Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1495
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9096
Youtube-videot: 589
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Haastattelussa maajoukkueen päävalmentaja Aleksi Peltonen

user image 27.06.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Miesten maajoukkue matkaa Englantiin

Haastattelussa maajoukkueen päävalmentaja Aleksi Peltonen

Suomi osallistuu tulevana viikonloppuna Englannissa maajoukkueturnaukseen ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä. Kesäkuun alussa valittu joukkue on päässyt treenaamaan yhdessä kotimaan kamaralla ja viimeistelytreenit pidetään vielä kisapaikalla ennen turnauksen alkua.

Eurosarja Millennium Seriesin Campaign Cup -turnauksen yhteydessä Lontoon lähellä Gatwickissä, Englannissa järjestettävän maajoukkueturnauksen osallistujamäärä on tätä kirjoittaessa kahdeksantoista maata. Siitä on muodostumassa aidosti kansainvälinen, kun nykyään joukkueita otetaan mukaan Euroopan lisäksi myös muilta mantereilta, kun se aiemmin oli rajoitettu eurotiimeille.

Paintball.fi haastatteli maajoukkueen päävalmentaja Aleksi Peltosta:


Kimmo Kainulainen: Pitkän tauon jälkeen Suomi on siis mukana miesten maajoukkueturnauksessa juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Englannissa. Minkälainen pelaajien valintaprosessi oli?

Aleksi Peltonen: Koko ajatus lähti alun perin maaliskuun lopussa ensimmäisen Millennium turnauksen yhteydessä. Istuimme iltaa eteläranskassa missä joukkueen puuhamies Miro Rainio heitti asian ilmaan.  Sitten juuri ennen Saksan osakilpailua alkoi tapahtua. Miro kysyi että lähdenkö mukaan juttuun ja totta kai suostuin.

Ensimmäisenä pyysin kokeneen mestaruusvalmentajan Sam Starkin mukaan. Seuraavaksi laitoimme avoimen kutsun tryout tapahtumaan. Viikkoa ennen tapahtumaa ensimmäisellä SM-liiga kierroksella kävin juttelemassa potentiaalisille pelaajille turnauksesta. Tryout tapahtuma oli menestys ja saimme monipuolisen joukkueen kasaan.

Maajoukkueen valmennuspesti poikkeaa tavallisesta valmentamisesta, aikaa hioa yksityiskohtia on todella vähän ja pelaajat vähemmän tuttuja toisilleen. Millaisella suunnitelmalla lähditte mukaan hommaan?

Kaksi ketjua ja pelaajia mahdollisimman monesta suomalaisesta joukkueesta. Siinä se mitä haluttiin että saataisiin kunnon maajoukkuemeininki. Haastetta totta kai on ja niin pitää ollakin.

maajoukkuehaastattelu2017_004.jpg

Olette päässeet treenaamaan maajoukkueen kesken kertaalleen, joka taisi pelaajille tilanteena olla ensimmäinen kerta suunnilleen kaikille, minkälainen fiilis tiimin kesken on?

Juhannusviikolla keskiviikkona pidettiin 2,5h pelitreenit Progamesin kentällä. Fiilis on joukkueessa hyvä ja pelaajat ottavat homman tosissaan niin kuin asiaan kuuluu.

Maajoukkuepelaajathan toki tuntevat toisensa kaikki vuosien varrelta pelattuaan liigassa vastakkain, mutta osa ei ole koskaan pelannut yhdessä. Kuinkas yhteistyö on lähtenyt käyntiin?

Aloitimme treeneissä heti pelaamaan kommunikaatiolla jota Cyclone käyttää. Tämä oli helpoin ratkaisu koska joukkueessa pelaa viisi Cyclonen Millennium pelaajaa. Kokeneet pelaajat omaksuivat vieraan kenttäkielen ja peliparit nopeasti. Pelipaikat ovat pelaajille omia tuttuja paikkoja. Poikkeuksena tähän Jesper pelaa snakelaitaa koska pelasi paikkaa niin hyvin SM-liigassa Piikkiössä.

Miltä ketjut näyttävät, mennäänkö yhdellä Cyclonen pelaajien ketjulla ja toisella muista tiimeistä vai kootaanko yhdistelmät muuten?

Peruskentälliset ovat juurikin noin. Miro Rainio ja Wilhe Knaapi telttalaita. Jani Kalasniemi keskusta. Ilpo Heinonen ja Jesse Liimatainen Snakelaita.

Toisessa ketjussa: Santeri Manninen ja Pekka Hongell telttalaita. Alexander Maryashov keskusta. Jesper Raevaara ja Jussi Rinne snakelaita. Tilanteen mukaan mennään ja erilaisia kentällisiä varmasti nähdään.

maajoukkuehaastattelu2017_001.jpg

Millä säännöillä maajoukkueturnaus pelataan, onko miten eroja normiturnaukseen? Pelaajia saa ilmeisesti olla ainakin kaksi ketjua "puettuna" joka matsiin, vakiona Millessähän taitaa olla kahdeksan pelaajan rosteri/peli?

Maajoukkueturnauksessa saa olla kymmenen pelaajaa ja Millennium sarjassa seitsemän per peli. Pelimuoto on maajoukkueilla Race to 4, kun taas Millennium on siirtynyt nykyään käytettävään mercy rule formaattiin. Muuten mennään EPBF sääntökirjan mukaan.

Miten järjestelyt ovat sujuneet, reissaatteko paikan päälle kuinka hyvissä ajoin?

Matkajärjestelyt on kunnossa. Kaikki lentää vähän eri lennoilla Heathrown kentälle torstaina aamulla. Sieltä matka jatkuu autoilla pelikentille. Majoitusta varten on vuokrattu talo mihin mahtuu koko joukkue.

maajoukkuehaastattelu2017_002.jpg

Turnauspaikalla on ilmeisesti järjestynyt myös treenausmahdollisuus?

Kyllä treenaamaan päästään torstaina iltapäivästä kisakentällä. Cyclone on varannut kaksi tuntia josta toinen jaetaan maajoukkueen kesken. Pääsemme siis treenaamaan SPL-joukkueita vastaan.

Onkos maajoukkuepaidoista vielä tietoa, niistä taitaa tulla haluttua tavaraa? :)

Pelipaidat määritelty säännöissä aika tarkasti. Paitoja on tilattu 12 kappaletta ja ne toimitetaan suoraan turnaukseen. Taitaa olla yli 10 vuotta siitä kun viimeksi on pelattu maajoukkueena ja uskon että silloisilla pelaajilla on paidat tallessa:)

Kiitokset haastattelusta ja onnea matkaan. Pelejä ilmeisesti päästään seuraamaan suorana webcastista?

Kiitos ja laitetaan kisakuulumisia tulemaan. Pelejä pelataan myös CPL kentällä joten toivottavasti webcast toimii niinkuin pitää. 


Kuvat: Aleksi Peltonen

Linkkejä:

Lue myös aiemmat uutiset:

 maajoukkuehaastattelu2017_003.jpg

 

Tagit