Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1087
Kuvat: 4238
Youtube-videot: 401
Tiedostot: 1

Impact voittoon Campaign Cupissa Englannissa 2017

2.07.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Suomi maaottelussa neljännesvälieriin saakka

Impact voittoon Campaign Cupissa Englannissa 2017

Millennium Seriesin Englannin osakilpailu eli Campaign Cup ei tuonut isoja yllätyksiä, sillä pro-sarjan neljän kärjessä olivat samat joukkueet kuin kauden aiemmissakin osakilpailuissa. Belgialainen Breakout Spa, ranskalainen Toulouse Tontons, venäläinen Russian Legion Moscow ja kanadalainen Edmonton Impact raivasivat jälleen tuttuun tapaan tiensä semifinaaleihin asti. Sieltä finaaleihin pääsivät Impact voitolla Tontoneista ja Russian Legion viemällä Breakout Span pistein 4-2.

Finaalissa Legioona onnistui ensin pääsemään 3-1 johtoon, joka taisi olla ensimmäinen kerta turnauksessa kun Impact oli tappiolla. Tämä ei kokenutta kaartia kuitenkaan hämmentänyt, vaan joukkue tuli tasoihin. Seuraavassa pisteessä Legioona luovutti jäätyään alivoimaan ja Impact pääsi johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä minuutti ja 47 sekuntia. Legioonan alkujako toimi loistavasti ja kahden pudotuksen turvin näytti jo siltä että joukkue pääsisi jälleen tasoihin, mutta snake-laidassa saatu rangaistus tasoitti tilannetta ja Impact lukitsi kentän peliajan päättymiseen saakka, ottaen kauden toisen voittonsa pistein 4-3.

Pro-sarjan kärjen tulokset

  1. Edmonton Impact
  2. Russian Legion Moscow
  3. Toulouse Tontons
  4. Breakout Spa

Kun kärkitiimit ovat pysyneet samoina kaikissa osakilpailuissa, on sarjakin toki mukavan tiukka sarjataulukon osalta. Impact on pienoisessa johdossa, mutta neljä joukkuetta ovat 36 pisteen sisällä, joten mitä tahansa voi tapahtua kauden päätösturnauksessa Ranskassa syyskuussa.

Helsinki Cyclone


Toiseksi ylimmällä tasolla semi prossa pelannut Helsinki Cyclone hävisi ensimmäisessä pelissään englantilaista Lucky 15s Staffordshireä vastaan, mutta vei sitten kaksi seuraavaa peliään saksalaista Offenburg Comin At Ya:n kakkosjoukkuetta sekä ranskalaista Redball Parisia vastaan.

Tämä johti tilanteeseen, jossa lohkon neljästä joukkueesta kolme olivat tasoissa kahdessa voitossa kukin ja keskinäiset pelitkin olivat menneet ristiin, mutta Cyclone pääsi kuin pääsikin jatkoon sääntökirjan tutkimisen jälkeen.

Sunnuntaina play offien ensimmäisellä kierroksella kahdeksasosafinaaleissa Cyclonea vastaan tuli saksalainen Cologne Hurricanes. Matsi päättyi Hurricanesin voittoon pistein 2-4, joten Cyclonen loppusijoitus oli näin kymmenes.

Sarjataulukossa Cyclone on niin ikään kymmenentenä kolmen kierroksen jälkeen.

Miesten maaotteluturnaus


Suomesta kasattiin pitkästä aikaa maajoukkue mukaan Campaign Cupin yhteydessä järjestettyyn turnaukseen, Nations Cupiin, jossa mukana oli parikymmentä joukkuetta eri puolilta maailmaa, mikä taitaa olla paintballin kohdalla ennätys ja lupaa hyvää tulevaisuuden suhteen.

Suomen kanssa samaan alkulohkoon tulivat koko turnauksen ennakkosuosikki USA sekä Latvia. Näistä peli USA:ta vastaan päättyi luvuin 0-4 perjantaina, mutta varhain lauantaiaamuna Latvia kaatui pistein 3-2, jolla aukesi paikka kuudentoista parhaan joukkoon.

Lauantaina illalla pelatussa kahdeksasosafinaalissa vastaan asettui sitten Ruotsi, joka kaatui jatkoajan jälkeen pistein 3-2. Tämä matsi varmaan unohdetaan Ruotsin puolella pian, paikan päältä raportoitiin Urhon Jesper Raevaaran vieneen jatkoajalle 1 vs 4 –tilanteen kotiin ruotsalaisten avustaessa rangaistuksen ottamalla :).

Neljännesfinaalissa ottelukaavio toi sitten kentän toiseen päähän Tsekin, joka oli voittanut Kyproksen 4-0. Peli meni valitettavasti Tsekille pistein 4-1, joten turnauksen lopputulokseksi tuli kuudes sija varsin nimekkäässä seurassa.

Maaotteluturnauksen vei sitten USA, joka voitti finaalissa Venäjän pistein 2-1. Pronssipelissä Saksa ja Tsekki menivät jatkoajalle, jossa Tsekki veti pidemmän korren, lopputuloksen ollessa 3-2.

2017_WCM_ranking.jpg

Mikäli miesten maajoukkueiden määrä jatkaa kasvua, niin melkein toivoisi alkusarjan pelien pelaamista varten ylimääräistä päivää vaikkapa torstaille ennen muuta turnausta, jotta pelejä nähtäisiin enemmän nettilähetyksessä. Kiinnostuneita katsojia löytyisi ympäri maailmaa ja nyt taisi käydä niin että osaa maajoukkueista ei nähty lainkaan ruudussa. Lisäksi lauantai-ilta kaikkiaan venyi erittäin pitkäksi, joten huonoissa olosuhteissa saattaisi käydä niin ettei osaa peleistä saataisi pelattua.

Millennium Series järjestää kauden päätösturnauksensa Ranskassa Pariisin lähellä Chantillyssä syyskuun 15.-17. päivinä.

Linkkejä:

Lue myös aiempia uutisotsikoita maajoukkueesta:

Videota


Tämän vuoden suuresta maaottelujoukkueiden määrästä johtuen valtaosa otteluista pelattiin valitettavasti nettilähetyksen kameroiden ulottumattomissa, mutta alla Suomen matsi Latviaa vastaan lauantailta, alkaen noin kolmen minuutin kohdasta (pistetilanteita ei näkyvissä). Toisessa peliparissa pelaavat Gabon ja Etelä-Afrikka:

Tagit

Jaa sosiaalisissa medioissa