Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9093
Youtube-videot: 587
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Jatkoa paintball-maajoukkueelle?

user image 18.07.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Maajoukkue
paintball.fi

Useampikin joukkue mahdollinen

Jatkoa paintball-maajoukkueelle?

Suomen miesten paintball-maajoukkueen reissu Englantiin heinäkuun alussa nostatti kivasti puhetta ja pöhinää, pääsy jatkopeleihin sekä tietysti Ruotsin kukistaminen sitten vielä lisää :). Suomen pitkällinen poissaolo maajoukkuepeleistä päättyi näin onnistuneesti ja kysymys kuuluukin saataisiinko tähän jatkoa, vaikka leveämmälläkin rintamalla?

Tänä vuonna syksypuolella järjestetään vielä Millennium Seriesin päätösosakilpailu Pariisin lähellä Ranskassa, jonka yhteydessä kisaavat nuorten maajoukkueet. Ensi vuonna on sitten ilmeisesti tarjolla jälleen täydet neljä maajoukkueturnausta.

Perinteisesti maajoukkueturnaukset on menty kauden mittaan Millennium Seriesin turnausten yhteydessä järjestyksessä ”Veterans” (yli 40-vuotiaiden joukkueet), naisten, miesten ja nuorten. Millennium saattaa siirtyä ensi vuonna jälleen viiden turnauksen kauteen, joten se saattaa sitten muuttaa maajoukkuesysteemejä. Tosin viides kisa voisi olla hyvä paikka isomman 1 vs 1 –turnauksen järjestämiseen, joita ei ole tänä vuonna nähty.

  • Yli 40-vuotiaiden joukkueen kasaaminen Suomesta ei pitäisi olla temppu eikä mikään, kisatiimeistä löytyy koko joukko tämän rajapyykin ylittäneitä aktiivipelaajia.
  • Naispelaajia on tämän vuoden tapahtumissa nähty kisakentillä sen verran vähän että se vaatisi ponnisteluja. Onnistuessaan naismaajoukkueen kasaaminen voisi kuitenkin toimia aikamoisena piristysruiskeena naisten kisapelaamiselle ja pelaamiselle yleensäkin, esimerkin voima on aikamoinen.
  • Miesten maajoukkueeseen voisi ensi vuonna kuvitella olevan tunkua enemmänkin, siellä varmaan pelaajien määrä olisi positiivinen ongelma.
  • Nuorten maajoukkueissa osallistujien ikää on rajattu 16-19 vuotta sinä vuonna täyttäviin, eli esim. tämän vuoden syksyn kisoissa vuosina 1998-2001 syntyneisiin. Tämä tietysti rajaa potentiaalisten osallistujien määrää reilusti, eli nuorten joukkueen kasaaminen vaatii aika paljon työtä. Pidemmällä tähtäimellä se lienee myös haastavin projekti, uusia pelaajia on löydettävä vuosittain kun potentiaaliset pelaajat putoavat pois ringistä automaattisesti.

Joukkueiden kasaaminen kotimaan kamaralla on tietysti huomattavasti helpompaa kuin porukan saaminen peleihin saakka ja tämän tyyppisiä asioita kannattaa tietysti rakentaa useamman vuoden suunnitelmien pohjalta.

Millenniumin yhteydessä järjestettävät maajoukkueturnaukset ovat peliensä määrältä vähäisiä ja aika hinnakkaita varsinkin kotimaan turnauksiin nähden. Nyt miesten turnauksessa matseja tuli alkusarjassa kaksi ja jos jatkoon ei päässyt, niin yksi sijoitusottelu lisää. Syksyn nuorten maaottelussa alkusarjan pelejä on alustavan tiedon mukaan vain yksi ja toinen sijoitusottelu, jos ei pääse playoffeihin. Näin niiden yhteydessä melkein kannattaa osallistua myös varsinaiseen Millennium-turnaukseen muutenkin, joten käytännössä maajoukkuepelaaminen vaatii motivaation lisäksi myös rahallista panostusta.

Systeemit voivat toki muuttua ja pelien määrä lisääntyä, mutta nykyisellään näyttäisi että maajoukkuereissut kannattaa suunnitella sillä mielellä, että turnaukseen mennään pelaamaan muutenkin, jolloin kustannukset ovat toki korkeammat.

Osallistumismaksuista saa ilmeisesti alennuksen jos kansallinen liitto on EPBF:n jäsen (Suomi ei tällä hetkellä ole), mutta sitten taasen se liiton jäsenmaksun raha pitää löytyä jostain, joten sillä lailla kulujen ympäri ei pääse.

Mutta iso kysymys on löytyisikö liiton hommiin motivoituneita vapaaehtoisia hoitamaan asioita ja kasaamaan joukkueita? Maajoukkueet voisivat hyvinkin olla sellainen asia, jolla kisapelaamisen aallonpohjassa olevia tiimimääriä ja lajin profiilia yleensäkin voitaisiin saada nousuun.

Linkkejä:

Aiempia uutisotsikoita maajoukkueesta:

Tagit