia paintball urheilua kasvattavana voimana. Toiminnan monipuolisuus, säännöllisyys ja nuoriin kohdistuva toiminta voi tuoda sitä kaivattua uutta verta lajin pariin.
Jos tämän kurssin saisi vietyä edes 20 amikseen, ja kurssilla olisi 10 innokasta nuorta, meillä olisi mahdollisuus saada suomeen 200 turnauskokemusta haalinutta nuorta lajin pariin, aina niin kauan kun projekti pyörisi.
Projektia varten tarvittaisiin melkoinen rahoitus sekä ihmisiä, jotka voisivat antaa aikaansa projektin hoitamiseen. Jokaiselle kurssille tulisi hankkia kalustoa, jota pystyy lainata nuorien käyttöön. Ei jokaiselle omaa tietenkään, mutta sen verran että toimintaa pystyy pyörittämään. Jotta kurssi ei aivan olisi pelkkää helmiä sioille, seuraavana vuonna vaaditaan pelaamista omilla välineillä. Kaluston saamiseksi tulisi yhteistyötä tehdä paikallisten seurojen, harrastajien ja vuokraajien kanssa.
Tällainen toiminta vähentäisi kynnystä kohdata paintball-seurojen vanhat patut, koska nuoret ovat omassa rauhassa saaneet tutustua lajiin monipuolisesti oman ikäisten kanssa. Jokainen seura tietenkin keskittyy omannäköiseen toimintaan, opettaa uusia ja toimii lajin harrastajien hyväksi. Toiminta säännöllisyydellään opettaa myös matkan taittamista, paintball on harrastus jota ei voi kehittää työntämällä tavaransa kaappiin ja odottamalla että joku tulee hakemaan kotoa kun on sopivan näköiset geimit tiedossa.
Tämä ajatus on vain parin tunnin sängyssä pyörimisen tulos, joten sitä saa arvostella ihan vapaasti :D
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
8 vuotta sitten
2,379 viestiä
Jotain tuollaista out-of-the-box -juttua kyllä kaivattaisiin . Tavallaan että saisi liikkeelle täysin ylimääräisen joukon uusia harrastajia, joka tulisi mukaan lajiin aivan eri suunnasta kuin miten perinteisesti ryhdytään pelaaman. Uusia ideoita ja rajojen murtamista.
Positiivisena juttuna nykytilanteessa junnupelejä toki on alkanut ilmestyä enemmän tai vähemmän säännöllisinä eri puolilla maata. Mutta niidenkin isommat tulokset aikuisharrastajien määrän kasvattamisessa ovat tietysti vuosien päässä, olettaen tietysti että intoa niiden pitkäaikaiseen järjestämiseen riittää.
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry
Tontsa
@tontsa
8 vuotta sitten
31 viestiä
--
Magfed
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
8 vuotta sitten
2,379 viestiä
Tuommoisia vierailuja voisi jokainen vähän koittaa omassa peliporukassaan herätellä henkiin, tuntuu että nekin ovat viime vuosina vähentyneet. Jos hommaan saa semmoista isomman porukan road tripin fiilistä niin reissuista saa toisinaan ihan ikimuistoisia .
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry
Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
8 vuotta sitten
39 viestiä
Osa ongelmaa on pelipaikkojen vähyys ja toinen on ihmisten innon väljähtyminen. Ehkä vahvoi oireita aiheuttavana ihmisenä ja magfed militistinä ei pitäs ees suuta aukasta, mutta kylhän homma lähtee edelleen harrastus metsäpeleistä. Rekki pallosta sitte jengi kehittyy kilpa tai skenaario puolelle. Rehellisesti sanottuna jos mun eka kosketus olis ollu kilpa kenttään niin oisin todennu että fuck this shit.
Tarvitaan aktivoitumista, verkostoitumista, informaatiota ja näkyvyyttä. Aina jostain löytyy joku joka tuntee maanomistajan ja saa puhuttua metsää/peltoa pelikentäksi, tai kenties jollain suhteet kuntaan kunnossa ja saa sieltä pelialueen. Jos kaikki lymyilee omissa koloissaan niin mitään ei tapahdu ja porukka vähenee.
Tähän liittyen täytyy nostaa hattua PH paintille jolla on ilmeisesti todella aktiivinen harrastajakunta ja ilmeisesti useempi aktiivinen pelipaikka. Toinen kiitettävästi mölyävä seura tulee kotikulmiltani kymenlaaksosta nimittäin Polar paintball jonka jäbät tekee kyllä hienoo jälkee.
Itse asun ittelle suht uudella paikkakunnalla ja minulla ei ole mikäänlaisia kontakteja täällä mihinkään maanomistajiin, mutta jos asuisin kotipuolessa niin pitäisin maksuttomia avoimia pelejä varmaan joka viikonloppu. Okei tunnen täältä yhdet kentän pitäjät mutta kaupalliset pelit ja varsinais-suomalainen 'vitut mä tonne toisen kunnan alueelle meen pelaa' asenne tekee tehtävänsä.
Aijemmin mainitut polttari pelit kyllä pitävät kaupallisia kenttiä elossa, mutta yksi kaupallinen kenttä ei pidä pelaaja yhteisöä elossa kerrankuussa järjestettävillä avoimilla peleillä. Ja mitä tulee uusiin pelaajiin niin hei ihan tosi, moniko uusi haluaa lähtä kilpakentille pelamaan sähkömutkia vastaan.
Historiassa oon ollu parin eri ry.n hallituksissa ja kyllä se homma lähtee seuran/porukan aktiivisuudesta. Ihmisten täytyy uhrata aikaa että juttui saadaan tapahtuu. Kun joku kysyy 'millon on seuraava alkeis kurssi' niin kaikki kiinnostuu ja nyökyttelee ja vastas voi olla: 'kun joku sellaisen vetää'.... Sitten kun kysytään kuka vois alkaa vetämään alkeiskurssia niin kukaan ei ehdi.
Hannu T
@hannu-t
8 vuotta sitten
31 viestiä
Minun nähdäkseni pelaajakatoon auttaisi yksi asia: yleiset / avoimet pelit josta myös T-I-E-D-O-T-E-T-A-A-N mahdollisimman hyvin ja paljon etukäteen. Ottamatta tässä sen enempää kantaa onko ko. pelit metsä, subi, magfed tai mitälie. Kunhan on aloittelijaystävällistä meininkiä.
Jos ajatellaan tilannetta henkilön kannalta joka saa tietää paintballista vaikka sattumalta googlailemalla. Oho! Vähäks siistiä, mitäs varusteet tähän maksaa? No se tieto löytyy helposti.
Ai kannattaa kokeilla vuokrakamoilla ensin? No se järjestyy kunhan vaan onnistuu yhden avoimen pelin löytämään missä vuokravarusteet tarjolla.
Kuinka usein ja missä pelejä olisi niin voisi pohtia sijoittaako omiin varusteisiin? Mahdotonta sanoa, ehkä pari vuodessa, ehkä pari viikossa, tai jotain siltä väliltä.
Suoraan sanottuna olen hieman yllättynyt kuinka paljon aloittelijoita (metsäpeleissä missä itse käyn) näkyy, siihen nähden kuinka vähän avoimia tapahtumia on ja miten huonosti niistä tiedotetaan. Nyt somen aikana kukaan ei oikein vaivaudu käyttämään muita sivustoja, kuten esim. tämän sivuston varsin kätevää kalenteria. Kaikki on sitten omissa ryhmissään ja kuppikunnissa Facebookissa. Tapahtumista tiedon saaminen on varsin sattumanvaraista. Jos on pelejä, se julkaistaan sinne omaan ryhmään. Lähistöllä voi asua vaikka kuinka monta kiinnostunutta mutta eivät tiedä ryhmästä eivätkä näe tapahtumaa missään.
Jos järjestätte pelejä niin tiedottakaa niistä muuallakin kuin omassa FB-ryhmässä jos vaan suinkin ulkopuolisia huolitte mukaan.
Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
8 vuotta sitten
39 viestiä
Se on se pelien puute sitä kun ei ole missään mitään epävirallisia puskapelejä mihin ees hankkia omia varusteita.... Usein se on suunilleen näin että aja 150 kilsaa avoimeen peliin johon osallistuminen maksaa 15 e ja sitte vielä sanotaan että ei omia kuulia; lopulta sitte siellä on 8 pelaajaa, voi jee. Paraas tapauksessa ne pelin järjestäjän kuulat on jotain ylivuotisia varaston jämiä jotka ei lennä läheskään suoraan ja hintaa on silti 15e pussi. Tarvis avoimia pelialueita jonne sais kaikki mennä pelaa omilla romuilla ilmatteeks kun tahtoo.
Tommy Tuomaala
@tommy-tuomaala
7 vuotta sitten
31 viestiä
Itse ajattelen että liian kovin kositaan kertakävijöitä eikä panosteta riittävästi vakioasiakkaisiin. Vuokrakentät ostavat mielellään hirveän satsin "edullista" maalia ... kun kerralla tilaa paljon niin saa määrästä alennusprosenttia. Sitten se maali vanhenee varastoissa kun pitää riittää seuraavaan tilipäätökseen asti. Vuokrakenttälle sopisi hyvin jauhopallot niin ei tule niin hirveesti sotkua ja siivottavaa mutta näyttävä hitti kumminkin. Kilpapelaaja taas ei halua merkata uudestaan jo kerran maalattua vastustajaa miksi värin pitää näkyjä ja jäädä näkyviin. Vakioasiakas ei tästä maalista juurikan välitä vaan haluaa tuoda omat laatukuulansa kentälle.
Jos vuokra asiakas haluaa halvempaa peliä niin 50 caliberisena saa tiputettua hintaa sekä elämyksen ytimen, katettakin olisi helpompi ottaa.
Maali on kaiken ydin, ja kieltämättä hinta on vuosikymmenien saatossa ehkä tippunut mutta onko laatu parantunut? Olkoon receptit vaikka kuinka salaisia niin eihän viiniäkään osteta ilman arvosanoja, näin saatais maalibränditkin johdonmukaisiksi. Vuokralaiset voisi sitten "kaljotella" omilla maaleilal miten haluaa.
Tietenkin maaliin vaikuttaa sen rahtimatka ja onko saman maali rahtirekan varjopuolella tai aurinkopuolella, samaa maalia kahdella eri laadulla. Esimerkki ei ehkä tee kuviltua vaikuutsta laatuum mutta periaate on kumminkin että rahtaaminen tehtaalta kotiovelle teettää laatueroja maalille kuin maalille. Jollakin laatikko on jäänyt päiväksi kuumaan autoon työpaikan parkkipaikalle kun toinen on saanut samaa maalia suoraan asianmukaiseen varastoon.
Firststrike kehittu uudet markkinat, hohtokuulat toiset markkinat ja reball kolmannet. Kävijämäärät ei sinänsä tule kasvamaan mutta peli voisi houkutella uusia asiakkaita uusilla innovaatioilla.
Kun olymppia pelejä seuraa niin sitä seuraa yhtä tekijää/kuulaa kerrallaan. Kuinka helppo se on seuratakkaan viittä tuhatta palloa kerrallaan? Jättää maalin seuraamiset sikseen ja heittää faneille keihiin Base-Ket-Ballin niin sporttia on helpompi seurata. Busserin sijaan laittaa korin/maalin ja hitistä pelaaja menee aitiolle määräajaksi jonka jälkeen palaa peliin. täten ylivoima tilanteessa ei ole itsestään selvää että tulee piste ... sillä jos boxista palaa niin on mahdollista kääntää tilanne, hävitty "baseketballi" joutuukin omaan koriin/maaliin. Tätä olisi mielekkäämpää katso telkkarista ja vetopelitkin saisi hieman helpompaa statistiikkaa.
Sekoittaa lajin rajat eikä rajaudun van yhteen "laatikkoon".
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
7 vuotta sitten
2,379 viestiä
Tuo on hyvä homma, sitten vaan houkuttelemaan osallistujista vakituisia pelaajia
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry
Tontsa
@tontsa
7 vuotta sitten
31 viestiä
--
Magfed
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
7 vuotta sitten
2,379 viestiä
Jeps juttu on tulossa, mutta olishan se saanut ollakin
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry
Tontsa
@tontsa
7 vuotta sitten
31 viestiä
--
Magfed
Roope Rantalainen
@roope-rantalainen
7 vuotta sitten
7 viestiä
Hei kaikki!
Hyppään tähän keskusteluun mukaan.
Mitä tossa luin muiden kommentteja niin hyviä ideoita on tullut esiin ja lämmittää oikeen sydäntä, että täällä on muitakin jotka ajattelee samalla lailla kuin minä tai edes sinnepäin
Itse liputan tälle seurojen verkostoitumiselle. Olisi kiva joskus koota kaikki suomen paintti seurojen päättävät henkilöt yhteen ja keskustella yhteisitä asioista. Koottaisiin eri seurojen vahvuudet ja heikkoudet niin ehkä sieltä voisi kaikille jäädä jotain työkaluja oman seuratoiminnan kehittämiseen.
Sekin olisi hienoa että saataisiin suomen laajuinen projekti pystyyn ja siihe vaikka vähintään 5 seuraa sitoutuisi pariksi vuodeksi. Ihan vaan joku pieni projektikin olisi fine. Vaikka semmoinen joka kohdistuisi alle 18v tai vaikka ihan vaan yläaste ikäisiin. Talvi kalasteltaisiin pelaajia ja kesä opeteltaisiin. Loppu huipennus SPBL päätöskierroksella oma sarja junnuille.
Kouluille on helppo mennä mainostamaan lajia. Se vaatiin vaan kovaa työtä lähteä kiertämään kouluja mainostamaan projektia.
Tää on sit vaan mun ehdotus, muidenkin ideat on hyviä
Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
7 vuotta sitten
39 viestiä
Kun mainostetaan painttia niin pliis mainostakaa yleistä harraste/metsäpelaamista; kyllä ihmiset metsästä löytää kisakentälle, mutta jos mainostetaan vaan speedball pelaamista niin osa potentiaalisista ei kiinnostu välttämättä ollenkaan. Miä en olis alkanu pelaamaan jos ainut pelimuoto olis ollu speedball nurmikentäl. Ehkä jonkun mielestä se että en olis alkan pelaamaan olis ollu kiva juttu, mutta olkaa ilosia että pysyn ihan vapaaehtosesti kisakentiltä poissa. :-D
Hyvä muistaa myös että monet ei tiedä paintballista mitään ja jos ainoa totuus on speedball niin kiinnostuneita on aina vähemmän. Mulla yleisin vastaan tullu teema paintball tietämyksessa on 'nii siinähän räiskitään niillä (epämäärinen kuvaus speedball mutkasta) sarjatulta'. Joillain on jopa ollut joskus 98c (tms) merkkain, mutta ovat lopettaneet kun vastas on aina ollu sarjaa ampuvia pelaajia sähkösillä kilpamutkilla. Yllättyykö joku että orastava innostus on kuollu?
Kouluilla kiertäminen on snadisti haastavaa kun on päivät töissä... muuten se olis jees.
Jesse Ikävalko
@jesse-ikavalko
7 vuotta sitten
2 viestiä
Itse pelaan BOS paintballissa, joka on tiiminä varmasti uusimmasta päästä. Lajin pariin tulin itse lähinnä metsä/ polttari/ hommien kautta , kun sattumalta meitä oli 20-30 vuotiaita ystäväpiirissä ja lähimailla asutelemassa useampia joilla virisi halu saada enemmän väkeä metsään. Foorumin kautta kaksi kaveriporukkaa yhdisti hynttyynsä.
Metsästä sitten siirryttiin progamesille pelailemaan ja siitä se sitten lähti. Lähinnä tuo vaatimus ilma / omaan rataan kompaste estettä ei tullut meille esteenä ja läheiset välit pelastuslaitoksen kanssa takasi ilmahuoltoa.
Suurin osa lopettaneista ei pysy nykyisessä formaateissa perässä iän puolesta tai sen tuomasta rahallisesta taakasta, vaihtoehtoa pelata "Metsäliigaa" tippareilla ei enää ole. Kaikilla pitää olla tonni löysää tilillä ja aikaa käydä koko ajan treeneissä. Muuten jää liiton kierroksissa täysin jalkoihin.
Surullisenä itsekin huomannut että tämä paintballin ahdinko on syventynyt syöksy kierteellä suomessa viimeiset vuodet. Arto Piiraisen järjestämä aloittelijoille suunnattu BPS oli meille alkuun helppo lähestyä ja rohkaisi meitä sitten osallistumaan 3. divariin (jota ei nykyään enää ole) BPS oli mielestäni hieno idea, mutta sitäkin omasta vinkkelistä vaivasi se että tuomarointi oli "tiukka" lähinnä että vaikka säännöt olivat säännöt , mutta tarvitsiko niiden olla samoja joilla maailmalla pelataan palloa vai lähteä semmoisella letkeämmällä otteella? samoin kustannukset eivät olleet kovin nuorisoystävällistä. Meistä jokainen on onneksi töissä käyvä niin se luonnistui mutta vain koska motivaatio oli niin kova.
Tässä muutamassa vuodessa metsäliiga, BPS, 3 DIV ja 2 DIV on jo kadonnut. Ystävien kanssa jutellessa on tuntunut, että liiton pelit suunnitellaan lähinnä SM liigaa silmällä pitäen ja suunnittelu lähestysttävästä "Ns" normaaleista säännöistä poikkeavista rajoituksista vapaita pelejä ei enää järjestellä ihmeemmin.
Lajia on muutamien yksilöiden kovalla panostuksella onneksi positiivisesti laskeutettu nuoremmalle sukupolvelle. PH paintball on vahvana esimerkkinä. BOS muutama pelaaja järjesti Järvenpäässä jonkinmoista toimintaa junioreille ja lähinnä yksilötason panostus on ollut merkittävä.
Itse olen tuonut työhön liittyvistä kuvioistani ihmisiä (satoja?) pelaamaan tai tarjonnut mahdollisuuta, useampi olisi innostunut lajista, mutta se alku kynnys on vain liian kova.
Meillä on käynyt vuosien varrella runsaasti meidän omissa treeneissä lajissa kokeilijoita, toivon että tätä harrastaisi jokainen tiimi ja siinä käsityksessä olen ollut että näin on. Ainakin olen riippumatta siitä mistä ihminen on ollut kotoisin neuvonut olemaan yhteydessä paikalliseen tiimiin, jotta kävisi katsomassa treeneissä mitä se laji ihan oikeasti on.
En tiedä onko mahdoton ajatus että liitto olisi järjestänyt 2. divarin 3 hengen tiimeillä, 1 puikon rajoituksella , tai vaikka mekaanisilla pyssyille rajatulla sarjalla, vapaalla vaatetuksella. Koska nykyään oleva ensimmäinen kynnys on vain 1. divarin pelit, joissa pärjäämiseen on pakko olla se 500e hujakoilla oleva pyssy, pakollinen pelipaita, pallo maksu on luokkaa "Paljon", listään siihen lisenssi maksu , kierrosmaksu , vakuutukset yms. Aloitushinta on lievästikin sanottuna kohtuuton.
Onko mahdollisuuksia keventää kustanteita ilmahuollon suhteen, pelattaisiin tippareilla, armeijan ylijäämävarusteista ostetuilla kledjuilla?
EDIT:
Sitten vielä itseasiassa editoinnilla lisäys, koska alkuperäinen kysymys oli aseteltu missä menet paintball. Sitten kun joku tiimi onnistuu pääsemään liiton tai vaikka mihin vain kisoihin (bps yms) saakka niin ymmärrättävänä ongelmana on riittävän osaavan ja lukumääräisen tuomaroinnin saaminen paikalle. Niin lajissa on niin monella yksilöllä merkittävästi kadossa suurimpana motivaatiota purren täysin vieraskäsite "REILU PELI". Käydään pelin jälkeen kiittämässä vastustajaa matsista, ei huijata ja pidetään rento hyvä meininki. Viime vuonna lopettaminen oli itsellä kesken kauden lähellä , kun kierroksilla lentää mutkia , ärräpäitä, tuomarit eivät kauheasti liikkuneet laidoilta katsomassa pelejä. Lähinnä jokainen pelaaja tietää että tuolla on mahdollista vaipata osumia tuomarin näkemättä , mutta olettaisi että jokaisella on selkärankaa olla tekemättä semmoista, mutta voitontahto tuntuu ajavan tämän asian yli. Itselle on oikeastaan se ja sama kuka minkäkin kierroksen tai pisteen tai turnauslohkon voittaa. Tuo itse pelaaminen on se minkä takia tätä harrastaa ja läheiseksi tulleet tiimikaverit joista on tullut vuosien varrella melkein voisi sanoa jopa veljiä.
PS nää on mun henkilökohtaisia näkemyksiä eikä edusta eduskunnan , sauliniinistön, ystävieni tai kissojeni mielipiteitä vaan ihan omiani. En halua että kukaan näistä mieltään pahoittaa vaan keskustellaan henkevästi ongelmallisistakin asioista.
viimeisin viesti: @jesse-ikavalko: 26/06/18 15:27:22
Roope Rantalainen
@roope-rantalainen
7 vuotta sitten
7 viestiä
Edelliseen kommenttiin viitaten niin olen samaa mieltä, että kynnys on tällä hetkellä aivan liian suuri. En näkisi mahdottomana ideana, että ensivuonna olisi yksi sarja SPBL:n kierroksella joka olisi aivan noviiseille suunnattu. Sitä ei tarvitsisi kutsua miksikään divari sarjaksi vaan joku basic sarja tms. Kumminkin sellainen joka ei jo nimenään aiheuttaisi paineita. Pelattaisiin 4 pelaajalla ja kovat rajoitukset divari tason pelaajille. Esim. joukkueessa saa olla vain yksi divari pelaaja ja liigan pelaajilla ei mitään asiaa.
Ja osallistumismaksu ei saisi olla kauhean suuri. Jos ei muuten niin voisi koittaa saada tuomarikuluja alas sillä että tehtäisiin sitä talkoo voimin. Mullekkin henkilökohtaisesti riittäisi vain että ruuat maksettaisiin tässä tilanteessa, kumminkin hyvällä asialla tässä oltaisiin.
Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
7 vuotta sitten
13 viestiä
Annetaan nyt oma viis senttiä tähän keskusteluun. Omat kommentit/mielipiteet on lähinnä kilpapuoleen liittyviä.
Ongelma on tosiaan aloittaminen. Vaikea nykäistä pystyyn joukkuetta nykyformaattiin. Pitäisi olla kenttä jossa treenata ja sellaisen ostaminen on jo liian iso kynnys, jos tukea ei tule kunnalta tai hyväntekijältä. Merkkaimien hinnat on ihan järkevät, eikä niitä tarvitse ostaa joka vuosi (oma ruoska Geo 3.1 -14 ja en näe miksi pitäisi vaihtaa).
Myös alemman sarjan puuttuminen nostaa edelleen aloittamista, eli 1.divarissa on todella kovia vastustajia, jotka vie aloittelijoita 3-0 ilman hengästymistä.
Suurin ongelma on ehkä lajin tuntemattomuus. Eli jos sanoo pelaavansa paintballia, niin ensimmäinen kommentti on, että pelaatteko siellä ja siellä (=metsässä missä on vuokrapelejä). Sitten kun sanoo, etten ole pelannut metsässä pariin kymmeneen vuoteen, niin kysyjällä on pasmat sekaisin. Metsäpelit tietää lähes jokainen, mutta syndeillä pelaaminen pienessä laatikossa on täysin tuntematonta. Osa ihmisistä myös karsastaa paintballia, koska mielikuvat on camot päällä heiluvista metsien pienistä vihreistä miehistä. Miro ja Kala teki hyvää duunia esiintymällä Versuksessa tiimikamat päällä ja samaa pitäisi jatkaa, eli mainostaa peliä enemmän urheiluna.
Noh, ongelmien ratkaisu on vähän vaikeampi juttu.
Todellinen rookie-sarja pitäisi olla, mutta kun ei ole joukkueita. Pitäisi olla pelaajia.
Kun mainostetaan lajia, niin pitäisi kertoa kummastakin puolesta, eli metsäpelaamisesta ja kilpapelaamisesta. Sekä kertoa mitä eroa niillä on. Tämä ei ole varmaankaan ongelma. Pitäisi saada vain näkyvyyttä lisää ja ohjeita kuinka päästä aloittamaan harrastus. Tiimit voisivat auttaa tässä hankkimalla tiimivarusteet (1-2 pelivälinettä), jotka voidaan antaa lainaan harjoituksiin. Mainostamista avoimiin treeneihin voi tehdä mielensä mukaan, FB:ssä ja perinteisesti ilmoitustauluilla, mutta kunhan tekee.
Tuota en allekirjoita, että kilpakentille mennään metsien kautta, koska en näin tullut itsekään sitä kautta. Jos Kaitsu olisi sanonut, että "Joo, mee tonne metsään pelaamaan ensin, niin kattellaan sen jälkeen sitä kilpapelaamista", niin olisin varmasti sanonut, että "Joo kattellaan vaan". Homma olisi jäänyt varmasti siihen katteluun.
Tuo seurojen yhteistyö varmaankin toimii, kun vain ottaa puhelimen käteen ja avaa suunsa.
Duunia tarttis tehdä.
Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
7 vuotta sitten
39 viestiä
Joitain vetää puoleensa löysät kirkkaat kilparätit ja avaruus pyssyt, mutta kummasti täysin toisenlaista pelaamista edustava airsoft on paljon paintballia suositumpaa. Mistähän se johtuu jos kerran kilpa pelaaminen on se paras juttu. Jos joku ei innostu vuokra vehkeillä metsässä pelaamisesta, niin todennäköisempää kuin itsessään metsässä pelaamisen kiinnostamattomuus syy löytyy paskoista vuokra kamoista.
Yksipuolinen totuus haittaa lajia yhtäpaljon kun kusipäät jotka yliampuu uusia pelaajia yli10 palloa sekunnissa tai ampuu hoppperillisen + vyöllisen puikkoja harraste pelissä yhdessä erässä. Viime pelissä otin itse noin 10 palloa kylkeen 3 metristä - joka oli ihan oma virhearvio- mutta joku ekaa tai tokaa kertaa pelannu olis ehkä jättän lajin siihen. Saa olla melkonen kylmäpää kroisos aloittaja että viitsii lähtä pelaamaan kun vastaan tulee sarjatulta tuhannella pallolla erä. Mulla o pari kaveria jotka ei pelais ikinä muuta kuin rajoitetun pallon ja rajoitetun kapasiteetin pelejä ja kumpikin pelaa mun mutkilla ja maskeilla.
Jos kilpa peintillä menee huonosti niin eikö se kerro että se ei enää kiinnosta ihmisiä; jos taas taktinen maasto pelaaminen vois huonosti sen takia mitä se on, niin airsoft kärsis kans (airsoft voi hyvin). Mitä tästä voi päätellä? Pelatkaa reilusti uusien pelaajien kanssa, eli heittäkää ne bounssipaidat helvettiin ja/tai lähtekää ulos osumasta (hajos tai ei) ja rajoittakaa tulinopeus & ammusten määrä matalaksi. 'Osta kilpa vaatteet, arvokas merkkain ja kallista herkkää kuulaa' ei ole vastaus. Magfed miehet voi olla sotilaallisen pelottavan näkösiä aluksi, mutta aloittajat tykkää kun meijän romppeet on rajoitettuja ja me lähdetään osumasta ulos.
Myöskin on turha dissaa toisen tyylisuunnan merkkainten tekniikkaa tai väheksyä mekaanisia perus merkkaimia. Jos näytät, haiset, puhut ja liikut kuin kokenut ja sitten puhut alentavasti kaikista muista kuin sähköisistä turnaus merkkaimista tai varusteista, niin kynnys omien varusteiden hankkimiseen & parempaa lajiin tutustumistavarten nousee huimasti; 'eihän noilla edullisilla aseilla tee kuulemma mitään ja armeijan halpa ylijäämä maastopuku ei sovellu lajiin ollenkaan. unohetaan koko homma'. Yksinkertainen, toimiva ja edullinen on uuden harrastajan paras valinta olkoon se sitten magfed tai hopperillinen mekaaninen mutka. Sitä on sattunu paremmissakin piireissä että sähkökahvasta alkaa patteri loppumaan ja mutka käytäytyy hölmösti eikä aiheuttaja ole ollenkaan selvä homma; ole sitten siinä vasta aloittanu ja rupee raapimaan päätä että onko se ilmavika, sähkövika, syöttövika, huono pallo vai mekaaninen vika. Yksinkertaiset sisukset on helppoja oppia ja huoltaa. Vikaa merkaimeen tulee joskus kumminkin.
Gah.... tämän piti olla lyhyt, mutta eipä taas ollut. Jos joku otti itseensä niin iso kyynel.
ps. uskokaa tai älkää, mutta muissa lajeissa on paljon perus harrastajia joita ei kiinnosta kilpailut yhtään. Itsekin kävin taekwondossa kisa tatamilla, mutta päädyin tykkäilee enemmän itsepuolustuksesta & perus sparrailusta. PH paint ja Rovaniemen paintball club ry on tehnyt jotain oikein, ne tarjoaa perus pelaajille mielekästä pelattavaa riittävän usein. Näil kahella on suomen suurimmat harrastaja pelit... Rovaniemellä.... keskellä ei mitään, jumankauta.
Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
7 vuotta sitten
13 viestiä
Joitain vetää puoleensa löysät kirkkaat kilparätit ja avaruus pyssyt, mutta kummasti täysin toisenlaista pelaamista edustava airsoft on paljon paintballia suositumpaa. Mistähän se johtuu jos kerran kilpa pelaaminen on se paras juttu. Jos joku ei innostu vuokra vehkeillä metsässä pelaamisesta, niin todennäköisempää kuin itsessään metsässä pelaamisen kiinnostamattomuus syy löytyy paskoista vuokra kamoista.
No airsoft tarjoaa niille enemmän, jotka haluaa todenmukaisempaa "sotimista" (siellähän on skenaariopelejä ja tietyn aikakauden mukaisesti järjestettyjä juttuja yms.). Kilpaurheilua janoavat eivät varmaankaan eksy niihin peleihin, kuten eivätkä myöskään satunnaisesti järjestettyihin metsäpeleihin. Sanoisin että airsoft syö metsäpeinttaajien määrää, mutta kilpapuoli on eri juttu. Metsäpelaaminen on enemmänkin satunnaista harrastelua, kun kilpapuoli vaatii sitoutumista ja säännöllistä osallistumista. Tämä voi olla myös se syy miksi kilpapelit ei kiinnosta.
Yksipuolinen totuus haittaa lajia yhtäpaljon kun kusipäät jotka yliampuu uusia pelaajia yli10 palloa sekunnissa tai ampuu hoppperillisen + vyöllisen puikkoja harraste pelissä yhdessä erässä. Viime pelissä otin itse noin 10 palloa kylkeen 3 metristä - joka oli ihan oma virhearvio- mutta joku ekaa tai tokaa kertaa pelannu olis ehkä jättän lajin siihen. Saa olla melkonen kylmäpää kroisos aloittaja että viitsii lähtä pelaamaan kun vastaan tulee sarjatulta tuhannella pallolla erä. Mulla o pari kaveria jotka ei pelais ikinä muuta kuin rajoitetun pallon ja rajoitetun kapasiteetin pelejä ja kumpikin pelaa mun mutkilla ja maskeilla.
Paljonko airsoftissa rajoitetaan kuulien määrää tai roffia? Ei taida olla. Lippaat vetää 100-200 kuulaa. Meeppä sinne mekaanisella vempulla mättämään, kun vastapuolella sähköruoska laulaa yli 100m/s lähtönopeuksilla ja kuulaa on ilmassa ettei sekaan mahdu.
Yksipuolinen totuus on, että kilpapuolella on ollut jo pari kautta pallorajoitus. Treeneissä kuulaa menee ihan sen mukaan kuinka paljon viitsi sohottaa menemään. Vähemmälläkin pärjää ja nykypelissä kommunikointi on tärkeämpää kuin nopea liipaisinsormi. Tekniikkatreeneissä palloa menee ehkä puikko tai kaksi. Menestyminen kilpakentillä tarkoittaa että saat suun ja korvat auki. Laput korvilla ja silmillä rämpyttely tarkoittaa, että sun kylkeen tulee se 10 palloa (joka on jo henkilökohtaista vittuilua).
Jos kilpa peintillä menee huonosti niin eikö se kerro että se ei enää kiinnosta ihmisiä; jos taas taktinen maasto pelaaminen vois huonosti sen takia mitä se on, niin airsoft kärsis kans (airsoft voi hyvin). Mitä tästä voi päätellä? Pelatkaa reilusti uusien pelaajien kanssa, eli heittäkää ne bounssipaidat helvettiin ja/tai lähtekää ulos osumasta (hajos tai ei) ja rajoittakaa tulinopeus & ammusten määrä matalaksi. 'Osta kilpa vaatteet, arvokas merkkain ja kallista herkkää kuulaa' ei ole vastaus. Magfed miehet voi olla sotilaallisen pelottavan näkösiä aluksi, mutta aloittajat tykkää kun meijän romppeet on rajoitettuja ja me lähdetään osumasta ulos.
Ongelma on siinä, että aloittelijoita ei ole, niin se on aika se ja sama mitä sääntöjä täällä keskenään sovitaan, mutta heitän nyt vastauksen näihin kilpapuolelta.
- Pallolimitti ollut jo pari kautta.
- En ole pelannut bounssipaidan kanssa koskaan, koska siinä on omat ongelmansa ja apu on lähinnä henkinen (näin siis oma fiilis).
- En tiedä muiden peleistä, mutta meidän treeneissä kaikki vetää samalla kuulalla ja siellä ei mitään turnauskuula ammuta. Ja kyllä treeneissa tulee lähdettyä hajoamattomasta kuulasta, koska kaikki paikkoja ei pysty tarkistamaan (eikä ole tuomareita). Kuittailu on aika armotonta jos pelaat likaisena. Eikä voittaminen ole se juttu treeneissä. Vaan treeneissä hiotaan taktiikat& tekniikat kuntoon ja vaihdetaan kokemuksia kentästä turnausviikonloppua varten. Siellä sitten dumat heivaa likaiset pelaajat, rangaistuksien kera pihalle.
<br
Myöskin on turha dissaa toisen tyylisuunnan merkkainten tekniikkaa tai väheksyä mekaanisia perus merkkaimia. Jos näytät, haiset, puhut ja liikut kuin kokenut ja sitten puhut alentavasti kaikista muista kuin sähköisistä turnaus merkkaimista tai varusteista, niin kynnys omien varusteiden hankkimiseen & parempaa lajiin tutustumistavarten nousee huimasti; 'eihän noilla edullisilla aseilla tee kuulemma mitään ja armeijan halpa ylijäämä maastopuku ei sovellu lajiin ollenkaan. unohetaan koko homma'. Yksinkertainen, toimiva ja edullinen on uuden harrastajan paras valinta olkoon se sitten magfed tai hopperillinen mekaaninen mutka. Sitä on sattunu paremmissakin piireissä että sähkökahvasta alkaa patteri loppumaan ja mutka käytäytyy hölmösti eikä aiheuttaja ole ollenkaan selvä homma; ole sitten siinä vasta aloittanu ja rupee raapimaan päätä että onko se ilmavika, sähkövika, syöttövika, huono pallo vai mekaaninen vika. Yksinkertaiset sisukset on helppoja oppia ja huoltaa. Vikaa merkaimeen tulee joskus kumminkin.
Siis dissaat ensin "avaruus pyssyjä" ja "löysiä kilparättejä" (en myöskään käytä), sitten sanot ettei saa dissata toisen tyylisuunnan tekniikkaa. Ok.
Miksi pitää jollain kamoilla pelata? Verskat ja vanha huppari on paremmat kilpapelaamisen aloittamiseen. Noi ylijäämät on huomattavasti kalliimpia kuin vanhat pieruverskat ja remonttihuppari. Sähkömerkkaimet on luotettavia pääsääntöisesti. Huonoja tapauksia löytyy, mutta aika harvoin pelit jää pelaamatta, koska merkkain on täysin sökö. Niin harvoin etten muista edellistä kertaa. Kilpamerkkaimet on tehty nopeasti huollettaviksi, joten niiden huolto yksinkertaista ja helppoa.
viimeisin viesti: @jarno-hiltunen: 16/09/18 23:33:44
Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
7 vuotta sitten
39 viestiä
RIP harraste paintball. Mutta onneksi samalla menee kisapuoli. Ehkä tuhkasta vielä joskus nousee terve monipuolinen harrastus kun tarpeeksi kastelee ja hoitaa.
Jape Sinisalo
@jape-sinisalo
7 vuotta sitten
41 viestiä
Yksipuolinen totuus haittaa lajia yhtäpaljon kun kusipäät jotka yliampuu uusia pelaajia yli10 palloa sekunnissa tai ampuu hoppperillisen + vyöllisen puikkoja harraste pelissä yhdessä erässä. Viime pelissä otin itse noin 10 palloa kylkeen 3 metristä - joka oli ihan oma virhearvio- mutta joku ekaa tai tokaa kertaa pelannu olis ehkä jättän lajin siihen. Saa olla melkonen kylmäpää kroisos aloittaja että viitsii lähtä pelaamaan kun vastaan tulee sarjatulta tuhannella pallolla erä. Mulla o pari kaveria jotka ei pelais ikinä muuta kuin rajoitetun pallon ja rajoitetun kapasiteetin pelejä ja kumpikin pelaa mun mutkilla ja maskeilla.
Kerrotko vielä missä tällaisia pelejä on missä sua yliammutaan koko ajan, ja jossa pelaajilla on 7 puikkoa selässä?
Ehkä se että et pärjää johtuu siitä että et vaan ole kovin hyvä, eikä siitä että kaverilla on paremmat vehkeet. En ole kuullut ikinä mitään muuta sulta kuin itkua siitä että pelit ei ole sulle sopivia ja et pärjää ja sua ammutaan liikaa ja pallokin maksaa ja kenttä maksaa.
Laita ne ilmaset rajotetun pallon pelit pystyyn ja pyydä ihmisiä pelaamaan.
Tero Kettu
@tero-kettu
7 vuotta sitten
169 viestiä
Hyvää ja kiinnostavaa ajatusten heittelyä tässä ketjussa, ohessa omaa ajatustani lajiin liittyen yleisesti, ei mihinkään alatyyppiin varsinaisesti jämähtäen
Tämä laji huutaa aktiiveja ja tapahtumia. Aktiivilla en tarkoita niitä jotka käyvät joka viikko pelakästään pelaamassa, vaan niitä jotka tekevät omalla aluellaan taustatyötä, kuskaavat kamoja, markkinoivat seuraansa, järjestelevät pelejä ja jaksavat opastaa uusia. Kaivataan enemmän mahdollisuuksia tulla kokeilemaan, ihan ilman varusteita suoraan kentän laidalle, ja päästä pelaamaan tasavertaisilla varusteilla. Oli sitten pohjana metsä tai sup air. Ennen kaikkea vakituisia viikottaisia vuoroja.
Jos sinun alueellasi ei tapahdu mitään, älä jää sitä tuskailemaan, vaan ole sinä se joka ne tapahtumat järjestää. Jos sinulla ei ole aluetta tai ilmahuoltoa, hae yhteistyötä sellaisten kanssa joilla on vaan ei aktiiveja toiminnan pyörittämiseen. Olkoon tuo toimija sitten yksityinen, seura tai yritys.
Miten sitten koukuttaa ne uudet pelaajat? Omasta mielestäni tulee tarjota monipuoliset mahdollisuudet kokeilla lajia, kokeile rohkeasti järjestää eri genren pelejä. Tietty pelaaminen voi olla polku toiseen, sitä ei saa sulkea pois.
Omasta kokemuksesta, mitä pelejä olemme PH Paintballin pelialueilla järjestäneet, kohtuutoimivaksi reseptiksi on osoittautunut:
_____________________________
- Ilmoitettuja tapahtumia ei peruta, vaikka ennakkoilmoittautuminen olisi surkeaa. Jos paikan päälle eksyy vain pari hassua pelaajaa, käytämme hieman aikaa pelialueen siivoiluun, uusien suojien tekemiseen ja vanhojen korjailuun. Sekin on suureksi hyödyksi, kuitenkaan meilläkään ei näin ole jouduttu toimimaan kauden aikana kuin pari kertaa. useammin onkin iloisesti yllätytty kun paikanpäälle tulee hupsista keikkaa muutama ylimääräinen yllätyspelaaja ja onkin päästy pelaamaan. Tämä pätee siihen, pelattiin sitten harrastealueella tai supilla.
-Järjestämme aina muutaman ylimääräisen setin paikanpäälle kokeilijoita varten.
-Huutelemme ja markkinoimme myös oman piirimme ulkopuolella. Somealustoilla kannattaa hyödyntää erityisesti oman alueen erilaisia tapahtumaryhmiä ja paikallisia puskaradioita
-Koitamme tarjota erilaisia pelitapahtumia aika ajoin. Vakituisten supi ja avointen harrastepelien lisäksi järjestämme ajoittain Magfed-päivän, tai kokeilemme pelata 12 gramman kapseleita käyttäen.
-Aloittaa kuka tahansa miltä pohjalta tai alustalta vain peliuransa, rohkaisemme kokeilemaan muitakin tapoja. Kerromme mahdollisuuksista avoimesti ja houkuttelemme, vaan emme painosta.
-Kohtelemme toisiamme kunnioittavasti vaikka kuka pelaisikin millä kalustolla tai alustalla tahansa, emme pidä yhtä lajityyppiä toista parempana vaan löydämme pelin perusidean ja hauskuuden kaikista. Meillä on ihmisiä jotka pelaavat vain magfedeillä, toiset vain sähköillä subialustoilla, kolmannet mekaanisilla missä vain ja jotkut kaikilla että kaikkialla. Seuran sisällä voi tuomaroida ja olla apuna ristiinrastiin vaikkei päivän pelit omaan tyyliin istuisikaan, kysymyshän on loppujen lopuksi hauskasta yhteisestä ajanvietosta.
_________________________
Näin siis meillä, mutta jokainen löytäköön tyylinsä.. Aikaansa pitää seurata ja muuttua sen mukana sen verran mitä tarvitsee.
Kisapuolen haasteista ja pelaajakadosta pitää kirjoittaa toinen posti ihan erikseen, jääkää odottamaan tai sitten älkää
Jackyf123
@jackyf123
6 vuotta sitten
47 viestiä
Suomi peintin tilanne on nyt vähän niin ja näin.
Porukat jumittelee himas ja odottaa avoimia pelejä.
PK-Seudulla on vähän kenttiä ja muutama Jengi... monet pelaa vain avoimissa.
Jackyf123
@jackyf123
6 vuotta sitten
47 viestiä
Meillä on nyt aktiivinen Jengi Team 5-0 PK-seudulla. Se olisi hienoa jos päästään puuhaamaan pelejä isompien Jengien kanssa ja saadaan enemmän pelejä PK-seudulle.
Tontsa
@tontsa
6 vuotta sitten
31 viestiä
--
Magfed
Jackyf123
@jackyf123
6 vuotta sitten
47 viestiä
Juu sitä on kyllä huomattu esimerkiksi PH paintball saa hyvin väkee niiden avoimiin ja järjestää ahkerasti avoimia.
PK-Seudulla ainoa järjestäjä on Sissos paintball ja Vuosaaren Arenaharbor järjestää joskus välillä. PK-Seudulla on kyllä paljon pelaajia, kyse on täälläpäin enemmän viestinnän onnistumisesta ja mainostuksesta.
Juu pop-up avoimet kuulostaa hyvältä ja mielenkiintoiselta tai kyhää joku Sup kenttä johonkin peltoon.
PK-seudulla on kyllä paljon sopivia alueita, mutta kenellä olisi metsäalue tai peltoa tarjolla ?
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
6 vuotta sitten
2,379 viestiä
Kaikkiaan kisapuolella menee aikas heikosti, aktiivipelaajien ja tiimien määrä on tippunut vaarallisen alas. Paikoitellen on pieniä aktiivisia valopilkkuja uusien pelaajien houkuttelussa ja toivotaan että ne poikivat uusia joukkueitakin jatkossa.
Harrastepuolella sentään näyttäisi että pelien järjestely olisi jälleen pienessä nousussa. Nyt vaan lisää avoimia pelejä eri puolille maata. Eikä saa antaa periksi vaikkei heti pelaajia isoin joukoin ilmaantuisikaan, säännöllisesti järjestettävät pelit antavat sitä viestiä että kannattaa harrastaa kun on pelattavaakin .
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry
Hannu T
@hannu-t
6 vuotta sitten
31 viestiä
Eikä saa antaa periksi vaikkei heti pelaajia isoin joukoin ilmaantuisikaan, säännöllisesti järjestettävät pelit antavat sitä viestiä että kannattaa harrastaa kun on pelattavaakin .
Tämä pitkäjänteisyys on varmasti ihan avainasia.
Jackyf123
@jackyf123
6 vuotta sitten
47 viestiä
Ollaan nyt suunnittelemas, että tulevaisuudessa järjestetään pelejä Tuusulan Metsäpiritin kentällä.
Asiasta tiedotetaan sit tulevaisuudessa lisää.