Forum Activity for @johanna-lammassaari

Johanna Lammassaari
@johanna-lammassaari
12/07/23 19:35:16
3 posts

Historiaa: paintballin 30. kisakausi meneillään 2023KilpapaintballKomppaan Nimiä. Tämä kausi on todella hauska! Reiluudesta voidaan olla myös vanhemmillakin pelisysteemeillä monta mieltä, sillä pistetaulukko kertoi kyllä sen et Hobot niitti huomattavasti enemmän pisteitä, kun taas VL pystyi ratkaista ratkaisupelit, näin ollen sijoittui paremmin, vähemmillä voitoilla. Tässä systeemissä on kuitenkin hurjasti etua skenelle, esimerkiksi Pohjoisen pelaajilta puuttuu liiga-joukkueet joita vastaan treenata, mutta yksittäisissä pelaajissa on jo valmiudet pärjätä liigatasolla. Skene hyötyy tästä valtavasti että liiga-pelaajat ei kaikki pakkaudu etelä-rannikolle, saadaan soihtua roihuun enempi pohjosessakin. Nouseminen sarjasta ylempään voi tapahtua jo kauden aikana jos on treenannu ja tehny pohjatöitä, eikä vaadi vuosien ponnistelua ja kehitys jää junnaan paikalleen. Treenaamattomuus rokottaa, ja tässä vaiheessa kun jokainen tiimi jatkuvasti joutuu repiä ja etsiä pelaajia kivenkoloista niin sekin jo vaikuttaa tiimien tasoon, aina ei ole se terävinkärki vastassa. Kovempi vastus sparraa parhaiten, kehittää, opettaa enemmän ja tottakai se tuntuu hyvältä kun voi ottaa pisteitä kovemmilta ja onnistua tiiminä, sillä sitä oppii voittaan. Myös nukkuvia on saatu herätettyä ja takaisin peliin mikä on hieno asia. Eikä itsellä ainakaan ole mitään hinkua takaisin "iltapäivä klubiin", kahdelta alkaa ja jos on ongelmia päivän aikana niin kymmeneltä vasta pääsee lähteen kotiin. Se on pitkä päivä verrattuna tähän systeemiin. 2-3 divisioona on menestys, jossa näkee sen, ketkä eniten on treenannu yhdessä, eniten treenanneet ovat siellä 2. divisioonassa ja loput 3.divisioonassa. On antoisaa ja palkitsevaa kun voi auttaa uusia pelaajia kisapelaajiksi joukkueen sisällä eikä verkon ulkopuolella. On ollut mahtava nähdä kun +50 hidastuneet pelaajat pääsevät myös takaisin, kouliin alottelijoita. Uusia junnuja ja joukkueita on tulolla, mikä on hieno asia. Kuka onnistuu herättämään Keski-Suomen?

Johanna Lammassaari
@johanna-lammassaari
14/01/23 15:51:29
3 posts

Avoimet reball-treenit Heinolassa 21.1.2023KilpapaintballEhdottomasti tänne avoimiin, ja kannattaa kaverikin ottaa mukaan jos liikaa jännittää oudot tyypit. Omat tekosyyt:
- hyvä mesta jossa tuntee olonsa tervetulleeksi. Puitteet kunnossa :)
- 3h ajomatkan päässä ja itse ei tarvitse kuin tulla paikalle ja treenata muiden mukana tekniikkaa ja drillejä.
- Maailmanluokan painttikuvaaja paikalla, joten hyvä tilaisuus näyttää hyvältä kuvissa ;)
- Tahti ja harjoitukset sopii hyvin alottelijalle sekä konkarille, rento tekemisen meininki hyvällä sykkeellä
- Kropassa makia fiilis ja olo josta sai virtaa viikkoonsa. Treeni menee talteen, siitä tykkään.
- En halua olla tiimilleni heikoin lenkki. Siksi. Tekemällä oppii
- Toivon näkeväni sut siellä :)
Johanna Lammassaari
@johanna-lammassaari
12/12/17 11:56:54
3 posts

Missä menet, Suomi Paintball?Yleinen paintball-keskusteluKimmon kommentti sai mielikuvituksen laukkaamaan häiriten yöunia.

Yksi tapa tappaa innostus on raha. Nuorilla ei välttämättä rahat riitä harrastuksen aloittamiseen. Ei nuorille löydy samaan tyyliin hanttihommia kuin ennen, ja halpojen settien metsästämiseen tarvitsee myös tuuria. Uusi porukka jaksaa järjestää pelejä ja tavata alkuun kerran kuussa. Sitten kun porukkaa alkaa tippumaan niin tapahtumien määrä vähenee jne. Mielestäni on ollut hienoa, kun harrastus on ollut viikottaista ja säännöllistä, silloin sitoutuminenkin on helpompaa kun innostus-onnitus pysyy viikottaisessa ohjelmassa, se tuo iloa arkeen eikä ole vain harvinainen herkku.

Itselle tuli tästä aiheesta mieleen projekti: paintball in amis. Paintball in amis olisi valtakunnallinen lukukauden kestävä kurssi, joka pyrkisi tuomaan lajille uusia harrastajia. Elo-syys-lokakuussa säännöllisissä tunnin-kahden kestävissä kokoontumisissa keskityttäisiin opettamaan perusasioita paintballista, sekä harjoiteltaisiin pumpputoimisten merkkainten kanssa turnausta varten. Lokakuun lopussa järjestettäisiin yhteinen turnaus paintball in amis projektissa mukana oleville nuorille. Marras-joulu-tammikuussa siirryttäisiin mekaanisten puoliautomaattisten mutkien pariin ja tutustutaan metsä-skenario-pelaamiseen. Tämä osa myös huipentuisi turnaukseen, "lumisota" skenaarioon. Helmi-maalis-huhtikuu-toukokuu keskittyisi kilpa-paintballiin. Toukokuussa järjestettävässä turnauksessa jaetaan maine ja kunnia parhaimpien amisjoukkueiden kesken. Kurssi olisi valtakunnallinen projekti ja toteutuisi saman aikaisesti useammalla paikkakunnalla, tämä lisäisi lajin näkyvyyttä valtakunnallisesti.

Tämän kurssin jälkeen innokkaimmat saavat osallistua seuraavan kurssin järjestämiseen, liittyä paintball-seuraan ja lähteä tavoittelemaan unelmia. Kurssissa ei niinkään ole tarkoitus leipoa hampaat irvessä talentteja, vaan toimia paintball urheilua kasvattavana voimana. Toiminnan monipuolisuus, säännöllisyys ja nuoriin kohdistuva toiminta voi tuoda sitä kaivattua uutta verta lajin pariin.

Jos tämän kurssin saisi vietyä edes 20 amikseen, ja kurssilla olisi 10 innokasta nuorta, meillä olisi mahdollisuus saada suomeen 200 turnauskokemusta haalinutta nuorta lajin pariin, aina niin kauan kun projekti pyörisi.

Projektia varten tarvittaisiin melkoinen rahoitus sekä ihmisiä, jotka voisivat antaa aikaansa projektin hoitamiseen. Jokaiselle kurssille tulisi hankkia kalustoa, jota pystyy lainata nuorien käyttöön. Ei jokaiselle omaa tietenkään, mutta sen verran että toimintaa pystyy pyörittämään. Jotta kurssi ei aivan olisi pelkkää helmiä sioille, seuraavana vuonna vaaditaan pelaamista omilla välineillä. Kaluston saamiseksi tulisi yhteistyötä tehdä paikallisten seurojen, harrastajien ja vuokraajien kanssa.

Tällainen toiminta vähentäisi kynnystä kohdata paintball-seurojen vanhat patut, koska nuoret ovat omassa rauhassa saaneet tutustua lajiin monipuolisesti oman ikäisten kanssa. Jokainen seura tietenkin keskittyy omannäköiseen toimintaan, opettaa uusia ja toimii lajin harrastajien hyväksi. Toiminta säännöllisyydellään opettaa myös matkan taittamista, paintball on harrastus jota ei voi kehittää työntämällä tavaransa kaappiin ja odottamalla että joku tulee hakemaan kotoa kun on sopivan näköiset geimit tiedossa.

Tämä ajatus on vain parin tunnin sängyssä pyörimisen tulos, joten sitä saa arvostella ihan vapaasti :D