Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1494
events: 1
images: 9093
youtube videos: 587
Files: 18
Groups: 1

NXL:n World Cupin ennakko 2023

user image 8.11.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Ennätysmäärä joukkueita ja luvassa myös uuden pelimuodon testipelejä

NXL:n World Cupin ennakko 2023

National Xball League päättää tällä viikolla kautensa tuttuun tyyliin Floridassa järjestettävässä World Cup-turnauksessa. Mukana on tätä kirjoittaessa yli 630 maksanutta joukkuetta, joten tapahtuma taitaa rikkoa entiset ennätykset, ollen suurin paintball-turnaus koskaan.

Suomesta reissussa on ylivieskalainen Vatos Locos, joka pelaa viiden pelaajan turnauksessa. (Lue ennakkojuttu Vatosin reissusta täältä)

Tänä vuonna sää näyttäisi suosivan tapahtumaa, ennusteessa ei ole mitään viime vuoden trooppiseen myrskyyn viittaavaa.

Pro-sarja


World Cup pelataan kauden muista turnauksista poiketen siten, että normaalin 20 pro-joukkueen lisäksi mukana on neljä tiimiä Euroopasta: Toulouse Tontons (Ranska), Joy Division (Ruotsi), Lucky 15s Staffordshire (Iso-Britannia) ja Virst Factory Lodz (Puola).

Tästä johtuen myös pelisysteemi on hieman normaalista poikkeava. Neljä kärkitiimiä, eli Houston Heat, San Diego Dynasty, Tampa Bay Damage ja Toulouse Tontons pelaavat alkusarjassa keskenään. Jos mennään viime vuoden malliin, niin nämä joukkueet pääsevät automaattisesti neljännesfinaaleihin, alkusarjassa vain ratkaistaan kuka joutuu mihinkin pelipariin, eli tämän erillisen alkusarjan voittaja saa vastaansa (ainakin paperilla) heikoimman vastuksen playoffeissa jne.

Muut 20 joukkuetta pelaavat alkusarjat torstaista lauantaihin. Neljä viiden joukkueen alkulohkoa, joista aina kaksi parasta jatkoon ja lisäksi kaksi parasta lohkokolmosta. Playoffeissa joukkuemäärää aletaan sitten pudottaa voittajien mennessä jatkoon, kunnes sunnuntaina iltapäivällä jäljellä ovat vain finalistit.

Women’s NXL


Naisten sarjassa on samoin jenkkien lisäksi mukana eurotiimejä ja myös Etelä-Amerikka on edustettuna, eli kentällä nähdään Drakaina (Norja), Belladonna (Belgia), Karma (Espanja) ja Suricatos (Kolumbia). Naisten sarjassa on näin kaksitoista tiimiä kahdessa kuuden joukkueen lohkossa.

Uuden pelimuodon testiä


Keskiviikkona ennen varsinaisen turnauksen alkamista pelataan erillinen ”7-3 Exhibition” turnaus tai miksi sitä voisi sanoa. Kyseessä on uuden pelimuodon testitapahtuma ja siinä joukkueet voivat saada erässä seitsemän tai kolme pistettä, josta tämä työnimi taitaa tulla.

Pelimuoto on aika lähellä aiemmin huhuttua, tosin eriä pelataan tällä tietoa vain kolme per ottelu. Kokonaistavoitteena lienee muuttaa lajin kisapuolta paremmin ulkopuolisten ymmärrettäväksi ja tähän malliin on otettu hieman mallia amerikkalaisesta jalkapallosta pisteytyksen suhteen.

Uusi pelisysteemi ei ole tässä vaiheessa välttämättä mitenkään lopullinen, vaan testillä haetaan käytännön kokemusta. Vaikka muutosta tulevaisuudessa tulisikin, niin NXL:n johtajan Tom Colen haastatteluiden perusteella uutta pelimuotoa tarjottaisiin alkuun vanhan rinnalla.

Testissä on mukana kuusitoista pro-joukkuetta neljässä lohkossa, joista lohkovoittajat menevät jatkoon. Testipelien pitäisi tulla mukaan nettistreamiin.

Vedonlyöntiasiat etenevät


Turnauksen alla NXL julkaisi saaneensa luvan vedonlyöntiin Coloradossa, eli jatkossa lajista voi siellä lyödä vetoa ja hakemukset ovat ilmeisesti vetämässä muissakin osavaltioissa. Alkuvaiheessa vetoa ei lyödä yksittäisistä otteluista, vaan vain turnauksen voittajasta. Tämä lienee osittain takana pelimuodon muutostarpeissakin, eli helpommin ymmärrettävä pelimuoto helpottaisi ja kiinnostaisi myös enemmän vedonlyöjiä.

Linkkejä:

 

 

 

Tags