Basic Paintball Series 2015

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
9 years ago
355 posts

Basic Paintball Series - Jatkoa Novice Cupille.

https://www.facebook.com/BPSeries

Sarja on suunnattu pelaamisen aloittaneille ja sitä jo hetken harrastaneille.

Tarkoituksena on tarjota pelaajille

- Mahdollisimman pieni aloitus kynnys lähteä mukaan kilpapaintballiin.
- Mahdollisimman paljon pelattavaa mahdollisimman pienillä kustannuksilla.
- Mahdollisuus osallistua vaikka yhdelle kierrokselle.
- Mahdollisuus pelata samantasoisia joukkueita vastaan.

Sarjassa on neljä kierrosta ja mukaan voi ilmoittautua joko koko sarjaan tai vain kierros kohtaisesti.

Koko sarja 400€
Yksittäinen kierros 130€

Ilmoittautuminen Sähköpostilla:Metsaliiga@gmail.com

(Sarja järjestetään jos mukaan saadaan kuusi joukkuetta koko sarjaan)

Kierros paikat ja päivämäärät.

1.Kierros  22.2 Bunkkeri @ Helsinki

2.Kierros  9.5 ProGames pelipuisto @ Veikkola

3.Kierros  11.7 Äänekosken Huima PB jaosto @ Äänekoski

4.Kierros  26.9 Vierumäki areena @ Vierumäki

(Muutokset aikoihin ja paikkoihin on vielä mahdollista)
Turnauksissa käytettävä pallo on ostettava paikanpäältä kierroksen järjestäjältä. Tarjolla tulee olemaan kahta laatua. Palloista lisää infoa kierrospaikkojen infojen yhteydessä.

 

Säännöt & Formaatti.

- 4-man. Kenttäpelaajia 4 maksimi rosterin koko 8 pelaajaa.

- Jokaisella joukkueella käytettävissä 100 Pistettä pelaaja rosterin kasaamiseen.

- SM-liiga, Milllennium, CPL–open 1, CPS pro – div1, BSC Div1  ja vastaavat pelaajat 120 Pistettä

- 1.divisioona pelaajat, Millennium open2, CPS Div 2 , BSC Div 2 ja vastaavat pelaajat 90 Pistettä

- 2.Divisioona pelaajat, BSC div 3 ja vastaavat pelaajat 40 Pistettä

- 3.Divisioona pelaajat ja vastaavat pelaajat 20 Pistettä

- Metsäliiga pelaajat ja pelaajat jolla on aikaisempaa turnaus kokemusta 10 pistettä

- Ensikertalaiset 0 pistettä

- Jokaisesta välivuodesta tasoon nähden -5 pistettä. (esimerkiksi jos on pelannut nyt 3 divaria mutta kaudella 2012 Liigaa tarkoittaa se  120-5-5-5 =105 Pistettä.

 - Perustuu PSP:n sääntöihin.

- Peliaika ja pelattavat pisteet määräytyy kierroskohtaisesti joukkueiden mukaan vaihdellen Race-to-4 Peliaika 6 Minuuttia mutta maksimissaan Race-To-6 Peliaika 8 Minuuttia. (Ajatuksena että kaikki saisi pelata noin 24 Pistettä riippumatta otteluiden määräistä.)

- Pallolimitti 2 Puikkoa ja Boksi.

- ROF 10.4

- Layout julkaistaan aina paikanpäällä eikä ole sidonnainen mihinkään sarjaan. Eli kenttien syndit voi vaihdella Mille pohjasta PSP pohjiin.

- Tarkemmat säännöt ja pelaaja pisteytykset julkaistaan vielä erikseen.


updated by @arto-piirainen: 29/12/16 23:47:18
Jani Leskinen
Jani Leskinen
@jani-leskinen
9 years ago
319 posts

Vaikuttaa erittäin lupaavalta tempaukselta ja toivotan sille mitä suurinta menestystä.

Pyydän vielä miettimään mahdollisuutta avata rosterirajaa ja/tai ranking pisteytystä.

Huomaan että ainut mahdollisuus ex-liigapelaajalla olisi osallistua mikäli on viimeksi pelannut 2010 ja ottaa mukaansa kolme täysin uutta pelaajaa. Tämä on oikein hyvä jos halutaan vain keskittyä aloittelijoihin.

Potentiaalisia pelaajia tähän sarjaan voisi olla monet pidempään tauolla olleet pelaajat. He saattaisivat aktivoitua jos rosteriin mahtuisi joku tutumpikin kaveri mukaan. Nämä potentiaaliset "herääjät" ovat usein olleet Suomen pienessä skenessä liiga tai 1. divarin pelaajia, ja nopeasti laskeskeltuani nyt annettu raja tuntuu heille kovalta.

Jos taukovuosi olisikin -20 pistettä voisi 2010 lopettanut liigapelaaja (120 - 80=60p) olla kentällä kahden 3.div pelaajan ja vasta-alkajan kanssa. 

Esim. allekirjoittaneen seurassa tälläinen kombinaatio voisikin syntyä, tämä aktivoisi tauolla olleita ja antaisi ihan uusille rohkeutta lähteä mukaan, win win?


Mikäli sarja saa sille toivomaani suosioita saattaa se syödä innostusta liiton 2. ja 3. divisioonista mutta ei toivottavasti liialti. Lisäksi jos/kun liitto aktivoituu muokkaamaan sarjojaan edistyksellisemmiksi kuten keskustelut antavat odottaa, voi tästä hyvinkin tulla se toivottu syöttösuppilo kilpapainttiin myös lajista jo tauolle jääneille.


Niin tai näin toivon että mielipiteeni otetaan vain rakentavana keskusteluna.

Ari Joutsi
Ari Joutsi
@ari-joutsi
9 years ago
8 posts

Mjoo samaa mietin Juicen kanssa.

Olen miettinyt pitkään miten saisin kaverit kaivettua naftaliineista ja ideana tämä olisi juuri sellainen. Jos kuitenkin otan 4 kaveria jotka ovat pelanneet vuonna nakki 1-divaria, tulisi heidän yhteenlasketuiksi pisteikseen ilman tauko-vähennyksiä 360. Taukoa pitäisi olla ollut 13 vuotta, jotta tämä pumppu pääsisi kentälle. 

13 vuotta sitten näistä ukoista ei kukaan ollut ampunut vielä laukaustakaan :)

Käytännössä näillä säännöillä meidän pitäisi luoda yksi tai useampi joukkue ja hankkia uusia naamoja jostain lisää. Niin kovaa poltetta en usko kentälle löytyvän :)


Jos kuitenkin sarja tulee nykysäännöillä täyteen, niin todella hieno juttu! Tilausta voisi kuitenkin olla saman henkiselle järjestelylle ilman näin "tiukkoja" rajoituksia. 

Jape Sinisalo
Jape Sinisalo
@jape-sinisalo
9 years ago
41 posts

Piikkiön 3 man turnauksessakin nähtiin että pidenpäänkin tauolla olleet pysyy ihan hyvin 2-3 divaripelaajien vauhdissa.

Muita sarjojahan riittää joihin kokeneemmatkin pääsevät, toki siellä joutuu siten pelaamaan kovempaa voittaakseen.

2000 luvun alussa pelanneet jo tähän pistesysteemiin mukavasti sopivatkin.

LagerQvist
LagerQvist
@lagerqvist
9 years ago
65 posts

eikös tää nyt muutenki nimen omaan ole alottelioille suunnattu sarja. miksi pitäisi sitten edes tulla SM tai kokeneemmat pelaajat tänne yli juoksemaan? kaikillehhan on omat sarjat ja liigat juuri tätä varten...

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
9 years ago
355 posts

Juicella on pointtia tuossa "vuosi hyvityksessä" Se on nyt vähän ehkä turhan pieni Liiga ja 1.div pelaajille varsinkin kun niiden pisteytystä on nostettu sitten vierumäen. Toisaalta siitten jos raja nostetaan -20 niin välivuodella 2.divaria se puolittaa jo pisteet. Tarvitsee miettiä tuohon jotain systeemiä varsinkin jos tauko kasvaa yli 5 vuoteen.

Alunperin tuon -5 ajatuksen takana on juuri se että ne vanhat pelaajat ovat kummiskin selvästi kovempia kuin puhtaasti aloittelevat pelaajat. Mutta olisi silti minustä tärkee että aloittelevien joukkoon mahtuisi aina 1 kokenut joka vetäisi sitä joukkoa. 

Mitä itse olen keskustellut aloittelevien kanssa niin osa porukasta tuntuu pelkäävän näitä "kokeneempia" vanhoja pelaajia vaikka monen kohdalla totuus on se että lajin kehitys on ajanut heistä niin ohi että ainut mitä siitä taidosta on jäljellä on pelikokemus. 

Samalla kertaa on myös suuri harmi että tälläinen pelko on olemassa koska se estää taas sitten niitten kokemattomien kehityksen jos ei ole riittävästi haasteita. Kyseessä on kaksiteräinen miekka. 

Juhalle voisin vastata että kaikille ei ole omaa sarjaansa. Ei se että olet pelannut liigaa viimeksi 2008 tarkoita että voisit ylijuosta kaikki sinne kentälle. Nykyään aloittelevat pelaajat on jo paljon kovempia vuoden harjoittelulla kuin yli 5 vuotta sitten viimeksi pelanneet. Laji on kehittynyt suomessa todella paljon tuosta ajasta. 

Säännöissä on olemassa pykälä: 

8.1.4 Pelaaja voi hakea omaa pisteluokitusta Sarjan järjestäjiltä jos haluaa tai kokee että saamansa pisteet ovat ristiriidassa taitoihin. 

Tällä on tarkoitus antaa myös mahdollisuus sellaisille pelaajille jotka on esimerkiksi aloittaneet pelaamalla esimmäisen turnauksen koskaan BSC 2.div ja muuten pelannut se 4turnausta SPBL 3.divaria. Esimerkkinä tälläinen pelaaja oli Novice cupissa jolle oli annettu 3.div pelaajan status.

Jani Leskinen
Jani Leskinen
@jani-leskinen
9 years ago
319 posts

Tämä tosiaan on aloittelijoille suunnattu ja niin pitääkin, jopa kokeiltu Novice cupissa ja ilmeisesti hyvin toimi.

Itse katson asiaa laajemmin lajin kannalta ja olen nähnyt kuinka kymmeniä pelaajia on jäänyt pois lajista vähitellen nousseiden sitoutumisvaatimustenkin takia.

Voisiko tässä avautua heille paikka tulla lajiin takaisin, mikä lopulta hyödyttäisi meitä kaikkia harrastajia?

Joku tietysti ihmettelee että miksi sitten tähän liittyen, miksi eivät tee omaa sarjaansa? No siksi että maamme on liian pieni ja väkeä liian vähän. Kun joku jo organsoi tälläiset tapahtumat voisi niissä ehkä olla tilaa. Toki toivon että todellisia aloittelijoita olisi niin paljon että ei enää muita mahdu mutta kokemuksellani epäilen tätä.

Toki jos olen aatoksissani Arin kanssa kahden ei ole tietenkään järkeä tässä mitään vekslata. Joskin uskon että muitakin entisiä harrastajia voisi pienet rennot turnaukset kiinnostaa.

Alunperinkin hetin ajatuksen vain ilmoille organisoijille kuultavaksi, jotka päättävät tekevätkö mitään vai eivät. Jos olisi päivässä tilaa niin miksei voisi kokeilla tulisiko jengejä vaikkapa 250-300p sarjaan, eikä tietenkään sotkemaan 100p pelejä? 

Joskus 2000 -luvun alussa oli vielä vuosittain useita irtoturnauksia ja niiden kautta lajimme nousi joka vuosi päätyen huippuunsa 09-10 jolloin maassa oli yli neljäkymmentä aktiivista kilpajoukkuetta. Sitä aikaa minä halajan takaisin.

Pamppu
Pamppu
@pamppu
9 years ago
89 posts

Tuossa pisterajassa on puolensa ja puolensa. Onhan se ihan selvä että about viimeisen 10v aikana liigaa pelannut kaveri on nyyppiin nähden aika paljon parempi ja pystyy viemään pelejä jos muut ovat totaalisia aloittelijoita. Siinä mielessä kova pisteytys liigapelaajalle on ok.

Kuitenkin entisillä ja nykyisillä liigapelaajilla saattaa olla kavereita joista olisi kiva lähteä kokeilemaan kokeneemman opastuksella ja lähteminen jää haaveeksi ellei se about aktiivipelaaja ole mukana. Tässä mielessä pisteytys on melko raaka, koska yksinkertaisesti hetki sitten liigaa pelannut pelaaja ei vaan voi mennä kentälle.

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
9 years ago
355 posts

Ei ole missään nimessä suljettu sitä eikö voitaisi ottaa erikseen joku "Open class" Johon voi tulla vaikka sitten isommallakin pisteralla. Jos raja on vaikka 300p jolla kukaan Sm-liiga tai 1.div joukkue ei suoraan voisi osallistua mutta voisi olla mukana palaavien tai aloittelijoiden kera.

Kaikkihan on oikeastaan kyse siitä mitä päivässä ehditään tehdä. Jos Sarjaan saadaan se 6 kpl 100 pojon joukkuetta voidaan helposti pelata vielä samoilla säännöillä ainakin sen 6 joukkueen sarja vaikka 300pojon rajalla. Tuskin kellään järjestäjälläkään on sitä mitään vastaan koska enemmän pelejä on enemmän palloa myytynä. 

Itse ainakin ajattelen että jos jotakin järjestetään niin siitä otetaan kaikki hyöty irti. Jos ollaan pistetty turnaus pystyyn niin pelataan niin paljon kun vaan keretään. 

Kiinnostusta on juice tullut muiltakin kuin Arilta ja sinulta että on asiaa jo oikeasti hieman ajateltukin.

Marko Kangas
Marko Kangas
@marko-kangas
9 years ago
10 posts
Mikäli tässä on kaksi erillistä sarjaa rinnakkain niin mikäs siinä, näkee siinä sivussa kovempaakin peliä, mutta muutoin jos tämä halutaan pitää aloittelijoille suunnattuna eventtinä niin ei noihin pisteisiin tulisi koskea tai sitten korkeintaan kiristää kaikki 3div. Yläpuolella käyneet ulos. Nähtiinhän se jo viime kaudella metsäliiga puolella miten aloittavalta joukkueelta vietiin mielenkiinto pelaamiseen liian kovassa sarjassa.
Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
9 years ago
355 posts

Metsäliigaa vierästä aika tarkkaan seuranneena en lähtisi väittämään ihan noinkaan. 

Metsäliigassa meni enemminkin niin että osa porukoista oli vain sutimassa huvikseen ja osa pelaamassa kilpaa tosissaan metsässä. Tässä monien näkemys meni ristiin ja sitten kun ei pärjätty suututtiin kun toiset oli tosissaan. 

Kuluneella kaudella tälläistä ei ollut koska kaikki oli pelaamassa kilpaa ja ne jotka oli altavastaajina kovastikkin pisti vahvasti kampoihin konkareille. Taso erot ei edes metsäliigassa olleet niin kovat kuin moni ajattelee. Ero tuli useastikkin siinnä taidossa viimeistellä ja selvitä siitä tiukasta tilanteesta. 

Marko Kangas sanoi:

 Nähtiinhän se jo viime kaudella metsäliiga puolella miten aloittavalta joukkueelta vietiin mielenkiinto pelaamiseen liian kovassa sarjassa.
Tero Kettu
Tero Kettu
@tero-kettu
9 years ago
169 posts

Keskusteluita on käyty ja tultu siihen lopputulemaan että 100 pisteen sarja tulee olemaan BPS-formaatin pääidea, eli sarja on vasta-aloittaneille ja jonkin aikaa pelanneille, alempien sarjatasojen pelaajille. Juurikin sen vuoksi että uusien yrittäjien kynnys lähteä mukaan pysyy mahdollisimman alhaisena. Niinsanottuja vuosivähennyspisteitä voidaan säätää varsinaisissa säännöissä yli 5v menevältä osalta mutta muutoin sarjatasopisteet säilytetään 100 pisteen sarjassa ennallaan.MUTTA jos on kiinnostusta tällä formaatilla pelaamiseen myös kokeneemmilla pelaajilla, heitämme tarjolle erikseen mutta samana turnauspäivänä pelattavan 300 pisteen sarjan. Edelleen 4-manina ja bulkkirajoituksella joko race to 4 /6min tai race to 6/8min eli täysin samoin säännöin. Tällöin mahdollistettaisiin kenen tahansa pääseminen kokeilemaan tätä formaattia, mutta säilytetään taso sopivana jokaiselle pelaajalle. 300 pisteen joukkueet eivät siis voi pelata 100 pisteen sarjassa, mutta 100 pisteen joukkueille jätetään kyllä portti auki ylempään sarjaan JOS ITSE sitä kyytiä haluavat kokeilla.

Tälläinen 300 pisteen sarja vaatii toteutuakseen minimissään 5 joukkuetta. Hinta tulee olemaan täysin sama kummallekin tasolle. Kiinnostuksensa tälläiseen sarjaan voi ilmaista metsaliiga@gmail.com 31.12.2014 mennessä

LagerQvist
LagerQvist
@lagerqvist
9 years ago
65 posts

Nyt kuulostaa hyvältä

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
9 years ago
355 posts

Sääntökirjan versio 1.1 

Pamppu
Pamppu
@pamppu
9 years ago
89 posts

Yleisesti aiempaan keskusteluun liittyen sanottakoon, että Suomen painttiskenessä on se ongelma että kaikki haluavat voittaa ja koska juuri kukaan ei ole valmis tekemään mitään voittamisen eteen, pitäisi kaikille olla oma sarjataso. Ja koska kaikille ei ole olemassa omaa sarjatasoa ja kaikki eivät voi voittaa, tuntuu jengi jäävän kotiin ja pois esimerkiksi liiton sarjoista. Mun on äärimmäisen vaikea ymmärtää tätä touhua millään mittapuulla, varsinkin kun puhutaan kilpalajista.

Hiukka provoten sanoisin, että 2- ja 3-divareissa voittamiseen ei vaadita äärettömän kovaa panostusta. Voittaminen ja pärjääminen onnistuu, mutta todennäköisyys em. toimintaan kasvaa kun vaivautuu treenaamaan ja miettii edes vähän koko touhun ydintä. Hommaa saattaa edelleen edesauttaa se, että hankkiutuu omaa jengiä kovemman jengin treeneihin ottamaan pataan ja oppimaan.

Tämä siis yleisenä pohdintana, Basic Paintball Seriesiin tämä ei varsinaisesti liity koska kysymyksessä on aloittelijoille/kokemattomille suunnattu entry-leven sarja.

Pamppu
Pamppu
@pamppu
9 years ago
89 posts

Basicin sääntöihin liittyen:

3.3.3.4: Miksi ottelun luovuttava joukkue saa pitää kaikki pisteensä ja vastustaja saa täydet? Eikö ottelun kokonaan luovuttavan joukkueen pitäisi menettää ottelupisteensä? Nykyinen versio antaa teoriassa mahdollisuuden kikkailuun, varsinkin kun vastustajalle lätkäistään ottelusta täydet pisteet. Vähiten kikkailua aiheutuu sillä että luovuttanut saa nollan ja vastustaja täydet.


4.2.4.2.1 On sanamuodoltaan hämmentävä. Piti tavata useamman kerran jotta valkeni..

4.2.4.2.4 On myös sanamuodoltaan todella hämmentävä... avautuu mulle, mutta tuskin pelaajalle joka ei tunne PSP-sääntöjä yhtään.


Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
9 years ago
355 posts

3.3.3.4 kohdasta :Ajatuksena on lähinnä se että jos luovutat kesken ottelun siihen on oltava jokin syy. Esim loukkaantuminen. Miten sillä voisi kikkailla ei tule sinänsä itselle mieleen kun loppupelissä voitetut pisteet ratkaisee koko päivän niin tahallaan luovuttamisesta ei pitäisi olla itselleen hyötyä.

9.1.11. Mikä tahansa joukkue joka tahallaan luovuttaa pisteitä/pelejä sopimuksesta toisen joukkueen kanssa
voidaan sulkea ulos sarjasta.

Tuo kohta sulkee mahdollisuuden antaa toiselle hyötyä luovuttamalla tahallaan. Ja saman loppu tuloksen saa aikaan kun ei vaan mene kentälle pelissä oleviin loppuihin pisteisiin.

4.2.4.2.1 Pelaaja jatkaa pelaamista vaikka on saanut selvän osuman, joka olisi pitänyt pelaajan itse huomata, eliminoiden
vastustajan pelaajan.

Onko selvempi näin ? 

4.2.4.2.4 Pelaaja jatkaa pelaamista vaikka on saanut selvän osuman eliminoiden vastustajan pelaajan jolla
olisi ollut iso vaikutus pisteen ratkaisuun.

Tähän kohtaan voidaan lisätä joku esimerkki selventämään. Esimerkiksi Ampuu hitti päällä vastustajan viimeisen pelaajan joka olisi voinut ottaa keskilipun ja viedä sen vastustajan päätyyn.

Onko tarpeeksi kuvaava esimerkki ?


Samalla huomasin numerointi virheen noissa kohdissa ja pitää korjata myös se. Onko muita joita esimerkiksi joku ei ymmärrä. Selitän mielellään.Olen muuten NIIN pampun kanssa samaa mieltä tuosta hänen ensimmäisestä kommentista. Siihen voitaisiin liittää myös se että porukan mielestä on epäreilua jos toiset treenaa tosissaan ja on sitten vielä parempia.

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
9 years ago
355 posts

Ilmoittautuminen sarjaan päättyy 31.12.2014  

Joukkueita on koko sarjaan ilmoittautunut tähän mennessä 4 kappaletta. Lisäksi pelkästään ensimmäiselle kierrokselle on ilmoittautunut  yksi joukkue.

Ilmoittautua voi sähköpostilla osoitteeseen metsaliiga@gmail.com tai laittamalla viestiä täällä Facebookissa.

Lisäksi 300:n  rosteri pisteen sarjaan on ilmoittautunut 2 joukkuetta. Siihen ilmoittautuminen päättyy samana päivänä kuin koko sarjaan.

Joukkueita pyydetään ilmoittamaan osallistumisesta mahdollisimman pian. 

Jani Leskinen
Jani Leskinen
@jani-leskinen
9 years ago
319 posts

Urholta yksi kokoonpano ainakin 300p sarjaan, mahdollisesti toinen 100p mutta ei vielä vahvisteta.

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
9 years ago
355 posts

On pohdittu että jos molempiin sarjoihin saadaan se 4-5 joukkuetta niin pidettäisiin ainakin ensimmäinen kierros vaikka koko sarjaan ei saataisi tarvittavaa määrää. 

Mutta tämä vahvistellaan sitten lähempänä.

Jonathan Dahl
Jonathan Dahl
@jonathan-dahl
9 years ago
262 posts

missäköhän kaikki pelaajat on nyt mitä piti saada se 300p sarja ja MISSÄ kaikki 100p joukkueet on. ilmoittautukaa äkkiä että turnaus pidetään :D 

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
9 years ago
355 posts

Neljä jo mukana. 2 vielä lisää niin sarja varmistuu. 

Sarjaan on jo koko kaudelle ilmoittautunut mukaan:
B.O.S 
PH Paintball
Iron Rookies
Nitro Paintball 

Ehkä tilaisia on:

Urho 
LR Therapy

300 Pisteen sarjasta on tähän mennessä olleet kiinnostuneet:
Led Region
Urho

Lisää kaivattaisiin !  

Jonathan Dahl
Jonathan Dahl
@jonathan-dahl
8 years ago
262 posts

Jännityksellä odotetaan miten tämä nyt meni? tuliko tarpeeks joukkueita?

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Jotain tulee se on varma mutta nyt kun vaan saadaan muutamat varmistukset niin kerrotaan mitä. 

Tero Kettu
Tero Kettu
@tero-kettu
8 years ago
169 posts

Basic Paintball Series järjestetään 2015 aikana alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen kierroskohtaisina turnauksina.

Käytännössä se tarkoittaa että joukkueiden on ilmoittauduttava joka kierrokselle erikseen.

Ensimmäinen kierros järjestetään Bunkkerilla 22.2.2015

Alunperin sarjaan/ensimmäiselle kierrokselle oli ilmoittautunut:
100 pisteen lohkoon.

B.O.S
PH Paintball
Iron Rookies
Nitro Paintball
PMM (alustavasti)

300 pisteen lohkoon

Led Region
Urho
Field Fighters (alustavasti)
SWAT (alustavasti)

Ilmoittautuminen Bunkkerin kierrokselle päättyy. 1.2

Ilmoittautua voi sähköpostilla osoitteeseen metsaliiga@gmail.com tai viestillä Facebookissa.
Myös niiltä jotka ovat alustavasti ilmoittautuneet koko sarjaan, odotetaan vahvistusta kierrokselle osallistumiseen.

LISÄKSI !
Jos olet halukas pelaamaan mutta sinulla ei ole joukkuetta/ omasi ei ole tulossa voit ilmoittautua myös pelaajana mukaan. Järjestävän tahon puolesta kasataan joukkueet molempiin lohkoihin.

Kokosarjan hinnaksi oli määritelty 400 e. Nyt kun mennään turnauskerrallaan, kierros hinta on 100e (molempiin sarjoihin) kun ilmoittaudut määräpäivään mennessä. Sen jälkeen hinta on per joukkue 130 e.

Sarjatasoille yritetään saada vähintään neljä osallistujaa per taso, minimimäärällä pelattaessa pelit pelataan 6 pisteeseen.

Talvi on heikko tekosyy olla pelaamatta ;)

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

22.2 Bunkkerin kierroksella mukana

100 pisteen sarjassa.
PMM
Nitro
LR Therapy
PH-Paintball
Jämsän Paintball

300 Pisteen sarjassa mukana.
LedRegion
Urho
PH-Paintball
Field Fighters

Pelit alkaa klo 10 kapteenien kokous 9.30

Kuulat:
Forest Insane 45€
VolcAno Plasma 45€
Forest Chocolate 40€

Vielä voi ilmoittautua mukaan molempiin sarjoihin. Pelattavat pisteet ja aika ilmoitetataan samalla kuin pelilistat niin että saadaan maksimoitua pelattava aika.

Myös yksittäiset kiinnostuneet pelaajat voivat ottaa yhteyttä !

Mikko Kurki-Suonio
Mikko Kurki-Suonio
@mikko-kurki-suonio
8 years ago
53 posts

Toisella comeback -kiertueella tämmöinen tietysti kiinnostaa...mutta vähän kyllä ihmetyttää toi pistelasku.

Pelasin viimeksi 1. divaria -06 kauden. Koskin uudestaan mutkaan pari viikkoa sitten. Laskujeni mukaan olen edelleen 50 pisteen mies, "kovempi" kuin nykyiset 2. ja 3. divarin pelaajat. Ekojen treenien perusteella ei todellakaan pidä paikkaansa...

-06 3. divaria ei ollut olemassakaan ja 2. divarikin oli ihan lapsenkengissään (pelattiin täysin erillaan liigakierroksista). Nykymenosta minulla ei ole aavistustakaan, mutta tuolloin liigan ja divarin välillä oli niin selkeä tasoero ettei yritetyistä ristiin peluutuksista oikein tullut mitään -- divarin kärki otti aina 6-0 pataan liigan häntäjoukkeiltakin. Muistan hyvin, kun olin siellä itse pataan ottamassa ;)

Näppituntumalta veikkaisin, että silloinen liiga vastaa nykyistä liigaa ja 1. divaria, silloinen 1. on joku sekoitus nykyisiä 2. ja 3. divareita ja silloinen 2. on noita 10 pisteen miehiä.

Mutta se muisteloista ja käytännön asioihin. 100 pinnan rosterin saa teoriassa 5x 3. div miehestä ja 3x penkinlämmittäjästä, joiden ei tarvitsisi edes ikinä tulla kentälle. Meikäläistä on vaikea saada 100 pinnaan mahtumaan ja 300 pinnassa vastassa kentällä voi olla 3x nykyinen 1. div + 1x 3. div. Mitä kovemmat äijät, sitä todennäköisemmin ne pystyy vetämään lyhyen formaatin äksää ilman vaihtomiehiä.

Jos haalisi pappatiimiä kasaan ja saisi vaikka toisen samaan aikaan lopettaneen mukaan, 100 pinnaan koko loppujengi pitäisi hakea pystymetsästä tai sitten mennä 300-sarjaan ottamaan pataan nykyisiltä yläsarjan aktiivipelaajilta?

Edellisen kerran lopetin muistaakseni -00 liigasta. Senkin perusteella olisi vielä 50 pinnaa jäämäarvoa. Jos en olisi siinä välissä pelannut ollenkaan, olisin nykyään kyllä enemmän pihalla kuin nykyiset aloittelijat. Liigaa pelattiin vielä metsässä, sähkömutkat oli just tuloillaan, ei ollut silmiä, ei ollut forcefeed bokseja ja rampit oli huijausta...

Mikä tämän kupletin juoni oli? Jos tarkoitus oli kasata joukkueita nykyisistä alasarajojen pelaajista + aloittelijoista, siihen kait päästään. Mutta jos tarkoitus oli uudelleenaktivoida pappasarjaa, tämä matematiikka ei ihan toimi.

Mä tulen pelaamaan, jos mut johonkin kokoonpanoon huolitaan. Mutta tällä setillä ei kannata ruveta soittelemaan vanhoja kavereita läpi ja kentällä houkuttelemaan...

Jape Sinisalo
Jape Sinisalo
@jape-sinisalo
8 years ago
41 posts
8.1.4

Pelaaja voi hakea omaa pisteluokitusta Sarjan järjestäjiltä jos haluaa tai kokee että saamansa pisteet ovat ristiriidassa taitoihin.Tarkoitus lienee pelata ja pitää hauskaa, suunnilleen tasaväkisillä joukkueilla.
Mikko Kurki-Suonio
Mikko Kurki-Suonio
@mikko-kurki-suonio
8 years ago
53 posts

Mjoo, mutta ei kait tässä ole tarkoitus, että kaikki yli 5v tauolla olleet hakee poikkeuslupaa? Ja vaikka olisikin, se on huono perusta pelaajien haalimiselle: "Tuu mukaan, ehkä saat poikkeusluvan ja pääset kentällekin."

Jos joku on oikeasti kauhusta kankeana ajatuksesta pelata vanhoja naftaliinista kaivettuja "liigajyriä" vastaan, ehkä näin täytyy tehdä. Mutta minusta jos oikeasti halutaan mukaan jotain 00-05 kamat narikkaan jättäneitä, ikävähennys vuosista viiden jälkeen pitäisi tuplata tjsp.

Tai ehkä pitäisi järkätä erikseen se rollaattorikisa, jossa pelatakseen pitää olla vanha 90-luvun liigapelaaja ;)

Jape Sinisalo sanoi:

8.1.4

Pelaaja voi hakea omaa pisteluokitusta Sarjan järjestäjiltä...Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Kyllä tuon poikkeus luvan hakemisen takana on ihan se että nykyaikainen peintti on aivan eri asia kuin suomi peintti 5 vuotta sitten. Eli karrikoidusti idea on siinnä että nykyään jo liiga / 1.div pelaaja on niin kovia että ne sotkisi sarjan totaalisesti taasen useimmat 5v sitten viimeksi pelanneet on oikeasti nykyisen 2-3 divari tasolla. 

Ei 300 pisteen sarja sinänsä pitäisi olla niin kova etteikö siellä kokemusta omaavat pärjäisi. Nytkin siellä on mukana sellaisia joukkueita jotka mahtuisi rosterinsa puolesta 100p sarjaan mutta haluavat pelata ns"kovemmalla tasolla"

Pistä Mikko minulle viestiä niin kyllä sinulle joukkue löytyy.

Tero Kettu
Tero Kettu
@tero-kettu
8 years ago
169 posts
Pelipäivä lähenee! Reilu viikko!

Osallistumismaksuista. Nehän tietysti polttelevat käsissänne.

BPS-organisaatio ei ole saanut muilta kiireiltään vielä aikaiseksi perustaa pankkitiliä. Asia korjataan heti tulevana maanantaina.

Tällöin saadaan sähköiset tilitiedot liikkeelle ja maksujen toivotaan olevan perillä ennen turnausta eli viimeistään perjantaina 20.2.

Optiona myös maksaa osallistuminen käteisellä paikanpäällä.

Osallistuminen 100e per joukkue riippumatta sarjatasosta määräpäivään mennessä ilmoittautuneille. Mukana nyt 4+5 joukkuetta. Ja mukaan voi vieläkin ilmoittautua muutaman päivän.

Kiitoksia kärsivällisyydestänne!
Pamppu
Pamppu
@pamppu
8 years ago
89 posts

Arto, mäkin nään eron suomipeintissä 2010 vs 2015. 2010 ero oli se, että me oltiin murskaavia breikeissä ja ammuttiin liigajengeistä constantisti 1-3 äijää ulos käytännössä jokaisesta breikistä...


...muuten ero ei niin kovin villi ole, koska suomipaintti on kehittynyt ihan helvetin vähän.


5v sitten liigaa pelannut kaiffari osaa kyllä pelata ja vie suomessa divareissa ihan komeesti. Markun nimi veis varmaan liigassakin kun parit treenit ottais alle.

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Ehkäpä osuvampi väite olisi ollut että yksilöt ovat kehittyneet 5 vuodessa enemmän. Mutta uskallan väittää että jos olet ollut yli 5 vuotta pelaamatta niin ei se taso ole sama kuin viimeiset 2 vuotta aktiivisesti treenaanut 2-3divari pelaaja. 

Nämä on niin vaikeita asioita loppupelissä. Liiga tasollakin yksilöerot ovat valtavia ihan niin kuin alemmissa divareissa. Johonkin on vaan raja vedettävä. 

2010 ROF:kin oli sen 15 ja ihmiset hitaita ja lihavia ja Markku nyt vie kaikkia sarja tasosta riippumatta se kun on sellainen......   :D 

Pamppu sanoi:

Arto, mäkin nään eron suomipeintissä 2010 vs 2015. 2010 ero oli se, että me oltiin murskaavia breikeissä ja ammuttiin liigajengeistä constantisti 1-3 äijää ulos käytännössä jokaisesta breikistä...


...muuten ero ei niin kovin villi ole, koska suomipaintti on kehittynyt ihan helvetin vähän.


5v sitten liigaa pelannut kaiffari osaa kyllä pelata ja vie suomessa divareissa ihan komeesti. Markun nimi veis varmaan liigassakin kun parit treenit ottais alle.LagerQvist
LagerQvist
@lagerqvist
8 years ago
65 posts
Mun pakko nyt kommentoida mutta miski pamppu olet jokaisessa asiassa erimieltä jonku kanssa. Aina vinkumassa jostain jotain. Mikä helvetti siinä on kun ei mikään miellytä. Miksi harrastaa edes peinttiä jos tuntuu olevan niin vastenmielistä. Ei millään pahalla mutta ei hyvälläkään...kiitos ja anteeksi taakse poistun...
Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Suomi tuo maa jossa sanoit positiivistä tai negatiivistä se on aina väärin :D 

LagerQvist
LagerQvist
@lagerqvist
8 years ago
65 posts

se on totta :D 

Sakari Koskinen
Sakari Koskinen
@sakari-koskinen
8 years ago
34 posts

Etteikö joku vasta-alkaja luule, että viitisen vuotta sitten vedettiin megaroffeilla.. Vuonna 2010 käytössä oli 10.5 bps ROF.

Max ROF 15 tuli käyttöön 2005 millessä, kun ekat loaderit tuli mitkä nosti todellisen roffin vastaamaan liikuteltavaa laseria (25bps+ vana on yhtenäinen viiva ilmassa) muussaamatta palloja.

15 max roffilla ei olla pelattu suomessa sitten 2007. 2008 ROF laski jo 12.5. 2009 ROF oli 10.5.

Parasta paintti oli 15bps:llä pelattuna. Se adrenaliinin määrä oli jotain ihan uskomatonta.

Arto Piirainen sanoi:

2010 ROF:kin oli sen 15 ja ihmiset hitaita ja lihavia ja Markku nyt vie kaikkia sarja tasosta riippumatta se kun on sellainen......   :D LagerQvist
LagerQvist
@lagerqvist
8 years ago
65 posts
En minä ainakaa luule mitää. Muista en tiijä
Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Ai perkele siitä on jo niiiin kauan. 

Sakari Koskinen sanoi:

Etteikö joku vasta-alkaja luule, että viitisen vuotta sitten vedettiin megaroffeilla.. Vuonna 2010 käytössä oli 10.5 bps ROF.

Max ROF 15 tuli käyttöön 2005 millessä, kun ekat loaderit tuli mitkä nosti todellisen roffin vastaamaan liikuteltavaa laseria (25bps+ vana on yhtenäinen viiva ilmassa) muussaamatta palloja.

15 max roffilla ei olla pelattu suomessa sitten 2007. 2008 ROF laski jo 12.5. 2009 ROF oli 10.5.

Parasta paintti oli 15bps:llä pelattuna. Se adrenaliinin määrä oli jotain ihan uskomatonta.

Arto Piirainen sanoi:

2010 ROF:kin oli sen 15 ja ihmiset hitaita ja lihavia ja Markku nyt vie kaikkia sarja tasosta riippumatta se kun on sellainen......   :D 


Pamppu
Pamppu
@pamppu
8 years ago
89 posts

Jep, 2010 oli nykyinen ROF käytössä... ainoa ero silloiseen ampumiseen on se, että nykyään myös PSP-ramping on sallittua, joten se tekee periaatteessa ampumisesta breikissä vielä helpompaa.


Mikäs sulla LagerQvist on oikein hätänä? Tässä mitään olla vinguttu, tuotu vaan taas pari faktaa ja joku mielipide peliin. Jos suomipaintti/europaintti/paintti 2010 on täysin tuntematonta, niin lienee viisainta pitäytyä mielipiteensä ja harmistuksensa kertomisesta.


P.S. Boardipaintti on paintballin suola. Mitä suomiskene olis ilman boardipainttausta?... paitsi että tääkään enää oo entisensä kun vahvat nimet ja mielipiteet on kadonnu.. byäää.

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

NÄIN ON ! 

Kun Sleikka ei oo kertomassa totuuksia ja Markun nimi huutelemassa niin mikään ei oo niin kuin ennen. 

Pamppu sanoi:

P.S. Boardipaintti on paintballin suola. Mitä suomiskene olis ilman boardipainttausta?... paitsi että tääkään enää oo entisensä kun vahvat nimet ja mielipiteet on kadonnu.. byäää.Tero Kettu
Tero Kettu
@tero-kettu
8 years ago
169 posts

Kauan kaivatut maksutiedot sunnuntain turnausta varten:

Tilinumero: FI56 3939 0051 0450 78 / BPS ry 
Summa:100e
Viesti:BPS Bunkkeri 22.2 ja joukkueen nimi.

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Basic Paintball Bunkkeri 22.2

Pelataan 6.pisteeseen 8 minuutin peliajalla.

                             KOTI                                                VIERAS

1                           PMM                  Vs.                       Led Region

2                           Jämsän PB       Vs.                       LR Therapy

3                           Urho                   Vs.                       PHPB 300

4                           PHPB 100          Vs.                       Steelnuts

5                           PMM                  Vs.                       Urho

6                           Jämsän PB       Vs.                       PHPB 100

7                           Led Region       Vs.                       Field Fighters

8                           PMM                  Vs.                       PHPB 300

                                              15min tauko

9                           Urho                   Vs.                       Led Region

10                        Jämsän PB       Vs.                       Steelnuts

11                        PMM                  Vs.                       Field Fighters

12                        PHPB 100          Vs.                       LR Therapy      

13                        Field Fighters  Vs.                       PHPB 300

14                        LR Therapy       Vs.                       Steelnuts

15                        Led Region       Vs.                       PHPB 300

16                        Urho                   Vs.                       Field Fighters

juha peltola
juha peltola
@juha-peltola
8 years ago
8 posts

Morjens.. Pitää kysyä ny vielä täältä varmistus, kun muualta tulee niin eri mielipiteitä. Saako bps:sä käyttää ns. leveempää headbandiä?

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Määrittele NS leveä headband ? 

Oikeastaan mitä vain saat laittaa päähäsi kuhan sulla ei ole 2 kerrosta ja 10mm enempää toppausta. Headbändin leveyttä ei ole mitenkään määritelty ainoastaan sen paksuus ja se ettei tule yli 2 kerrosta päällekkäin. 

Esim voit laitta 2 headbandiä mutta et sitten enää pipoa tai Pipon+1headband... 

Jos tunnet turnauksessa olosi epätietoiseksi käy kysymässä tuomareilta onko sallittu vai kielletty.

juha peltola
juha peltola
@juha-peltola
8 years ago
8 posts

Hyvä kiitos. Tuli selväksi. Tarkotin sellaista minkä leveys otsan kohdalta on n. 9 cm

Mika Klemola
Mika Klemola
@mika-klemola
8 years ago
55 posts

Ihan off the record, mutta jos sun pää on 9cm leveä niin silloin varmasti ok :P Ei ainakaan ota koppia otsaankauhean suurella todennäköisyydellä..

*anteeksi*

- Arto? Onko hicap / normikansi määräyksiä?

juha peltola sanoi:

Hyvä kiitos. Tuli selväksi. Tarkotin sellaista minkä leveys otsan kohdalta on n. 9 cmArto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Ei ole. HiCap rotor tai Spire 260 on sallittu 2 puikon lisäksi. 

Mika Klemola sanoi:

- Arto? Onko hicap / normikansi määräyksiä?


Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Päivitetyt säännöt.

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

BPS Kirkkonummi 2015 @ ProGames pelipuisto.

Kenttä aukeaa 9.00

Pelaajien kokous 9.30

Pelit alkaa 10.00

Ennen 300p sarjan pelien alkua pidetään pieni tauko (5 min) jossa voi käydä lukemassa kenttää muuten pelit rullaa niin että pelien välissä on 2 minuuttia.

Pallojen hinnat

DxS trainig 40 euroa ltk,
DxS bronze 43 euroa ltk, 
Dxs silver 45 euroa ltk, 
Pure Gold 45 euroa ltk

KAIKKI turnauksessa käytettävät pallot on ostettava paikan päältä. 

1 BOS Vs. Polar PB
2 Jämsän PB Vs.  Häjyt
3 BOS Vs. Urho Purple
4 Urho Purple Vs. Polar PB
5 Jämsän PB Vs. PHPB100
6 Urho Vs. LedRegion
7 BOS Vs. PHPB100
8  Häjyt Vs. Urho Purple
9 PHPB 300 Vs. LedRegion
10  Häjyt Vs. Polar PB
11 Urho Purple Vs. PHPB100
12 Urho Vs. PHPB 300
13  Häjyt Vs. BOS
14 Jämsän PB Vs. Polar PB
15 Led Region Vs. Urho
16 Jämsän PB Vs. Urho Purple
17 PHPB 100 Vs. Polar PB
18 PHPB 300 Vs. Led Region
19 PHPB100 Vs.  Häjyt
20 BOS Vs. Jämsän PB
21 Urho Vs. PHPB 300

Alustava pelilista Lauantaille. (saattaa muuttua vielä virallinen pelilista jaetaan joukkueille paikanpäällä) 

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
8 years ago
355 posts

Siitä listaa jos haluaa valmiiksi kirjoitella joukkueen kokoonpanon. jokaisen joukkueen on toimitettava lista päätuomarille ennen pelien alkua.

Tags