Forum Activity for @jesse-ikavalko

Jesse Ikävalko
@jesse-ikavalko
16/06/19 15:54:02
2 posts

SPBL 2019 1/4 Rauman kierros InfoKilpapaintballOliko sinne raumalle jäänyt mahdollisesti vio extended lila / musta lojumaan?

Jesse Ikävalko
@jesse-ikavalko
26/06/18 15:08:05
2 posts

Missä menet, Suomi Paintball?Yleinen paintball-keskustelu
Itse pelaan BOS paintballissa, joka on tiiminä varmasti uusimmasta päästä. Lajin pariin tulin itse lähinnä metsä/ polttari/ hommien kautta , kun sattumalta meitä oli 20-30 vuotiaita ystäväpiirissä ja lähimailla asutelemassa useampia joilla virisi halu saada enemmän väkeä metsään. Foorumin kautta kaksi kaveriporukkaa yhdisti hynttyynsä.

Metsästä sitten siirryttiin progamesille pelailemaan ja siitä se sitten lähti. Lähinnä tuo vaatimus ilma / omaan rataan kompaste estettä ei tullut meille esteenä ja läheiset välit pelastuslaitoksen kanssa takasi ilmahuoltoa.

Suurin osa lopettaneista ei pysy nykyisessä formaateissa perässä iän puolesta tai sen tuomasta rahallisesta taakasta, vaihtoehtoa pelata "Metsäliigaa" tippareilla ei enää ole. Kaikilla pitää olla tonni löysää tilillä ja aikaa käydä koko ajan treeneissä. Muuten jää liiton kierroksissa täysin jalkoihin.

Surullisenä itsekin huomannut että tämä paintballin ahdinko on syventynyt syöksy kierteellä suomessa viimeiset vuodet. Arto Piiraisen järjestämä aloittelijoille suunnattu BPS oli meille alkuun helppo lähestyä ja rohkaisi meitä sitten osallistumaan 3. divariin (jota ei nykyään enää ole) BPS oli mielestäni hieno idea, mutta sitäkin omasta vinkkelistä vaivasi se että tuomarointi oli "tiukka" lähinnä että vaikka säännöt olivat säännöt , mutta tarvitsiko niiden olla samoja joilla maailmalla pelataan palloa vai lähteä semmoisella letkeämmällä otteella? samoin kustannukset eivät olleet kovin nuorisoystävällistä. Meistä jokainen on onneksi töissä käyvä niin se luonnistui mutta vain koska motivaatio oli niin kova.

Tässä muutamassa vuodessa metsäliiga, BPS, 3 DIV ja 2 DIV on jo kadonnut. Ystävien kanssa jutellessa on tuntunut, että liiton pelit suunnitellaan lähinnä SM liigaa silmällä pitäen ja suunnittelu lähestysttävästä "Ns" normaaleista säännöistä poikkeavista rajoituksista vapaita pelejä ei enää järjestellä ihmeemmin.


Lajia on muutamien yksilöiden kovalla panostuksella onneksi positiivisesti laskeutettu nuoremmalle sukupolvelle. PH paintball on vahvana esimerkkinä. BOS muutama pelaaja järjesti Järvenpäässä jonkinmoista toimintaa junioreille ja lähinnä yksilötason panostus on ollut merkittävä.

Itse olen tuonut työhön liittyvistä kuvioistani ihmisiä (satoja?) pelaamaan tai tarjonnut mahdollisuuta, useampi olisi innostunut lajista, mutta se alku kynnys on vain liian kova.

Meillä on käynyt vuosien varrella runsaasti meidän omissa treeneissä lajissa kokeilijoita, toivon että tätä harrastaisi jokainen tiimi ja siinä käsityksessä olen ollut että näin on. Ainakin olen riippumatta siitä mistä ihminen on ollut kotoisin neuvonut olemaan yhteydessä paikalliseen tiimiin, jotta kävisi katsomassa treeneissä mitä se laji ihan oikeasti on.

En tiedä onko mahdoton ajatus että liitto olisi järjestänyt 2. divarin 3 hengen tiimeillä, 1 puikon rajoituksella , tai vaikka mekaanisilla pyssyille rajatulla sarjalla, vapaalla vaatetuksella. Koska nykyään oleva ensimmäinen kynnys on vain 1. divarin pelit, joissa pärjäämiseen on pakko olla se 500e hujakoilla oleva pyssy, pakollinen pelipaita, pallo maksu on luokkaa "Paljon", listään siihen lisenssi maksu , kierrosmaksu , vakuutukset yms. Aloitushinta on lievästikin sanottuna kohtuuton.

Onko mahdollisuuksia keventää kustanteita ilmahuollon suhteen, pelattaisiin tippareilla, armeijan ylijäämävarusteista ostetuilla kledjuilla? 

EDIT:

Sitten vielä itseasiassa editoinnilla lisäys, koska alkuperäinen kysymys oli aseteltu missä menet paintball. Sitten kun joku tiimi onnistuu pääsemään liiton tai vaikka mihin vain kisoihin (bps yms) saakka niin ymmärrättävänä ongelmana on riittävän osaavan ja lukumääräisen tuomaroinnin saaminen paikalle. Niin lajissa on niin monella yksilöllä merkittävästi kadossa suurimpana motivaatiota purren täysin vieraskäsite "REILU PELI". Käydään pelin jälkeen kiittämässä vastustajaa matsista, ei huijata ja pidetään rento hyvä meininki. Viime vuonna lopettaminen oli itsellä kesken kauden lähellä , kun kierroksilla lentää mutkia , ärräpäitä, tuomarit eivät kauheasti liikkuneet laidoilta katsomassa pelejä. Lähinnä jokainen pelaaja tietää että tuolla on mahdollista vaipata osumia tuomarin näkemättä , mutta olettaisi että jokaisella on selkärankaa olla tekemättä semmoista, mutta voitontahto tuntuu ajavan tämän asian yli. Itselle on oikeastaan se ja sama kuka minkäkin kierroksen tai pisteen tai turnauslohkon voittaa. Tuo itse pelaaminen on se minkä takia tätä harrastaa ja läheiseksi tulleet tiimikaverit joista on tullut vuosien varrella melkein voisi sanoa jopa veljiä.

PS nää on mun henkilökohtaisia näkemyksiä eikä edusta eduskunnan , sauliniinistön, ystävieni tai kissojeni mielipiteitä vaan ihan omiani. En halua että kukaan näistä mieltään pahoittaa vaan keskustellaan henkevästi ongelmallisistakin asioista.


updated by @jesse-ikavalko: 26/06/18 15:27:22