Forum Activity for @ville-korppi-ahola

Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
17/09/18 17:27:43
39 posts

Missä menet, Suomi Paintball?Yleinen paintball-keskusteluRIP harraste paintball. Mutta onneksi samalla menee kisapuoli. Ehkä tuhkasta vielä joskus nousee terve monipuolinen harrastus kun tarpeeksi kastelee ja hoitaa.

Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
29/08/18 22:04:35
39 posts

Missä menet, Suomi Paintball?Yleinen paintball-keskusteluJoitain vetää puoleensa löysät kirkkaat kilparätit ja avaruus pyssyt, mutta kummasti täysin toisenlaista pelaamista edustava airsoft on paljon paintballia suositumpaa. Mistähän se johtuu jos kerran kilpa pelaaminen on se paras juttu. Jos joku ei innostu vuokra vehkeillä metsässä pelaamisesta, niin todennäköisempää kuin itsessään metsässä pelaamisen kiinnostamattomuus syy löytyy paskoista vuokra kamoista.

Yksipuolinen totuus  haittaa lajia yhtäpaljon kun kusipäät jotka yliampuu uusia pelaajia yli10 palloa sekunnissa tai ampuu hoppperillisen + vyöllisen puikkoja harraste pelissä yhdessä erässä. Viime pelissä otin itse noin 10 palloa kylkeen 3 metristä - joka oli ihan oma virhearvio- mutta joku ekaa tai tokaa kertaa pelannu olis ehkä jättän lajin siihen. Saa olla melkonen kylmäpää kroisos aloittaja että viitsii lähtä pelaamaan kun vastaan tulee sarjatulta tuhannella pallolla erä. Mulla o pari kaveria jotka ei pelais ikinä muuta kuin rajoitetun pallon ja rajoitetun kapasiteetin pelejä ja kumpikin pelaa mun mutkilla ja maskeilla.
Jos kilpa peintillä menee huonosti niin  eikö se kerro että se ei enää kiinnosta ihmisiä; jos taas taktinen maasto pelaaminen vois huonosti sen takia mitä se on, niin airsoft kärsis  kans (airsoft voi hyvin). Mitä tästä voi päätellä? Pelatkaa reilusti uusien pelaajien kanssa, eli heittäkää ne bounssipaidat helvettiin ja/tai lähtekää ulos osumasta (hajos tai ei) ja rajoittakaa tulinopeus & ammusten määrä matalaksi. 'Osta kilpa vaatteet, arvokas merkkain ja kallista herkkää kuulaa' ei ole vastaus. Magfed miehet voi olla sotilaallisen pelottavan näkösiä aluksi, mutta aloittajat tykkää kun  meijän romppeet on rajoitettuja ja me lähdetään osumasta ulos.
Myöskin on turha dissaa toisen tyylisuunnan merkkainten tekniikkaa tai väheksyä mekaanisia perus merkkaimia. Jos näytät, haiset, puhut ja liikut kuin kokenut ja sitten puhut alentavasti kaikista muista kuin sähköisistä turnaus merkkaimista tai varusteista, niin kynnys omien varusteiden hankkimiseen & parempaa lajiin tutustumistavarten nousee huimasti; 'eihän noilla edullisilla aseilla tee kuulemma mitään ja armeijan halpa ylijäämä maastopuku ei sovellu lajiin ollenkaan. unohetaan koko homma'. Yksinkertainen, toimiva ja edullinen on uuden harrastajan paras valinta olkoon se sitten magfed tai hopperillinen mekaaninen mutka. Sitä on sattunu paremmissakin piireissä että sähkökahvasta alkaa patteri loppumaan ja mutka käytäytyy hölmösti eikä aiheuttaja ole ollenkaan selvä homma; ole sitten siinä vasta aloittanu ja rupee raapimaan päätä että onko se ilmavika, sähkövika, syöttövika, huono pallo vai mekaaninen vika. Yksinkertaiset sisukset on helppoja oppia ja huoltaa. Vikaa merkaimeen tulee joskus kumminkin.

Gah.... tämän piti olla lyhyt, mutta eipä taas ollut. Jos joku otti itseensä niin iso kyynel.

ps. uskokaa tai älkää, mutta muissa lajeissa on paljon perus harrastajia joita ei kiinnosta kilpailut yhtään. Itsekin kävin taekwondossa kisa tatamilla, mutta päädyin tykkäilee enemmän itsepuolustuksesta & perus sparrailusta. PH paint ja Rovaniemen  paintball club ry on tehnyt jotain oikein, ne tarjoaa perus pelaajille  mielekästä pelattavaa riittävän usein. Näil kahella on suomen suurimmat harrastaja pelit... Rovaniemellä.... keskellä ei mitään, jumankauta.

Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
01/06/18 12:15:08
39 posts

Magfed harrastajia.?Yleinen paintball-keskustelumulla on 4 magfed mutkaa joista 3 voi kokeilla tai jos tahtoo ihan pelaa niillä (jollain kolmasta) niin mietsi arvostais jos siitä maksais jotain, tosin junnut voi lainaa tapahtumas vapaammin.

Liittykää Facepuupissa magfed paintball Finlandiin niin saadaan tieto kulkee mitä missä millon ja ketkä.

16.6.2018 esim pelataan lappeenrannassa operaatio 'Karelian Storm 2' ja sotiminen tapahtuu vanhassa sairaala kompleksissa.

Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
18/05/18 10:41:16
39 posts

Missä menet, Suomi Paintball?Yleinen paintball-keskusteluKun mainostetaan painttia niin pliis mainostakaa  yleistä harraste/metsäpelaamista; kyllä ihmiset metsästä löytää kisakentälle, mutta jos mainostetaan vaan speedball pelaamista niin osa potentiaalisista ei kiinnostu välttämättä ollenkaan. Miä en olis alkanu pelaamaan jos ainut pelimuoto olis ollu speedball  nurmikentäl. Ehkä jonkun mielestä se että en olis alkan pelaamaan olis ollu kiva juttu, mutta olkaa ilosia että pysyn ihan vapaaehtosesti kisakentiltä poissa. :-D

Hyvä muistaa myös että monet ei tiedä paintballista mitään ja jos ainoa totuus on speedball niin kiinnostuneita on aina vähemmän. Mulla yleisin vastaan tullu teema paintball tietämyksessa on  'nii siinähän räiskitään niillä (epämäärinen kuvaus speedball mutkasta) sarjatulta'. Joillain on jopa ollut joskus 98c (tms) merkkain, mutta ovat lopettaneet kun   vastas on aina ollu  sarjaa ampuvia pelaajia sähkösillä kilpamutkilla. Yllättyykö joku että orastava innostus on kuollu?

Kouluilla kiertäminen on snadisti haastavaa kun on päivät töissä... muuten se olis jees.

Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
18/05/18 09:11:19
39 posts

Magfed harrastajia.?Yleinen paintball-keskusteluhaha tampereel kuolio. Turun paintball skene on kokonaisuudessa muumio..... olis ees metsäpelei mutta nöy. Joutuu ajaa Helsinkiin pelaa aina.

Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
09/05/18 13:00:28
39 posts

Arenaharbor avoimet pelit VuosaaressaMetsä-, magfed- ja harrastepelaaminenTulen harboriin pelaa jos ei yksin tarvi Turusta lähtä puskee.

Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
29/03/18 10:29:48
39 posts

Valken MagFed Gun - MFGTekniikka ja varusteetJos tätä mutkaa joku harkitsee oikeasti niin samalla voi buukaa ajan etusormen pidennys leikkaukseen. Säästyy monelta vitutukselta kun ostaa suoraan vain vähä arvokkaamman mcs Blizzardin tai boltin.... tai vaikka sen tipparin TMC:n jos välttis haluaa päivitysmahdollisuuksia rajoittaa muutaman kympin tähden.

Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
29/03/18 10:18:10
39 posts

Mistä lähteä liikeelle?Yleinen paintball-keskustelu
Kannattaa aloittaa porukan kasaaminen avoimissa peleissä ja vuokra kentillä. 'omaa' kenttää ei kannata alkaa haalimaan mikäli ei ole porukka kasassa valmiiksi ja sitoutunu pelaamaan joukkueena.

Itse tuli vahingossa perustettua Linnut joukkue joka pääasiassa operoi Turussa ja Kymenlaaksossa. Turussa vakio kenttä on Coast to Coast ja kymenlaaksossa KSPB:n avoimet pelit. Ensi kesänä Haminaan olis tarkotus pystyttää Lintumetsä pelialue (joka siis olisi virallisesti Lintujen oma kenttä)

Kaverit joiden kanssa  voi alkaa pitää kenttää täytyy olla ehottomasti semmosia joilla on jokseenkin sama näkemys kun sulla. Voin nimittäin kertoa että kentän rakenteesta ja ylläpidosta saa semmosenkin tilanteen aikaseksi että joku tai jotkut totee että vitut tästä jos kentästä jyrätään vain joidenkin mieleistä. Työn määrä ei vähene jos talkoolaiset vähenee.


updated by @ville-korppi-ahola: 29/03/18 10:25:51
Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
29/03/18 10:09:41
39 posts

Magfed harrastajia.?Yleinen paintball-keskusteluitseasiassa magfed pelaajia on jo Turusta Lappeenrataan koko matkan rannikolla ja sitten Päijäthämeessä että Rovaniemellä. Sasu Suntio on modern combat sports ambassador ja hänellä on 5 magfed vuokra settiä  ja rovaniemellä vuokra kamoja on tosiaan SpeedBall gamesilla jonka omistaa Seppo Sintonen.

Meidät löytää facebookista kuten yllä on mainittu. itselläni on pari laina settiä omista vanhoista varusteista kasattuna. Monilla harrastajilla on myös vara mutkia joita monet myös lainaa kun pyytää nätisti ja käsittelee kunnolla. :-)

Ihan paripäivää sitten Speedball games sai magfed lähetyksen jenkeistä jossa meille vakio magtardeille tuli tilaus tavarana uusia kilkeitä, mutta ymmärtääkseni myös  myytäväksikin tuli muutamat. Speedball gamesilla on hyvä valikoima ja omistajalta voi rohkeesti kysellä  mitä suosittelee. Sintosen Speedball games on vähintäänkin Suomen kokenein magfed kauppias ja  mitä kaupantekoa olen seurannu niin kauppaa tehdään niin että asiakas oikeasti pääsee pelaaman asiallisilla varusteilla.

Tähä tämmönen huomautus että olen minimaalisesti Speedball gamesin sponsoroima ja vakioasiakas. Muilta milsimiin liityviä firmoja mitä suosittelen on varusteleka ja tradesoft.fi

1