Forum Activity for @jarno-hiltunen

Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
16/09/18 23:31:33
13 posts

Missä menet, Suomi Paintball?Yleinen paintball-keskustelu
Ville "Korppi" Ahola:

Joitain vetää puoleensa löysät kirkkaat kilparätit ja avaruus pyssyt, mutta kummasti täysin toisenlaista pelaamista edustava airsoft on paljon paintballia suositumpaa. Mistähän se johtuu jos kerran kilpa pelaaminen on se paras juttu. Jos joku ei innostu vuokra vehkeillä metsässä pelaamisesta, niin todennäköisempää kuin itsessään metsässä pelaamisen kiinnostamattomuus syy löytyy paskoista vuokra kamoista.

No airsoft tarjoaa niille enemmän, jotka haluaa todenmukaisempaa "sotimista" (siellähän on skenaariopelejä ja tietyn aikakauden mukaisesti järjestettyjä juttuja yms.). Kilpaurheilua janoavat eivät varmaankaan eksy niihin peleihin, kuten eivätkä myöskään satunnaisesti järjestettyihin metsäpeleihin. Sanoisin että airsoft syö metsäpeinttaajien määrää, mutta kilpapuoli on eri juttu. Metsäpelaaminen on enemmänkin satunnaista harrastelua, kun kilpapuoli vaatii sitoutumista ja säännöllistä osallistumista. Tämä voi olla myös se syy miksi kilpapelit ei kiinnosta.

Quote:
Yksipuolinen totuus  haittaa lajia yhtäpaljon kun kusipäät jotka yliampuu uusia pelaajia yli10 palloa sekunnissa tai ampuu hoppperillisen + vyöllisen puikkoja harraste pelissä yhdessä erässä. Viime pelissä otin itse noin 10 palloa kylkeen 3 metristä - joka oli ihan oma virhearvio- mutta joku ekaa tai tokaa kertaa pelannu olis ehkä jättän lajin siihen. Saa olla melkonen kylmäpää kroisos aloittaja että viitsii lähtä pelaamaan kun vastaan tulee sarjatulta tuhannella pallolla erä. Mulla o pari kaveria jotka ei pelais ikinä muuta kuin rajoitetun pallon ja rajoitetun kapasiteetin pelejä ja kumpikin pelaa mun mutkilla ja maskeilla.

Paljonko airsoftissa rajoitetaan kuulien määrää tai roffia? Ei taida olla. Lippaat vetää 100-200 kuulaa. Meeppä sinne mekaanisella vempulla mättämään, kun vastapuolella sähköruoska laulaa yli 100m/s lähtönopeuksilla ja kuulaa on ilmassa ettei sekaan mahdu.
Yksipuolinen totuus on, että kilpapuolella on ollut jo pari kautta pallorajoitus. Treeneissä kuulaa menee ihan sen mukaan kuinka paljon viitsi sohottaa menemään. Vähemmälläkin pärjää ja nykypelissä kommunikointi on tärkeämpää kuin nopea liipaisinsormi. Tekniikkatreeneissä palloa menee ehkä puikko tai kaksi. Menestyminen kilpakentillä tarkoittaa että saat suun ja korvat auki. Laput korvilla ja silmillä rämpyttely tarkoittaa, että sun kylkeen tulee se 10 palloa (joka on jo henkilökohtaista vittuilua).

Quote:
Jos kilpa peintillä menee huonosti niin  eikö se kerro että se ei enää kiinnosta ihmisiä; jos taas taktinen maasto pelaaminen vois huonosti sen takia mitä se on, niin airsoft kärsis  kans (airsoft voi hyvin). Mitä tästä voi päätellä? Pelatkaa reilusti uusien pelaajien kanssa, eli heittäkää ne bounssipaidat helvettiin ja/tai lähtekää ulos osumasta (hajos tai ei) ja rajoittakaa tulinopeus & ammusten määrä matalaksi. 'Osta kilpa vaatteet, arvokas merkkain ja kallista herkkää kuulaa' ei ole vastaus. Magfed miehet voi olla sotilaallisen pelottavan näkösiä aluksi, mutta aloittajat tykkää kun  meijän romppeet on rajoitettuja ja me lähdetään osumasta ulos.

Ongelma on siinä, että aloittelijoita ei ole, niin se on aika se ja sama mitä sääntöjä täällä keskenään sovitaan, mutta heitän nyt vastauksen näihin kilpapuolelta.
- Pallolimitti ollut jo pari kautta.
- En ole pelannut bounssipaidan kanssa koskaan, koska siinä on omat ongelmansa ja apu on lähinnä henkinen (näin siis oma fiilis).
- En tiedä muiden peleistä, mutta meidän treeneissä kaikki vetää samalla kuulalla ja siellä ei mitään turnauskuula ammuta. Ja kyllä treeneissa tulee lähdettyä hajoamattomasta kuulasta, koska kaikki paikkoja ei pysty tarkistamaan (eikä ole tuomareita). Kuittailu on aika armotonta jos pelaat likaisena. Eikä voittaminen ole se juttu treeneissä. Vaan treeneissä hiotaan taktiikat& tekniikat kuntoon ja vaihdetaan kokemuksia kentästä turnausviikonloppua varten. Siellä sitten dumat heivaa likaiset pelaajat, rangaistuksien kera pihalle.
<br

Quote:
Myöskin on turha dissaa toisen tyylisuunnan merkkainten tekniikkaa tai väheksyä mekaanisia perus merkkaimia. Jos näytät, haiset, puhut ja liikut kuin kokenut ja sitten puhut alentavasti kaikista muista kuin sähköisistä turnaus merkkaimista tai varusteista, niin kynnys omien varusteiden hankkimiseen & parempaa lajiin tutustumistavarten nousee huimasti; 'eihän noilla edullisilla aseilla tee kuulemma mitään ja armeijan halpa ylijäämä maastopuku ei sovellu lajiin ollenkaan. unohetaan koko homma'. Yksinkertainen, toimiva ja edullinen on uuden harrastajan paras valinta olkoon se sitten magfed tai hopperillinen mekaaninen mutka. Sitä on sattunu paremmissakin piireissä että sähkökahvasta alkaa patteri loppumaan ja mutka käytäytyy hölmösti eikä aiheuttaja ole ollenkaan selvä homma; ole sitten siinä vasta aloittanu ja rupee raapimaan päätä että onko se ilmavika, sähkövika, syöttövika, huono pallo vai mekaaninen vika. Yksinkertaiset sisukset on helppoja oppia ja huoltaa. Vikaa merkaimeen tulee joskus kumminkin.


Siis  dissaat ensin "avaruus pyssyjä" ja "löysiä kilparättejä" (en myöskään käytä), sitten sanot ettei saa dissata toisen tyylisuunnan tekniikkaa. Ok.
Miksi pitää jollain kamoilla pelata? Verskat ja vanha huppari on paremmat kilpapelaamisen aloittamiseen. Noi ylijäämät on huomattavasti kalliimpia kuin vanhat pieruverskat ja remonttihuppari. Sähkömerkkaimet  on luotettavia pääsääntöisesti. Huonoja tapauksia löytyy, mutta aika harvoin pelit jää pelaamatta, koska merkkain on täysin sökö. Niin harvoin etten muista edellistä kertaa. Kilpamerkkaimet on tehty nopeasti huollettaviksi, joten niiden huolto yksinkertaista ja helppoa.
updated by @jarno-hiltunen: 16/09/18 23:33:44
Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
04/07/18 15:47:28
13 posts

Missä menet, Suomi Paintball?Yleinen paintball-keskusteluAnnetaan nyt oma viis senttiä tähän keskusteluun. Omat kommentit/mielipiteet on lähinnä kilpapuoleen liittyviä.
Ongelma on tosiaan aloittaminen. Vaikea nykäistä pystyyn joukkuetta nykyformaattiin. Pitäisi olla kenttä jossa treenata ja sellaisen ostaminen on jo liian iso kynnys, jos tukea ei tule kunnalta tai hyväntekijältä. Merkkaimien hinnat on ihan järkevät, eikä niitä tarvitse ostaa joka vuosi (oma ruoska Geo 3.1 -14 ja en näe miksi pitäisi vaihtaa).
Myös alemman sarjan puuttuminen nostaa edelleen aloittamista, eli 1.divarissa on todella kovia vastustajia, jotka vie aloittelijoita 3-0 ilman hengästymistä.
Suurin ongelma on ehkä lajin tuntemattomuus. Eli jos sanoo pelaavansa paintballia, niin ensimmäinen kommentti on, että pelaatteko siellä ja siellä (=metsässä missä on vuokrapelejä). Sitten kun sanoo, etten ole pelannut metsässä pariin kymmeneen vuoteen, niin kysyjällä on pasmat sekaisin. Metsäpelit tietää lähes jokainen, mutta syndeillä pelaaminen pienessä laatikossa on täysin tuntematonta. Osa ihmisistä myös karsastaa paintballia, koska mielikuvat on camot päällä heiluvista metsien pienistä vihreistä miehistä. Miro ja Kala teki hyvää duunia esiintymällä Versuksessa tiimikamat päällä ja samaa pitäisi jatkaa, eli mainostaa peliä enemmän urheiluna.

Noh, ongelmien ratkaisu on vähän vaikeampi juttu.
Todellinen rookie-sarja pitäisi olla, mutta kun ei ole joukkueita. Pitäisi olla pelaajia.
Kun mainostetaan lajia, niin pitäisi kertoa kummastakin puolesta, eli metsäpelaamisesta ja kilpapelaamisesta. Sekä kertoa mitä eroa niillä on. Tämä ei ole varmaankaan ongelma. Pitäisi saada vain näkyvyyttä lisää ja ohjeita kuinka päästä aloittamaan harrastus. Tiimit voisivat auttaa tässä hankkimalla tiimivarusteet (1-2 pelivälinettä), jotka voidaan antaa lainaan harjoituksiin. Mainostamista avoimiin treeneihin voi tehdä mielensä mukaan, FB:ssä ja perinteisesti ilmoitustauluilla, mutta kunhan tekee.

Tuota en allekirjoita, että kilpakentille mennään metsien kautta, koska en näin tullut itsekään sitä kautta. Jos Kaitsu olisi sanonut, että "Joo, mee tonne metsään pelaamaan ensin, niin kattellaan sen jälkeen sitä kilpapelaamista", niin olisin varmasti sanonut, että "Joo kattellaan vaan". Homma olisi jäänyt varmasti siihen katteluun.

Tuo seurojen yhteistyö varmaankin toimii, kun vain ottaa puhelimen käteen ja avaa suunsa.

Duunia tarttis tehdä.

Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
20/06/16 22:06:13
13 posts

Planet Eclipseltä varastettu 160 mutkaaSähkeuutisetVeikkaan että itänjaapurissa pelataan suht uusilla Planetin mutkilla. ;)

Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
09/08/15 15:15:52
13 posts

Myyty: NXE Ambassador rolling bagMyydään/Ostetaan/VaihdetaanJuu, on edelleen nurkissa. Pistätkö YV:llä toimitusosoitteen, niin heitän tilinumeron.

Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
07/08/15 19:01:44
13 posts

Myyty: NXE Ambassador rolling bagMyydään/Ostetaan/VaihdetaanMyydään käytetty NXE Ambassador varustekassi. Kassissa on pieni repeämä kahvan hihnan kohdalla, mutta muuten hyvässä kunnossa ja niin siisti kuin painttikassi voi olla. :)
Mukana tulee yksi "pyykkipussi". Toinen tulee jälkitoimituksena, jos se joskus löytyy.

HP: 30e(+pkm jos pitää postittaa)

Ilmainen toimitus Turun talousalueelle.

Kuva1

Kuva 2

Kuva 3

Kuva 4

Kuva 5


updated by @jarno-hiltunen: 29/12/16 23:51:58
Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
10/07/15 21:50:20
13 posts

SPBL2015 Vierumäki ottelulistat ja uusi pelaajalistalomakeKilpapaintballVoin rustata pdf:n editoitavilla kentiilä (jos käy?), niin pelaajalistan teko helpottuu atk:lla. LibreOfficella toi listan leiska on melkoisen persiillään.

Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
02/09/14 19:51:05
13 posts

Kadonnut!!! Piikkiön kierros!!!Yleinen paintball-keskusteluEi löytynyt puhelinta, kun kävin uudestaan etsimässä.

Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
01/09/14 12:33:59
13 posts

SPBL:n Piikkiön kierros 30-31.8.KilpapaintballOnse suamalainen duma kaunis. Ja eestiläiset vielä kauniimpia. :)

Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
06/08/14 16:08:11
13 posts

SPBL2014 Äänekoski Winners/Losers-veikkailuKilpapaintballSM-liiga: 1. DT 2. Cyclone

1.Div: 1.Räyhä 2. Cyclone

2.div: 1. Horna 2. Iron Balls

Jarno Hiltunen
@jarno-hiltunen
26/06/14 14:53:06
13 posts

SPBL2014 Kirkkonummi videoitaKilpapaintballKiitos videoista. Kuten Pamppu heitti, niin näitä mukava kelailla jälkeenpäin ja huudella kuinka peli TAAS kaatui tuomarivirheisiin. :P

Videot on hyvin tehty ja mukavasti näkyy lähes koko kentän tapahtumat. Ainoa mitä kaipaa on linkit pelien alkuihin, vaikka siihen Youtuben lisätietokenttään. Vaikka alkuvalikko on hieno, niin takaisinpäin kelaaminen on vähän hidasta/ärsyttävää.Mutta nää on näitä white mans problemseja. :)

1