Forumin käyttö @sakari-koskinen

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
13/06/14 21:30:52
34 viestiä

SPBL2014 Kirkkonummen ottelulistat



Kilpapaintball



No kun se summittainen aika ei todellakaan ole laskettavissa. Se miten eri sarjataso leiskaa jyrää läpi on ihan täysi arvaus.. Samoin miten ottelujen sisällä erät menevät ristiin, tuleeko 4-0 ylijuoksuja vai 3-3 tasureita. Jos kattelet hommaa taaksepäin niin ei liitto ole koskaan uskaltanut mitään oikeita alkamisaikoja antaa, siitäpä riita tulisi, kun pelit alkaisikin tuntia aikaisemmin ja sitten odotetaan tiimia X saapuvan paikalle. Päitä tulisi vadille useita. Nyt on helppoa kun, sanotaan että kasilta ja tulkaa kahdeltatoista, kun voidaan olla varmoja että se päivä ei ole kahdeltatoista ohi. 

Okei, siitä olen samaa mieltä että pb.fi ei ole paras paikka tiedoittaa yhtään mitään. Mutta liiton sivut tarttis päivittää uudempaan joomlaan tai vaihtaa wordpressiin. Mulla on vielä omankin seuran 2014 päivitys julkaisematta ja parkattia ei taida just nyt napostella liiton sivujen kuntoonlaitto. Osaaks internetsku-ATK:ta?

Se kaasaja on Parkatti, mee sille jutteleen Kirkkonummella. Se on se kaveri kenet löytää sieltä pistelaskuautomaatin takaa, yleensä kohtuu vittuuntuneena kun asiat ei taaskaan toimi ja hänen vika.

PS: me ollaan yhtä hyvin organisoituja kuin lähin pubi. Koska sinne jalka vipattaa, kun jotain tarttis tehdä. Tää on Fakta. Aina kun Pampulle soittaa se on joko menossa terassille tai tulossa sieltä.

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
13/06/14 20:50:31
34 viestiä

SPBL2014 Kirkkonummen ottelulistat



Kilpapaintball



Mitä tulee sääntöihin, viimeiset MS:n säännöt oli vuodelta 2005 ja ne oli päivittämättä 2005-2014, täksi vuodeksi saatiin vihdoinkin päivitetty sääntökirja, mitä kerittiinkiin odottamaan kymmenen vuotta. Niillä 2005 sääntöjä seuraamalla ei olisi päässyt edes pittiin asti Millessä. Homma menee niin, että vuonna 2014 käytetään sitä wanhaa Suomisääntökirjaa päivitettynä siten, että PSP rof/ramp on sallittu. Kaikista muista sääntökysymyksistä/päivityksistä vastaa päätuomari kapteenien kokouksessa. Kannattaa sitä omaa kapteenia vaivata, jos ei ole asiasta vielä tietoinen. Ensvuonna on tod.näk käytössä PSP:n säännöt, jos alkavat merkit pitävät paikkaansa, niin siirrytään täysin amerikkkalaisen paintin ohjeistuksen alle. Pariisin patonginpurijat ovat saaneet ainakin allekirjoittaneelta ihan tarpeeksi monta vuotta aikaa saada homma ns. kuosiin.

Tuomaroinnista, tämä on vain oma näkemykseni, mutta on sulaa hullutta koittaa änkeä näin eritasoisille sarjoille "samaa tuomarointia". Esimerkki, allekirjoittanut ampui liigapelissä ylijuoksussa dumaa päähän, ketä sattui siinä laidalla pällistelemään pelaajan takana, kun highwaytä menin. Täysin mahdoton tilanne. Tuomio oli käännetty piste sekä henkilökohtainen rangaistus. Kova tuomio irtopallosta, mutta täysin oikea tuomio, mä vastaan mutkastani ja siitä lähtevistä palloista. Vastaavia tilanteita tulee kolosessa jatkuvasti, olen jopa nähnyt maassa makaavan tuomarin saavan pari palloa suoraan kupooliin breikissä. Jos näin tapahtuisi liigatasolla, alkaisi simmoinen huutomyrsky... Halutaan samaa tuomarointia, okei, aletaanko sitten tuomitsemaan kolosta sen mukaan miten pelaajan pitäisi hallita mutkaansa ja applikoidaan sääntöä kolosdivariin, niin siellä neljännes peleistä päättyisi vittuuntuneeseen tuomariin ketä voisi huoletta olettaa pelaajan ampuvan tahallisesti.

Tai sitten, ne kymmenet tapaukset jossa kolosdivarin pelaaja pyytää self-check zonelle chekkiä, mistä ylempänä annetaan aina 1-4-1 tai sitten chekeissä mutkat väärään suuntaan tai pelaajan liikkuminen, kun on liputus tapahtunut, jne jne jne. Kolosdivarin ja kakkosen pelit olisivat yhtä ofojuhlaa. Nyt kun tuomari menee ja huomauttaa tilanteesta ja kertoo mitä tehtiin väärin, pelaajat oppivat ilman jatkuvaa tuomareiden puuttumista peliin rankoilla rangaistuksilla. 

Minusta on selvää, että kolosessa ja kakkosessa tuomaroidaan enemmän huomautuksilla ja ohjauksella, kun taas liigassa ja ykkösessä paukutetaan menemään. Tämä ei tarkoita, että alempien sarjojen tuomarointi olisi vähäpätöisempää, vaan sitä tehdään enemmän pelaajien ehdoilla, opettaen, vähemmän sääntökirjan määräyksillä. On myös oletettavaa, ettei kolosen peleissä koiteta niin rankasti kusettaa, jolloin ei tarvitse tuomita kaikkia tilanteita pelaajan kannalta rankimman mukaan.

Ja tämä on täysin normaalia pelaajan kehitystä, ei kukaan hallitse kamojaan ja tekosiaan ensimmäisinä vuosina kisakentillä, eikä mikään dissaus kolosdivaria kohtaan. Kerron vain suoraan näkemykseni, miksi kolosta pitää tuomita toisella tavalla, kuin esim. liigaa.

Mitä tulee tiedottamiseen. Saa suorittaa, alkakaa vaikka kasaamaan tiedoteketjua tänne stickyksi. Ei meistä tästä kukaan mitään rahallista tai muutakaan korvausta saa, liitto on juuri se minkä pelaajat liitoksi tekevät. Päivät ovat viimeiset 15 vuotta alkaneet kasilta ja toinen sarja on samat 15 vuotta aloittanut sitten joskus päivän aikana, asiat nyt ovat näin ja se ei kritiikillä ratkea. Itse tekemällä ehkä kylläkin.

ps. Hyväksynnällä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, sitten kun sulla on kaulassa useamman vuoden pro-tason tuomarointia ja olet tän köörin päätuomari, sun mielipidettä kuunellaan vakavasti. Linjan liiton sarjoissa päättää pääduma apureineen, tämä on vain mun näkemykseni siitä mitä linjaa he ovat täällä ajaneet. Voit heidän kanssa keskustella asiasta, mutta sit pitää olla aika helvetisti tukea mielipiteillä noinniinkuin yleisesti, että sua combo Jaago ja Adrius kuuntelee. Senverran on pojat tätä lajia tuomaroineet eri tasolla..

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
13/06/14 17:31:13
34 viestiä

SPBL2014 Kirkkonummen ottelulistat



Kilpapaintball



Tämä on urheilua, kyllä kunto pitää sillä tasolla olla, että pystyy vetämään kakkosdivaria nykyisillä tauoilla.

Syyt sarjojen peluuttamiseen omillaan ovat kyky seurata päivän ajallista kulkua, muutaman pelin siirto tai mitallipelien siirto on huomattavasti helpompaa, kuin kahden täysin kesken jääneen tason peluuttaminen loppuun. Viimeiset viitisen vuotta on mennyt käsittämättömän hyvin siinäsuhteessa, että pelejä ei olla jouduttu isossa määrässä siirtämään.

Monella eri tasolla pelaavilla seuroilla on käytössä päivän huolto, mikä tulee siitä toisen sarjan porukasta, jolloin sekotuspelissä huolto kärsisi merkittävästi. Huoltoedusta on turha nillittää, sillä enemmistö pelaajista kuuluu suuriin etelän seuroihin, jotka haluavat käyttää tätä mahdollisuuttaan, muiden pitää kyetä järjestämään huolto itse, varapelaajien avulla tai käyttämällä kaverisuhteita isojen seurojen huoltoihin. Taasen myös pitkänmatkalaiset ja muut aamupäivällä liigaa tai ykköstä pelanneet haluavat lähteä vekeen, eivät katsoa loppupään pelejä, 10-12h päivät koko tiimille poikkeuksetta ei todellakaan kuulosta monen korvaan hyvältä.

Eri sarjatasojen jyrkät taitotasoerot vaikuttavat siihen, että yksinkertaisesti ei haluta sekoittaa tuomareita, jotka joutuisivat vaihtamaan dumaustyyliään lennossa pelistä peliin. Tämä on erittäin merkittävää, kun ykkönen ja kolosdivari pelaavat ja hieman vähemmän merkittävää, kun kakkonen ja SM pelaavat. Tähän on turha koittaa selittää, että "kaikille sama tuomarointi", se nyt vaan ei ole realistista, ei mitään lajia näin suurilla taitotasoeroilla dumata samalla tavalla. Varsinkin pelaajien itselleen tekemiä virheitä (mutka pystyssä chekin pyyntö, hitin koskeminen, jne jne) katsotaan alimilla tasoilla huomautuksina, kun liigassa ja ykkösessä puhutaan ofoista ja 3-4-1:sta... Taasen Ykkönen ja Liiga ei kerkeä saman päivän aikana pelaamaan.

Jos johonkin nopeutukseen tullaan joskus menemään, se on millestä apinoitu tuplapeluutus, mikä tarkoittaa tuplapittejä ja sitä että pelataan pelejä päällekkäin. Se tosin tappaa paljon lajin otteluluonnosta, eikä siihen kannata mennä mitenkään kevyin perustein.

Halutaan alleviivata eri divareita, liiton päätarkoitus on koittaa saada sarjatasot sellaisiksi, että kilpa eri taitotasoilla mahdollisimman rehtiä ja haastavaa. Tällä halutaan mahdollistaa varsinkin alempien sarjatasojen mahdollisuus seurata liigan ja ykkösen pelejä, jolloin ne seurat ja porukat ketkä eivät pääse säännöllisesti harjoittelemaan kovempia tiimejä vastaan näkevät neljästi vuodessa miten ylemmäntason tiimit kenttiä pelaavat. Sekapeluutuksella seuraamisen mahdollisuus vähenisi huomattavasti.

Tuomaripula, joskus tullaan vielä taas tarvitsemaan aijemmin päivällä pelanneita kentälle tuomaroimaan. Tasojen sekoituksena tehdyllä peluutuksella tämä ei ole mahdollista.

Loppukaneetiksi pitää sanoa, että meillä taitaa olla täysin eri käsitys siitä mitä kilpapaintballin pitäisi olla. Se on kilpaurheilua, jossa on kiire, pitää maksimoida kaikki huollosta vastustajan pelien seuraamiseen, kyse ei ole tehdä päivästä mahdollisimman miellyttävä vaan mahdollisimman hyvä alusta turnaukselle.

Nämä näkemykset ovat omiani, jos haluat vaikuttaa liiton toimintaan, vedä hihasta muita SM-seurojen edustajia ja kysy heiltä. 

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
13/06/14 15:47:52
34 viestiä

SPBL2014 Kirkkonummen ottelulistat



Kilpapaintball



Liitto ei ole koskaan, eikä jatkossakaan tule ilmoittamaan myöhempien pelien tarkkoja alkamisaikoja, koska simmoista fakiiria ei ole, ketä sen laskisi aina oikein, jolloin on riski siitä, että päivä pysähtyy. Porissakin oli lähellä, että SM-liiga perutaan, jolloin kolonen olisi voitu aloittaa puoleltapäivin, kaasua olisi tod.näk riittänyt kolosen kapteeneille.

Pelipäivät alkaa aamulla, myöhemmin paikalle saapuminen on joukkueiden oma valinta. Jälkimmäisenä pelaavan ryhmän on syytä olla paikalla viimeistään puoleltapäivin. On todella kokeneita konkareita tässä porukassa, ketä pystyy leiskasta arvioimaan paljon mahtaa aikaa kulua, ja tulevat sen mukaan paikalle, mutta hekin tietävät ettei heitä odoteta, pelit alkaa rullaamaan heti kun aijempi divari on saatu pelattua.

Liitossa on tekeviä käsipareja kymmenen, se on vähän se. Kannattaa olla proaktiivinen ja kysyä kierroksilla. 

Panu Kujala sanoi:

Oli lähinnä suunnattu liitolle, jonka tiedotus lievästi ilmaistuna on hieman vajaavaista. :)

Ainakaan kolmos divarissa ei mitään tiedotteita minkään näköisistä ajoista tullut Poriin jos ei itse tajunnut kysyä. 

Kimmo Kainulainen sanoi:

Liitolta ei vielä tullut muita infoja, lieköhän aloitusajat Porin malliin?







Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
15/08/13 12:13:35
34 viestiä

SPBL Äänekoski 2013 otteluohjelma



Kilpapaintball



Tähän nyt vielä lisättävä, että luonnollisesti kierrosjärjestäjä tarkoittaa hyvää, ettei kukaan myöhästyisi. Jokainen voi itse arvioida riskin määrän, jos saapuu myöhemmin kuin kello 1200.

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
15/08/13 11:53:13
34 viestiä

SPBL Äänekoski 2013 otteluohjelma



Kilpapaintball



Nuo arvioidut taukoajat ovat täysin hatusta vedettyjä ja mahdottomia, en ole niitä listoihin laittanut vaan ne on lisätty kierrosjärjestäjän toimesta. Pelataan normaalisti ja nopeella peluutuksella - ns. ripeää toimintaa. Kahdella parilla peluutusta ei tällähetkellä ole edes harkittu ja jos harkitaan, itse tulen vastustamaan sitä kaikin mahdollisin ja mahdottomin keinoin. :-)

Todellisuus lienee lähempänä kahta, mutta jos puoleltapäivin on paikalla niin ei ainakaan myöhästy. Jokainen tietää suunnilleen kauan liigan pelaamiseen menee, taktikoinnit myöhempään saapumiseen ovat omalla vastuulla. Pelit pyörähtävät käyntiin, oli kaikki paikalla tai ei.

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
12/06/13 21:06:20
34 viestiä

SPBL:n Piikkiön kierroksen 2013 otteluohjelmat



Kilpapaintball



Kolosdivariin lisätään seuraavat pelit:

Pelataan sijoitusmatsit sijoille 5-6 ja 7-8. Eli matsit menee:

30 3-DIV               Lohko A 1                          -  Lohko B 2
31 3-DIV               Lohko A 2                          -  Lohko B 1
32 3-DIV               Lohko 7                             -   Lohko 8
33 3-DIV               Lohko 5                             -   Lohko 6
34 3-DIV               Semi Häviäjä                      -  Semi Häviäjä
35 3-DIV               Semi Voittaja                     -   Semi Voittaja


Näin jokainen saa vähintään 4 peliä sekä paremmat 5, kuten
lohkopeleissä kuuluu saada. Sijat 5-8 päätetään lohkon pisteistä,
käyttäen liiton säännöissä löytyviä tiebreak sääntöjä. Sijoitusmatsin
voittaja saa korkeamman sijan lopullisiin tuloksiin.

Tämän pitäisi myös mahtua aikatauluihin, koska semien jälkeistä taukoa
ei tarvita, joka kuitenkin on 10 minuuttia.

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
10/06/13 14:44:46
34 viestiä

SPBL:n Piikkiön kierroksen 2013 otteluohjelmat



Kilpapaintball



Korjattu 3-DIV:

18 3-DIV               Urho Keltainen -              Fopa     

19 3-DIV               Nokkapokka                       -              Viper Green

20 3-DIV               Jämsän Paintball               -              Viper Red           

21 3-DIV               Iron Balls                              -              Swab

22 3-DIV               Urho Keltainen -              Viper Red

23 3-DIV               Nokkapokka                       -              Swab

24 3-DIV               Fopa                      -              Jämsän Paintball

25 3-DIV               Viper Green                       -              Iron Balls

26 3-DIV               Urho Keltainen -              Jämsän Paintball

27 3-DIV               Nokkapokka                       -              Iron Balls

28 3-DIV               Viper Red                            -              Fopa

29 3-DIV               Swab                     -              Viper Green

30 3-DIV               Lohko A 1                            -              Lohko B 2

31 3-DIV               Lohko A 2                            -              Lohko B 1

32 3-DIV               Semi Häviäjä                      -              Semi Häviäjä

33 3-DIV               Semi Voittaja                     -              Semi Voittaja

Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
10/06/13 14:38:17
34 viestiä

SPBL:n Piikkiön kierroksen 2013 otteluohjelmat



Kilpapaintball



Huomasin virheen, korjausta tulossa.

  2