Forumin käyttö @kimmo-kainulainen

Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
08/12/17 18:10:13
1,977 viestiä

Missä menet, Suomi Paintball?


Yleinen paintball-keskustelu

Ei vastauksia, mutta pohdintaa :):

Seurojen/tiimien aktiiviporukoiden ikääntyminen vie hommaa tavallaan noidankehään, vaikka pelihaluja on, niin onhan se nuorten hankalampaa lähteä mukaan jos ikäeroa muuhun porukkaan on enemmän, eikä löydy oman ikäistä seuraa lainkaan. Eli vaatii tavallaan pienoista onnenpotkua, että jokin seura saa kerralla nipun uusia nuorempia pelaajia, jotka sitten helpottavat muiden lähtemistä mukaan.

Seuratasolla taas tuntuu että meillä on Suomessa rakenteellista ongelmaa. Hyvin pitkään se normaali tapa aloittaa kisapelaaminen oli oman tiimin kasaaminen, se oli kohtuullisen helppoa ja tavallaan tuudittauduttiin siihen että kilpailuvietti toi uutta porukkaa tuli aina vanhojen tiimien tilalle. Nyt esim. kisatiimin perustaminen on huomattavasti hankalampaa kuin 10-15 vuotta sitten. Omien varusteiden lisäksi pitäisi heti alkuun hommata kompressorit, kisakentän suojat ja mieluiten nurmi-/turffikenttä, ei oikein kelpaa peltokentällä pelaaminen enää. Pääkaupunkiseutu oikeastaan ainoastaan tarjoaa kaupallisia vaihtoehtoja kenttien suhteen, muualla Suomessa se vaatii aikamoisen ponnistuksen että pääsee ylipäätään alkuun. 

Kun taas vertaa vaikka valtavirran palloilulajeihin, niin eihän siellä mieleenkään tule että nuoret perustaisivat oman jalkapallotiimin, vaan normaali tapa on lähteä mukaan oman alueen joukkueen toimintaa. Mutta paintballissa meiltä olemassa olevilta seuroilta hyvin pitkälle puuttuu se tapa ja rakenteet joiden avulla olisi helppo lähteä toimintaan mukaan. Ei juuri ole junnutoimintaa tai minkäänlaisia aloittelijoille suunnattuja, pikku hiljaa lajin pariin totuttavia kursseja tai opetusta, vaan tulijat usein noin kuvaannollisesti potkaistaan sinne altaan syvään päätyyn tuoreeltaan. 

Toki esim. aloittelijoille suunnattuja kursseja on jokunen vuosien varrella eri puolilla maata ollut, mutta nekin vaatinevat useamman vuoden pitkäjänteisen panostuksen, jotta homman saa sujumaan ja opettajatkin oppivat mikä toimii ja mikä ei. Ensimmäinen, pienelle mielenkiinnolla jäänyt aloittelijakurssi syö sitten vetäjien motivaatiota rankasti, joten homma jää helposti siihen yhteen kertaan.

Toki maailmakin on muuttunut ja mielenkiintoisia harrastusvaihtoehtoja on nykyään yhä kasvavassa määrin, mutta ei sekään oikein selitä sitä miksi paintball jää Suomessa jalkoihin, kun toisaalla järjestetään ennätyskokoisia turnauksia.

Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
08/12/17 09:58:23
1,977 viestiä

FSC - First Strike Compact Pistol


Tekniikka ja varusteet

Purkua videolla, ei tosin ihan täydellistä:


Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
30/11/17 10:12:54
1,977 viestiä

Drillcardz - treenivaihtoehtoja mobiilissa ja paperilla


Tekniikka ja varusteet

Paintball-aiheisista mobiiliohjelmista tuttu firma 4Me Labs on julkaissut jälleen uuden apin, nimeltään Drillcardz.

Uusi appi tarjoilee kymmeniä erilaisia vaihtoehtoja eri pelaajamäärille sopivista treenausvaihtoehdoista nimensä mukaisesti yksinkertaisten korttien muodossa, joissa näytetään pelaajien aloituspaikat. Kortteja voi käydä läpi järjestyksessä tai arpoa aina uuden käyttöön. Toki käyttö vaatii vähän säätöä erilaisiin layoutteihin soveltamisesta, ainakin alkuun kaikki kortit näyttäisivät olevan varsin yksinkertaiselle pohjalle tehdyt.

Ideana on tarjota myös paperilla (tai varmaankin jonain kosteutta kestävällä versiolla :)), eli niitä voisi käyttää pelikassissa säilytettävän korttipakan tavoin eikä puhelinta tarvitsisi kaivella esiin kentällä.

Paperiset kortit vaikuttaisivat olevan monipuolisempia, tarjoten vaihtoehtona myös yksin suoritettavia harjoitteita.

Mobiiliappi on ilmainen ja löytyy sekä Applen iOS:lle että Androidille, ennakkotilauksessa olevat paperiset kortit tietysti maksullisia.

drillcardz.png


drillcardz.png drillcardz.png - 1.1MB
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
17/11/17 09:58:21
1,977 viestiä

FSC - First Strike Compact Pistol


Tekniikka ja varusteet

FSC Defconin esittelyvideolla:


Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
16/11/17 11:20:09
1,977 viestiä

Paintball ja Star Wars Battlefront II


Yleinen paintball-keskustelu

starwarsshow.jpg

Star Wars Show vierailee Kaliforniassa Hollywood Sports Park-peinttikentällä, jossa rooliasuihin puetut pelaajat pääsevät mittelemään Battlefront II-pelin malliin, yhdistäen ihan kivasti niin pelikuvaa kuin tosimaailman tapahtumia.

Star Wars Shown Youtube-kanava on tilaajissa miljoonaluokassa, joten parhaimmillaan tempaus tuo pelin promotoimisen ohessa myös jokusen pelaajan paintballin pariin :).


starwarsshow.jpg starwarsshow.jpg - 129KB
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
16/11/17 09:49:28
1,977 viestiä

FSC - First Strike Compact Pistol


Tekniikka ja varusteet

fsc.PNG

Jo alkuvuodesta esitelty FSC eli First Strike Compact Pistol näyttäisi pääsevän myyntiin saakka joulukuussa. Se lienee pienin normaalia 68 kaliiberin kokoista kuulaa käyttävä värikuulapistooli koskaan, joka toimiikin myyntipoittina mahdollisimman pientä vara-asetta haluaville.

Sikäli First Strike on mennyt FSC:ssä tutun ja toimivaksi havaitun kautta siinä, että pistoolin koneisto on aiemmasta T8.1-mutkasta tuttu ja hiilidioksidikapselit sijoitetaan entiseen malliin jokaiseen lippaaseen. Uutena asiana on kuitenkin tavallista 12 gramman CO2-kapselia pienempien 8 gramman kapselien käyttö voimanlähteenä, joka mahdollistaa pituudeltaan lyhyemmät lippaat, joihin menee kuusi väri- tai pyrstökuulaa. 

Vanhempien, pidempien T8.1:n lippaidenkin pitäisi kuitenkin toimia FSC:ssä, eli se tukee sillä lailla firman entisten pistoolien omistajia. Vanhan lippaan ja kahvan väliin jäävän aukon täytteeksi pitäisi olla tulossa adaptereita.

Promovideota:


fsc.PNG.png fsc.PNG.png - 428KB
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
14/11/17 16:41:08
1,977 viestiä

68 Caliber Low Impact-piippuja Valkenilta


Tekniikka ja varusteet

lowimpact.PNG

Valken on esitellyt uuden Low Impact-tuotteen, joka valtavirrasta poiketen onkin normaaleilla 68 kaliiberin värikuulilla toimivaa, eikä käytä pienempiä 50 kaliiberin kuulia. Low Impact-piiput on suunnattu vuokrakäyttöön, jossa piipun vaihtamalla saa pudotettua lähtönopeutta jopa alle 200 fps:n. Näin kuulan iskuenergiaa saadaan pudotettua ilman että itse mutkia tarvitsee vaihtaa tai ottaa käyttöön heikompia jousia, jolloin koneiston toiminnan luotettavuuden kanssa ei tule ongelmia.

Systeemi tuntuisi varsin hyvältä vaihtoehdolta erityisesti sellaisille kentille joilla on paljon tarvetta sekä normaaleille että low impact-peleille. Piiput hankkimalla selviää yhdenlaisilla värikuula-aseilla eikä varastossa myöskään silloin tarvitse pitää kahta eri kuulakokoa.

Teknisiin yksityiskohtiin ei videolla mennä, mutta jos värikuula-aseisiin itseensä ei tehdä muutoksia, niin käytännössähän piippujen täytyy olla kaasunkulutuksen kannalta erittäin heikkoja, elikäs kehityksessä on tällä kertaa menty aivan eri suuntaan siitä mihin yleensä pyritään :). Toki olisi mukava nähdä piippu käytössä myös kronolla, miten hyvin lähtönopeudet pysyvät tasaisina todellisuudessa.

Videoesittelyä:


lowimpact.PNG.png lowimpact.PNG.png - 1.1MB
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
13/11/17 12:16:26
1,977 viestiä

Valken MagFed Gun - MFG


Tekniikka ja varusteet

mfg.jpg

Valken lähtee mukaan kisaamaan magfed-markkinoista omalla MFG-mutkallaan, joka näyttäisi olevan aika suora kilpailija Tippmannin TMC:lle. Suositushintaluokka on vähän korkeampi, mutta MFG tarjoaa heti vakiona mukaan suoraan tukkiin asennettavaa pulloa, joka on TMC:n tarjolla vain lisävarusteena. Lisäksi lippaiden perusteella pyrstökuulien käyttö onnistuu myös ilman modauksia.

Magfed-pelaamisessa tärkeiden lippaiden kohdalla Valken näyttäisi tarjoavan omaa vaihtoehtoa. Siinä lippaan jousen kiristämiseen käytettävä rulla saadaan nousemaan kiristyksen ajaksi lippaan ulkopinnan yläpuolelle, jolloin sormin kiertäminen helpottuu.

Lippaiden kapasiteetista tai hinnasta erikseen ostettaessa ei kuitenkaan tätä kirjoittaessa vielä ollut tarkempaa tietoa, kuvia:

mfg_1.png

mfg_2.png

mfg_3.png

Esittelyvideota:


mfg.jpg mfg.jpg - 177KB
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
12/11/17 15:51:58
1,977 viestiä

Modul’air kit - uusi suojasetti ison W:n tilalle


Kilpapaintball

Huhujen mukaisesti muutosta isoon W-suojaan suunnitellut jenkkisarja NXL päätyi kautta 2018 varten vaihtamaan yhden ison keskisuojan moneen pienempään suojaan, jotka voidaan sijoitella varsin eri lailla kierrokselta toiselle.

W:tä paikkaamassa nähdään jatkossa kaksi isoa brick-suojaa ja neljä wings-suojaa, joista saa aikaan monenmoisia yhdistelmiä. Vaihtoehtoja tietysti lisää vielä se, että niitä kaikkia ei tarvitse sijoittaa nimenomaan keskilinjalle.

Mallilayoutin perusteella pienet W-suojat pysyvät edelleen käytössä, eli vain iso versio on jäämässä pois. Osa ”puista” eli pienistä tölkeistä ei myöskään ole mallissa mukana, mutta ne ilmeisesti säilyvät kitissä kuitenkin mukana.

Uusien suojien julkistamistilaisuus:

Kuvia:

nxl_modul_1.jpg

nxl2018_1.jpg

nxl2018_2.jpg

nxl2018_3.jpg


nxl2018_1.jpg nxl2018_1.jpg - 231KB

viimeisin viesti: @kimmo-kainulainen: 13/11/17 12:31:01
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
12/11/17 13:02:59
1,977 viestiä

T15


Tekniikka ja varusteet

Tontsa: Mistä olet löytänyt tuon tiedon damin 23 lippaan tulosta.? Tekevät kumminkin uuden version aseesta niin ei viitsisi ostaa välttämättä vanhempaa versiota tuohon hintaan.

Tuo 23 kuulan lipas on tulossa ADN:ltä, tuolla infoja.

Jos DAMista tulee uutta versiota niin tuskin muuttavat lipasta tai lipaskuilua, tai ainakin se olisi märkä rätti naamalle kaikille vanhoille asiakkaile :)

 / 198