Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1494
events: 1
images: 9093
youtube videos: 587
Files: 18
Groups: 1

Vatos Locos matkalla World Cupiin

user image 23.10.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Vatos Locos matkalla World Cupiin

Marraskuussa jenkkisarja NXL:n kauden päätösturnauksessa World Cupissa nähdään suomalaisväriä ainakin yhden joukkueen verran, sillä Jokilaakson Painballin edustusjoukkue Vatos Locos on lähdössä reissuun Floridaan.

Paintball.fi kyseli ylivieskalaistiimin matkavalmisteluista ja vähän muustakin:Kimmo Kainulainen: Vatos Locos on lähdössä World Cupiin Yhdysvaltoihin, millä porukalla olette pelaamassa?

Matti Kopi: Morjesta ja terveiset karusta pohjoisesta (tai no oikeastaan me kai Ylivieskassa ollaan jossain siinä rajamailla). Ollaan tosiaan lähdössä reissuun. Ensin  alkuun oli vähän tarkoitus, että oltaisiin pelattu Darras Taas -paidoilla mutta lopulta näyttikin siltä, että kokoonpano koostuikin oman seuran pelaajista ja päätettiin täten, että lähdetään Kattilapää-paidoissa, eli Vatos Locosilla. World Cup -treenien jälkeen, pienen saunottelun tuloksena saatiin sitten Hapsu houkuteltua vielä mukaan reissuun ja tilattiin sitten hänellekin paita. 

Lopullinen kokoonpano näyttäis nyt sitten olevan Henri Rutanen, Sami Hauhtonen, Matti Kopi, Senja Marjamaa, Elmeri Niemi-Korpi ja Janne Haapala. Pekka Toiviainen lähtee pittiin huoltaan ja juoksemaan bulkkeja. Ihan kelpo kokoonpano mielestäni. 

 

Oletteko missä sarjassa pelaamassa? Vai ehkä useammassakin, sieltähän löytyy sitten eri sarjoja vähän runsaudenpulaksi asti?

Me päätettiin jo heti alussa, että pelataan 5man D5. Siellä on kivasti joukkueita, turnausmaksu on vähän edullinen (joskin silti aika tuntuva) ja kun pelit on "laaki ja vainaa," pysyy pallolaskukin sellaisena että sen vielä ilolla maksaa. Kun on nyt hiukan opiskellut muita joukkueita niin uskon, että ihan saadaan tosissaan pelata tuolla vitosessakin. Ainakaan vielä ei ole puhuttu, että pelattais jotain muuta vielä tämän lisäksi.  

 

Vatos ei ollut tänä vuonna omalla tiimillä liiton sarjoissa mutta pelaajia on ollut aktiivisina muissa joukkueissa, oletteko päässeet miten treenaamaan yhdessä?

Joo, keväällä tehtiin yhteinen päätös ettei kierretä, kun näytti siltä että osalla pelaajista oli jonkinlaisia esteitä. Onneksi sitten löytyi pelipaikkoja muista joukkueista niille pelaajille, joilla pelihaluja oli. Treenattu ollaan tämä kesä aikalailla kukin omalla tahollaan. Senja on ahkerasti pyörinyt ympäriinsä Suomea ja ulkomailta ja minä oon Hauhtosen kanssa pyrkinyt pitämään kiinni viikko- ja viikonlopputreeneistä. Muut Kattilapäät on sitten osallistunut mahdollisuuksien mukaan. 

 

Atlantin yli lentäminen on aina vähän isompi juttu kuin Euroopan turnaukset, onko tätä suunniteltu kuinka pitkään?

Itse reissua on suunniteltu jo vuodesta 2017 ja alunperin tää piti toteuttaakin jo 2020. Oli majoitukset hommattuna mutta sitten tuli Covid ja homma meni totaalisen vihkoon ja otettiin vähän taloudellisesti takkiinkin siinä. Nuoltiin tovi haavojamme ja Hauhtonen se taisi sitten tilanteiden rauhoituttua ottaa puheeksi uuden yrityksen. Päätettiin tämä vuosi että ehdittiin kukin säästellä rahaa ja nyt se sitten jo kolkuttelee tuossa melko lähellä. Eihän nää ihan ilmasia reissuja oo ja tuolla rapakon takana pelkästään turnausmaksu saattaa olla melkein saman verran kuin Suomessa koko kausi. Siihen sitten kaikki muu pakollinen päälle niin kyllä sitä ainakin itse joutui tekeen vähän ylimääräistä yötyövuoroa, että sai hommat järjestyyn. Mutta toisaalta, kun ajoissa alkoi säästää niin ei tuntunut niin isolta projektilta. 


Onko luvassa paintballin lisäksi turistihommiakin?

Joo on todellakin. Ainakin suurin osa lähtijöistä on reissussa 15 päivää. Me vuokrattiin sellainen kahdeksan makkarin huvilla Davenportista ja pidetään sitä tukikohtana. Meitähän lähtee reissuun yhteensä 12 henkeä kun mukana on puolisoita ja yhden lähtijän äiti. Jokainen voi sitten oman halun mukaan reissata miten haluaa. Toki aika paljon ollaan varailtu lippuja myös yhteisiin juttuihin kuten NFL matsiin Miamiin ja NHL peliin Tampaan. Kai siellä nyt pitää käydä sitten Disneyt ja Universalitkin tarkastamassa. Tällaista hardcore Star Wars fania houkuttelee etenkin Disneyn Galaxy's Edge. Miamista ollaan tosiaan yhdeksi yöksi varattu myös hotelli joten siellä vierähtää pari päivää. Oon herättelemässä tauolta vlog-juttuja joten tarkoitus on kuvailla myös Pieniä Tarinoita koko reissusta. 

Kun World Cup on takana, niin miltäs ensi kauden suunnitelmat näyttävät?

Ensi kausi näyttää osallistumisen suhteen varmalta. Muutoin tunnelmat on jännittävät ja innokkaat, onhan kyseessä meidän seuran 10v juhlavuosi. Ollaan uusittu pelikamppeita ja suunniteltu uutta juhlavuoden pelipaitaa joten tullaan täten myös aikaisempaa tyylikkäämpänä kierroksille ja sehän on ihan yhtä tärkeää kuin valmistautuminen treenin suhteen. :D  Tuleva kausi on myös siitä erilainen, että meikäläinen siirtyy ainakin ensi kaudeksi rivipelaajaksi ja jätän koutsin roolin ainakin hetkeksi tauolle. Tämä on itselle tosi kova juttu ja täytyy toivoo, että terveys antaa myöten pelata koko kauden. 

Tulevan kauden kokoonpano on vielä auki, mutta näyttäisi siltä, että joitakin pelaajia palaisi pelaamaan Kattilapää-paitaan. Jos jollakin on hakusessa joukkue ensi kautta varten, voi meihin olla yhteydessä ja katsotaan josko meillä olisi tarjota pelipaikka. 

 

Miltäs harrastajamäärät alueella näyttävät, onko mukaan nousemassa uusia kykyjä?

Kulunut kesä oli oikeastaan aika hedelmällinen ja varsinkin junnuja kävi mukavasti kokeilemassa lajia, osa useampaan kertaan. Tulevan talven sisätreenit näyttää sitten osaltaan, saatiinko innostus pysymään. Oma tytärkin innostui viimein lajista ja on tänä kesänä pyörinyt toiminnassa mukana pyörittämässä vuokrapelejä ja tietty treenaamassa.  


Teillä ovat pyörineet myös geelikuulapelit nuoremmille, mitenkäs ne on otettu vastaan?

Geelikuulapelit on otettu täällä tosi hyvin vastaan ja peleissä on parhaimmillaan ollut nelisenkymmentä junnua vääntämässä. Ollaan pidetty myös joitakin synttäreitä ja mita sen tapaisia yksityistilaisuuksia geelikuulalla. Palaute on ollut hyvää ja tätä kautta on sitten osa tullut kokeilemaan myös painttiakin. Tämähän se on vähän taka-ajatuksena ollutkin kun Geelikuulaa alettiin järkkeilemään. 

Kiitokset haastattelusta ja onnea matkaan!

Iso kiitos! Jos saisi esittää toiveen niin se olisi sellainen, että Vatos Locos toivoo mahdollisimman monen tägäävän meitä somessa ja toivottelevan onnea turnaukseen. Näin saataisiin näkyvyyttä tälle meidän reissulle ja mahdollisesti taas lajitietoisuutta ihmisille. Ja hei, muistakaa ny väijyä youtubessa uusia Pieniä Tarinoita - jaksoja. Linkkejä:

 

Tags