Forumin käyttö @sakari-koskinen

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
07/01/13 03:59:47
34 viestiä

SPBL vuosikokous 2013 keskustelua



Yleinen paintball-keskustelu



Ainiin, joo, on päin helvettiä, että tuollainen sääntöpykälä edes kaivettiin. Vuodesta 2008 lähtien ko. kokouksta ei ole pidetty tuona ajankohtana. Ei ole taidettu pitää edes koko 2000 luvulla. Wanhat parrat sanoi, ettei edes ysärillä. 

Jos tämä nyt menee siihen, että se kokous on siirrettävä helmikuulle ko. pykälän takia, tulen esittämään seuraavia korjauksia liiton sääntöihin.

1. Sen vuosikokouksen saa pitää ajanjaksolla 1.1-31.12, kahden viikon kutsulla, joka lähetetään liiton sarjoissa pelaavien joukkueiden edustajille sähköpostilla. 

2. Jos paintball-liitto lopetetaan, sen ylijäävillä rahoilla ja varoilla ostetaan värikuulia, joiden käyttötarkoitus on Suomen eduskuntatalon edessä järjestettävä protesti, jossa ko. pytinki maalataan halvimalla mahdollisella pallolla, full-autona. Liiton lakkauttaminen tarkoittaa hyvin pitkälti sitä, että laji on kielletty tässä maassa.

Veikkaan, et mun muutokset tulee voimaa. Vittu sitä Koskista, teki tästäkin pelleilyä. 

Muuten en ole saanut vastuuvapautusta pariin vuoteen. Ois kyl kiva. Voi olla matka rosikseen viel edessä, kun satojentuhansien paintti-kavallukset paljastuu. 

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
07/01/13 03:45:02
34 viestiä

SPBL vuosikokous 2013 keskustelua



Yleinen paintball-keskustelu



Korjataanpas harhakuvitelmia,

1. Suomen paintball-liiton vuosikokouksia on rummutettu ties millä verukkeilla ja sinne ollaan saatu parhaimpana vuonna 10 henkilöä saapumaan paikalle. Pidenttiin jopa ikaalisissa ilmaisen kaljan varjolla heti päätöskierroksen jälkeen, mutta paikalle saapui niin vähän ihmisiä, että oikein nauratti puhuuko Juice itselleen vai painttaajille. Jutut valiokunnista ja muusta voidaan unohtaa, kun ei ketään kiinnosta sen vertaa, että saapuisivat paikalle siihen asioista päättävään kokoukseen.

2. Puhutte liitosta, kuin se olisi joku mystinen entiteetti, kuten maanmainiot "fuck spbl" paidat antoivat ymmärtää. Liitossa oli 2012 kaudella Tervonen, Juice, Sergei, Nevala, Koskinen, Pamppu ja Tuukkanen. Kaikilta liigatiimeiltä vaadittiin edustajaa, Takeover ei lähettänyt ketään. Liiton tärkein tehtävä on pyörittää kilpasarjoja, SM-ligaa ja divareita. Kilpalautakunta koostuu SM-liigan edustajista, jotka ovat samat kuin hallituksen jäsenet. Vuoden 2011 kokoukseen saapui yksi uusi ihminen, Tuukkanen, ketä otettiin mukaan vaikuttamaan kolosdivari-pohjalta. 

Mikäs teitä niin kamalasti risoo? Jotain yleviä viestejä tänne jaksetaan naputella, mutta eipä teitä näy livenä kiekoilla näistä asioista keskustevan. Saatikka, että ottaisitte oman tiiminne edustajiin yhteyttä ja kysyisitte miksi noin tai näin. Liitto tekee tasantarkkaan sitä, mitä te pelaajat haluatte, nyt se vaan sattuu olemaan 4 turnauksen järjestäminen vuosittain. 

3. Rahaa otetaan joukkueilta tasan senverran, mitä katsotaan olevan kuluja kauden järjestämiseen. Kaikki raha käytetään kolmeen asiaan, hotelleihin, kenttiin, paineilmaan ja tuomaripalkkioihin. Ei ole mitään resursseja promota lajia, se on yritysten tehtävä. Se, että nostetaan kaikkia joukkuemaksuja vaikka satasella, että liittoi voi leikkiä lajin promoottoria, on pystyynkuollut idea ja olisi se ensimmäinen niitti ajaen pelaajia lajista pois. Kenelläkään ei ole rahaa maksaa tästä leikistä yhtään enempää kuin on pakko.

4. Metsäliigan ymppääminen liiton toimintaan on metsäliigan etujen vastaista. Tai, jos haluavat tappaa puskaturnauksensa lakisääteisillä velvoitteilla vakuutuksista, vastuuvakuutuksista, kirjanpidosta ja paineilmantoimittajista, senkun tulevat liiton alaisuuten. Meillä on jo täysi synergia heidän kanssaan. He voivat ottaa ja ottavat liiton vakuutuksia, jolloin ns. "viralliset" aktiivipelaajien lukumäärät kasvavat ja kaupungeilta/kunnilta seurojen hakemat tuet ja mahdollisuus saada pelipaikkoja kasvavat expotenttiaalisesti, kun voidaan todistaa lajin aktiivinen pelaajamäärä. Kun meillä on tarpeeksi todettuja pelaajia, voimme aloittaa prosessin siitä, että kisapeintistä tehdään virallinen urheilulaji suomeen.

5. Liiton sisällä toimii pelaamista valvova elin, eli SM-liigan joukkueiden edustajista koostuva kilpalautakunta. He päättävät rangaistuksista, äänestämällä. Jos teillä edelleen on hiekkaa aroissa paikoissa kauden 2012 päätöksistä, kelatkaa vartti ja kuvitteletteko tosissaan, etteikö näitä päätöksiä ole mietitty erityisen tarkkaan niissä viidessä seurassa ketkä asioista oli päättämässä? Tämä laji pyörii täysin SM-liigan ja ykkösen ehdoilla ja herrasmies-sopimuksilla joukkueiden välillä, esim. siitä ettei kakkostiimejä nosteta enää liigatasolle.

6. Huonoista säännöistä ja muusta paskasta voitte siirtää katseenne Ranskaan, me emme voi sille tilanteelle yhtään mitään. Ollaan valitettu, virallisesti, epävirallisesti ja valmistajien (PE, DYE) kautta tästä tilanteesta ja he ovat hyvin, hyvin tietoisia euroopan paintin surkeasta tilasta. Mut hei, arvaa mitä? Millen omistaa niin iso troikka keskieuroopan isoja painttikauppiaita ja sidokset subairin kanssa ovat sitäluokkaa, ettei noi mutkavalmistajat edes voi asialle mitään. Voidaan tehdä taas Suomisäännöt, sitten saatte unohtaa EUROREF:ien käytön. He eivät voi opetella erillistä Suomisääntö-settiä, eikä meillä ole rahaa maksaa niin paljoa, että opettelisivat. Huhut kertoo taas sääntökirjasta kaudelle 2013, niin kertoi kaudelle 2008, 2009, 2010, 2011, 2012....

7. Alle 500 aktiiviharrastajan lajissa, ei ole mahdollista tehdä kovinkaan tästä kummoisempaa elintä. Me pyöritetään kisasarjoja, samoja mitä me itse halutaan pelata. Minkä takia tämä ketju haisee siltä, että halutaan tehdä politiikkaa liiton kanssa? Mua kiinnostaa tasan nolla politikointi, ainut mikä mua nappaa on että saadaan 4 hyvää kisakiekkaa, kun kukaan ei nykyään enää pelaa irtoturnauksia, että mä pääsen tappelemaan verkkohäkkiin. Haluatteko te viedä tämä lajin suoraan hautaan, kikkailemalla jotain sen erikoisempaa? Haisee NPPL:lle kilometrien päähän. 

8. Mitä voidaan parantaa on,

a) Seurojen tukeminen pelipaikkojen kanssa. Esim. Helsingin tilanne on katastrofaalinen ja ollut jo vuosia. Jos haluatte viedä lajia eteenpäin, miettikää miten PK-seudulle saadaan lisää kenttiä. Siellä on ihmisiä, siellä on Suomen paintin tulevaisuus.

b) Mikä vittu Tamperetta taas vaivaa? Onko siellä taas puhallettu lopullisesti muniinsa niin kauan, ettei Suomen toiseksi suurimmasta kaupungista saada kisapainttia järkevälle tolalle?

c) Sanoinko mä jo, että helsinkiin on saatava lisää kenttiä?

...

profit?

Tossa käytäntöä miten Suomeen saadan lisää peinttajia. 2-3 divarit rullaa maakuntajoukkeilla lopun elämää, senverran suosittua harrastusta mettäpaintti on ympäri maata, että tasaisin väliajoin tulee taas uusia tiimejä ottamaan kilpapainttiin tuntumaa - sitten kun ollaan se 2-3 vuotta kieretty, toteaa yksi tai kaksi vetäjää/runkopelaajaa, että elämä meni, paintti oli hauskaa niin 25k asukkaan kaupunkista tätä ei enää korjata, vaan seura pikkuhiljaa kuolee. Tälle ei liitto voi mitään. Tärkeintä on, että 2-3 divaria pyöritetään, että mahdollisimman moni saa ja pääsee pelaamaan kisaa järkevissä puitteissa, vaikka taidot ja yksinkertaisesti mahdollinen pelaajapooli, jättää sen 1-div tai paremman sijoituksen hommaamatta.

Nyt tarvii vaan toivoa, että noi isot suomipaintit veturit, Trivoga, Urho, Cyclone, DT, Ässä, PPW, FF, RQ, Jämsä ja TO saavat nuo useat sisarjoukkeensa täyteen pelaajia, pidettyä tiiminsä sarjassa ja seuroihinsa jatkuvuutta vaikka vetäjät vaihtuvat, eläköityvät ja lopettavat. Näiden isojen väestökeskittymien oma nuorten pelaajien kasvatus ja lajin tuominen kavereiden-kavereiden tietoisuuteen, on se tapa jolla homma pidetään liikeellä. Empä pitäisi edes pahana, jos vaikka kaikki ko. seurat pitäisivät vaikka vuokrabisnestä sivutoimenaan ja toisivat sieltä uusia innostuneita kisapelaamiseen mukaan. Usein paikallisella mettä/polttari-yrittäjällä ei ole mitään mielenkiintoa siirtää lypsylehmiään kisajoukkueiden rostereihin.. vaikka pienellä puskemisella maksavasta asiakkaasta saataisiin kisapelaaja. Sitten se vaan ei olisi enää maksava asiakas. Tai sitten tekisivät nuorisotyötä partioiden, muiden urheilulajien ja organisaatioiden parissa, missä nuoria pyörii. Veisivät nuoria mettään ja löisivät kisapelaamisesta flyerit kouraan. 

Nyt on mielenkiintoisia juttuja mietitty kyllä 2013 kaudelle, kuten pakollisia pelaajanumeroita SM ja 1-div tasolle ja tuomaroinnin parantamisesta entisestään - maksamalla niille vielä parempia palkkioita, jolloin saadaan ne parhaat dumat viivalle myös kotimaasta jne. Muuten vedetään niinkuin varmasti on tututtu, 4 tiukkaa kiekkaa ja siin se. 

Tämmösiä mietteitä. Tervetuloa kokoukseen pitämään puheita, joissa varotetaan sen vitun Koskinen päästämisestä taas kusemaan kaikkien muroihin, saatanallisen liiton pahana edustajana. Printtasin mä parit ottelulistat, kirjoitin jotain sääntökirjaa, soitin suutani ja väkäsin ehkä hienoimpia protesteja ikinä kaudella 2012, kun bännäsitte Hupun. Helpin jumalauta! Bänneissä. Mies on lutunen kuin mikä, koki suunnatonta vääryyttä. Mikä helvetti siinkin sit oli? Paskiaiset. Täs taas nähdään kuinka perseestä koko SPBL on. 

Fuck SPBL. 

ps. Jos vielä ei mennyt jakeluun, että liitto on tasan yhtä paljon kuin sen sarjoissa pelaavat joukkueet. Jos sua kiinnostaa vaikuttaminen, mee kapteenille/seuranvetäjälle sanomaan, että haluat tulla liittoon päättämään asioista. Jos he sanovat, että mene, puhu meidän puolesta siellä liitossa ja tee maan peintistä parempaa - sut otetaan vakavasti. Random poliitikkobroilerin-aluleille ketkä tulevat pelleilemään liittoon, ilman edes omiensa tukea eivät saa mitään aikaiseksi. Turha kuvitella, että tämä olisi yksittäisten yksilöiden sooloilua - mitä itse teen liitossa, vastaan tekemisistäni yli 60 DT:n jäsenelle, sitten SM-liigajoukkueiden edustajille ja viimeiseksi koko scenelle. 

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
27/06/12 14:57:19
34 viestiä

Kauden 2012 sääntömuutokset



Kilpapaintball



Tämä ketju sopiikin mainiosti kauden 2012 sääntöasioiden puimiseen ja rangaistusten julkiseen ilmoittamiseen. Jos säännöistä on kysyttävää, kysykää tässä ketjussa. Koitan vastata oikein.

Piikkiön kierros:

1+1 Turnausbanni - Adrenaliin 1.div. Pelaaja on suljettu turnauksesta piikkiön sekä kirkkonummen kierroksilta. Syy: Merkkaimen ja painesäiliön heittäminen kentällä. 

Kirkkonummen kierroksen sääntömuistutuksena voisi todeta, että muistakaa kaikki pienet pirut, että jos näyttää sentteriä kentällä vastustajalle ja jää kiinni niin siitä tempusta suljetaan ulos turnauksesta. Terveisiä Nopskulle!

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
27/06/12 14:42:33
34 viestiä

Kauden 2012 sääntömuutokset



Kilpapaintball



Ainut ihminen, ketä voi varusteista päättää on päätuomari. Jos varusteihin on puuttunut joku muu tuomari ilman päätuomarin hyväksyntää, on tapahtunut valitettava virhe. Tilanteessa tarvittaisiin jakomielitautinen pääduma. Toivottavasti näin ei ole käynyt millään sarjatasolla.

Mille on jo ilmoittanut että kaudella 2013 kielletty väri on keltainen. Jos ei universumi halkea, Suomessa kaudella 2013 ei saa pelata keltaisella varustuksella. Oranssi on 2013 sallittu väri. 


Jesper Toivola sanoi:

Ymmärrän kyllä pointin. Isot linjaukset tulee tehdä ennen kautta, ei kauden aikana. Toivottavasti ensi kaudelle saadaan säännöt tietoon hyvissä ajoin ennen kisoja ainakin sallittujen värien osalta.


No miten sitten tällaisessa tilanteessa tulee toimia?

Joukkue Z pelaa kentällä oranssilla lippaalla ja maskilla.

Seuraavaan peliin joukkue X menee kentälle ja tuomari kieltää pelaamasta oranssilla maskilla ja/tai lippaalla. Meneekö tämä nyt sitten vain huonon tuurin piikkiin vai sen piikkiin että säännöt sanoo että oranssi on kielletty?





Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
27/06/12 14:33:14
34 viestiä

Kauden 2012 sääntömuutokset



Kilpapaintball



Ei ole. Sen tiedän, että varaslähtö-säännön nykyisessä muodossa pystyy aiheuttamaan mielyttävää kaaosta kentällä ja näin on useamman kerran jo reffien mukaan tapahtunut.. Sääntöä ei kuitenkaan voida juuri nyt muuttaa, jonkun käsittämättömän politikoinnin takia, jota en viitsi kirjoittaa julki, koska juttu kuulosti niin lapselliselta ettei voi pitää paikkaansa.. Katsotaan jospa Lontoo toisi jotain uutta tullessaan.

Pamppu sanoi:

Onko sulla Sakke ideoita kuinka tuo sääntö tulee mahdollisesti muuttumaan?



Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
27/06/12 14:23:30
34 viestiä

Kauden 2012 sääntömuutokset



Kilpapaintball



No, minä olen asiassa erimieltä. Säännöt, varsinkin kun joudumme elämään tilanteessa, jossa seuraamme liigaa jolla ei ole julkista sääntökirjaa missään järkevässä muodossa ja saamme sääntöpäivitykset ja muuttuneet konventiot jokaiselta sarjan kierrokselta erikseen euroreffien tuomina - ei yksinkertaisesti voida olla varusteihin liittyvistä säännöistä tarkkoja. Itse lähden siitä, että jos kaksi isoa, PE ja DYE julkaisevat tuotteen X kilpakäyttöä varten, sitä myös pitää saada kilpakentillä käyttää. Se, onko joku väri tai teippaus sinun eliminointiriskiäsi nostava, on aivan itsestä kiinni. Voithan ostaa valkoisen pelipaidan ja kärsiä siitä koko vuoden päivän aikana pinttyneiden hittien muodossa. DT:llä oli tämmöiset valkoiset paidat parivuotta sitten ja ne olivat hyvin tuskaisia. Virheellisiä ofoja ja outteja tuli useita, mutta se oli oma valinta. Niin on myös oranssit tyyliraidat roottorissa tai oranssit biitit aseessa.

Tähän sääntöongelmaan on SPBL yrittänyt joka vuosi, suorien yhteydenottojen, Euroreffien kautta palautteen ja muiden painostuskeinojen kautta vaikuttaa. Luonnollisesti, meidän pyyntöihin asian tiimoilta ei ole saatu juurikaan mitään vastausta. Millen sääntökirjaongelma on myös kauppiaiden ongelma, ehkä teillä olisi kimpassa enemmän vaikutusvaltaa asiaan? Tilanne on käsittämätön, koska jopa planetin ja dyen henkilöstö on julkisesti kommentoinut asian surkeasta tilasta..

Tarrasääntö on Milleen kirjattu sääntö, jota he noudattavat halutessaan tai eivät. Eipä olla saatu tähänkään asiaan mitään koherenttia vastausta, siellä ainakin pro-tasolla pelasivat ulkomaalaiset joukkueet selkänumerot teipattuna boksiin..

Tässä on pelissä paljon isommat europainttia koskevat asiat, eikä niitä voida suomisäännöillä alkaa korjailemaan. Joko me mennään tässä sekametelisopassa ja koitetaan pysyä millen kirjoittamattomien sääntöjen tulvassa mukana tai sitten haistatetaan paskat koko organisaatiolle, pelataan suomipainttia tai otetaan PSP:n säännöt käyttöön. Näitä asioita voisivat liigatiimit pohtia keskenään ja katellaan kauden jälkeen mitä tehdään. Tämän luokan muutoksista ei päätetä foorumeilla, vaan joukkueiden kapteenit/seurojen johtohenkilöt selvittävät omat ja tiimiensä kannat. Tai, voitte te minullekkin antaa vapaat kädet rukata säännöt järkeviksi, mutta sitten ei puhuta enää siitä, että täällä pelattaisiin Millen sääntöjen mukaista painttiä, vaan sakaripalloa. Se on ihan jeba.

Kaikissa mahdollisista ongelmatilanteissa voi ennen päivän alkua keskustella pääduman kanssa. Hän on hyvin tietoinen näistä kaikista pikku ongelmista.

Jesper Toivola sanoi:

Ongelma on se että osan tuomareista mielestä oransseilla kamoilla ei saa edes tulla kentälle ja osan mielestä saa. Jos säännöt sanoo että oranssi on kielletty, niin sitten mitään oranssia ei mielestäni pidä kentälle päästää. Mielestäni pelaajien ei tule rikkoa sääntöjä tietoisesti. Ja jos pelaaja miettii nyt aseen ostoa ja päätyy oransiin, niin aseella ei välttämättä pääsekään kentälle.

Tämä on myös alan kaupalle ongelma, kun kauppiaat eivät voi varmuudella asiakkaille kertoa minkävärisillä varusteilla saa pelata. Musta on toki aina hyvä vaihtoehto, mutta sitä kun ei kaikki asiakkaat halua ostaa.

Tarra kysymykseen en saanut myöskään vastausta. Mielestäni tuo on selkeästi säännöissä kirjattu että vain yksi tarra, mutta tätä ei kuitenkaan noudateta, niin pitäisikö tuo sääntö poistaa?

Jos pelaajalla on useita tarroja boksissa ja tulee virheellisesti siksi tuomittua eliminoiduksi, niin omapahan on ongelma.

Nyky säännöthän kieltää tuon koko boksin teippaamisen.


Maalin väri ja varusteet

Myös keltainen väri on tällä hetkellä ongelma, kun maalia on yleisesti kisafilleissä käytössä keltaista ja oranssia, onneksi jatkossa tuohon tulee selkeytystä. Jos virheellisesti tuomaroidaan pois, niin sille ei vaan voi mitään.




Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
27/06/12 13:58:19
34 viestiä

Kauden 2012 sääntömuutokset



Kilpapaintball



Joo, tämä valitettava episodi tämänvuoden varusteista johtuu ranskalaisista. He empivät ja lopuksi ilmoittivat, että ensivuonna sitten seurataan muun maailman esimerkkiä ja kielletystä väristä tulee keltainen. Tämähän on jo toista kautta käytössä PSP:ssä amerikassa, jonne merkittävä osa vehkeistä myydään. Luonnollisesti, oranssi väri on päässyt valloileen tavaroissa. Tämän typerän arvovalta-taistelun hävinneenä Mille päätti vielä vuoden vetkutella oranssin värin kanssa.

Lähtisin siitä, että kun isot paintball firmat ja kauppiaat Suomessa näitä tuotteita kilpakäyttöön myyvät, niillä pitää myös saada pelata. Kuitenkin, on ilmiselvää, että oranssit kamat aiheuttavat dumille mahdollisesti virheellisiä tulkintoja. Onko järkevää pelkästään näiden jäljellä olevien kolmen turnauksen takia pelata sillä oranssilla boksilla ja ottaa riski siitä, että duma huutaa sinut ulos? Siitä ei voi mussuttaa, jos kamat näyttävät siltä, että niissä on hitti niin se on voi-voi. 

Järkevä pelaaja teippaa oranssit boksit vaikka mustalla jeesusteipillä tai lainaa kierrokselle kaverin boksia. Saman teippausepisodin voi tehdä mutkalle. 

Ensikaudella (2013) on satavarmaa, että kielletty väri Suomessa on keltainen ja oranssi on salittu myös euroopassa ja suositeltava kilpamaalin väri on keltainen. Oransseja vehkeitä voi siis hyvällä omallatunnolla ostaa, kunhan ottaa huomioon mahdolliset teippailut tai vetää sillä riskillä, että joskus nalli napsahtaa ja joutuu ulos vaikkei hittiä ollutkaan.

Jesper Toivola sanoi:

Säännöistä:

Pitäisikö tämä sääntö poistaa tai muuttaa, kun tämän säännön mukaan esim. uuden väriset Rotorit on kielletty.

12.01 Loaderit (lippaat) eivät saa olla kirkkaan läpinäkyviä ja niiden kuoret tulee olla yksiväriset. Värilliset läpinäkyvät loaderit ovat sallittuja. Loaderiin tai muihin syöttölaitteisiin ei saa kiinnittää tarroja. Poikkeuksena yksi 5x10cm tarra kummallekin puolelle loaderia tai muuta syöttölaitetta. Tarrat eivät saa sisältää oranssia väriä. Kirkkaan läpinäkyvät kannet loadereissa ovat sallittuja.

- yksikään Rotor ei taida olla yksivärinen ja tarroja on usein lippaissa enemmän kuin 1 per puoli. Ainakin viime aikoina on ollut eri tuomareilla erilaisia käytäntöjä saako oranssilla boksilla pelata vai ei.


13.01 Kielletyt varusteet sisältävät seuraavat varusteet:

  • oranssit (ja sitä lähellä olevat) varusteet (vaatteet, lippaat, merkkaimet jne.)

- Saako Oranssilla maskilla tai boksilla pelata?





Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
09/06/12 02:42:49
34 viestiä

Kauden 2012 sääntömuutokset



Kilpapaintball



Nämä muutokset nyt ei tainnut tulla yllätyksenä kenellekkään, ketä Milleä on seurannut tovin. Ensin Ranskassa ne sekoili urakalla miten oikein aikovat pelata ja viimeviikon saksan kierroksella sitten saivat hommaan jotain järkeä. Tämmöstä tää on.

Tietysti varaslähtö-sääntö on tällähetkellä typerääkin typerämpi ja tulee muuttumaan tod.näk lontoon kiekan jälkeen.

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
09/06/12 02:38:54
34 viestiä

Kauden 2012 sääntömuutokset



Kilpapaintball



SPBL kauden 2012 sääntömuutokset,

Millennium Series muutti radikaalisti valmentamiseen ja yleisökäytökseen liittyviä sääntöjä kaudelle 2012. Suomen Paintball-liitto oletti, että saamme edes jotain kirjallista tietoa miten uusia sääntöjä käytännössä tullaan tulkitsemaan. Valitettavasti MS ei toimittanut kaudelle 2012 päivitettyjä sääntöjä, joten saimme vasta keskiviikkona päätuomarilta tarkennukset siitä, miten laitavalmennus kaudella 2012 toimii. Koska säännöt muuttuivat sääntökirja-teknisesti huomattavasti (useita eri kohtia jotka pitää korjata), joudumme turvautumaan koko muun sääntökirjan näiltä osin kumoavaan säännöstöön, kunnes koko 2011 sääntökirja on tarkistettu ja keskenään riitelevät säännöt korjattu.

Lyhyesti:

Säännöt 2012.1-4 kieltävät pittilaidasta valmentamisen niin yleisöltä kuin itse joukkueelta. Pittilaidasta saa katsoa, mutta peliin ei saa huutamalla tai elehtimällä vaikuttaa. Joukkueen jäsenten rikkeet käsitellään ofoilla ja katsojien rikkeistä järjestäjä poistaa katsojan alueelta. Snakelaita on kuten ennen, siellä saa möykätä niin katsojat tai joukkueen edustajat. Säännöt 2012.5-6 sallivat PSP-tyylisen varaslähdön korjaamisen. Eli jos varastat, napauta merkkain äkkiä takaisin kiinni levyyn ja jatka pelaamista. Jos juokset kentälle myöhässä, juokse levylle, napauta sitä merkkaimella ja jatka pelaamista. Sinua voidaan ampua koko toimenpiteen ajan, mutta sinä et saa ampua ketään, ennen kuin merkkain on osunut levyyn. Et saa astua kentälle enää pelin alusta kertovan äänimerkin jälkeen.

2012.1 Laitavalmennus on sallittu ainoastaan ns. yleisölaidasta. Yleisölaidaksi katsotaan ns. Snake-laita, jos ei toisin kenttäpohjassa mainita.

2012.2 Valmennus joukkueen huoltoalueelta on kielletty. Kielto kattaa joukkueen kapteenin, joukkueen jäsenet, valmentajat, huoltajat tai muu joukkueen huoltoalueelle päästämät henkilöt. Valmentamiseksi katsotaan huutaminen, merkkien näyttäminen, äänimerkkien käyttö mm. pillit tai poistuminen huoltoalueelta tarkoituksena näyttää tai osoittaa vastustajan pelaajien paikka kentällä.

2012.3 Lievästä huoltoalueelta tapahtuvasta valmennusrikkeestä seuraa varoitus. Toisesta varoituksesta seuraa 1-4-1 tuomio. Pelin kulkuun huomattavasti puuttuvasta valmennuksesta tuomitaan suoraan 1-4-1 tai kovempi tuomio.

2012.4 Järjestäjän taholta pyritään estämään pääsy kentän laidalle, jossa huoltoalueet sijaitsevat. Jos näin ei pystytä toimimaan, tapahtuman järjestävä taho vastaa siitä, että yleisö ei puutu huoltoalueelta pelin kulkuun. Tarvittaessa järjestäjä poistaa kieltoa rikkovan henkilön turnaustapahtuman alueelta.

2012.5 Jos pelaaja ylittää kentän rajat ennen erän alkua, hän voi juosta joukkueen lähtöalueelle, koskettaa piipulla lähtölevyä ja jatkaa pelaamista puhtaana pelaajana. Pelaaja on vastustajan pelattavissa koko siirtymävaiheen ajan.

2012.6 Jos aloituksesta myöhästynyt pelaaja ampuu merkkaimellaan ennen kuin on kyennyt koskettamaan oman joukkueen lähtölevyä, pelaaja eliminoidaan 1-4-1 rangaistuksella tai kovemmalla tuomiolla pelinjatkamisesta.

Sakari Koskinen, SPBL


viimeisin viesti: @sakari-koskinen: 29/12/16 23:34:17
Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
05/06/12 09:56:20
34 viestiä

Kauden 2012 vakuutukset!



Kilpapaintball



Hei jätkät, nyt herätys.

Huomattava määrä lisenssejä on maksamatta ja pelaajat ilman pelioikeutta. Lisenssit kyllä on SULin sivuilla kliksuteltu läpi, mutta lasku jätetty maksamatta. Jokainen varmistaa nyt, että tiimikaverit ovat maksaneet lisenssit ja vakuutukset, listat tullaan tarkistamaan kapteenien kokouksessa. Jos hommat on hoitamatta, et pääse kentälle ja, jos kentällä olet käynyt niin penaltit on huomattavia.

Jos olet ottanut lisenssin ilman vakuutusta, niin sinun pitää lähettää kopio URHEILUVAKUUTUKSESTASI Tervosen Katille, kati.tervonen@powerplay.fi 

Ohjeet vakuutuksen ottamiseen:

http://www.paintball.fi/profiles/blogs/liiton-pelaajalisenssit-jakoon

Nyt saatana toimintaa tai ei päästä pelaamaan.


viimeisin viesti: @sakari-koskinen: 29/12/16 23:34:17
  3