Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1237
images: 7283
youtube videos: 450
Files: 8
Groups: 1

Suomen yli 40-vuotiaiden paintball-maajoukkue Amsterdamissa

25.09.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Alankomaissa kaikkiaan yli 200 joukkuetta

Suomen yli 40-vuotiaiden paintball-maajoukkue Amsterdamissa

NXL:n Euroopan kauden päättävä Amsterdam Open pelataan tällä viikolla Alankomaissa ja sen käynnistävät maaotteluturnaukset torstaina. Suomesta on ensimmäistä kertaa mukana maajoukkue yli 40-vuotiaiden turnauksessa eli Veterans-sarjassa. Se on kerännyt ennätysmäärän osallistujia, mukana on 20 joukkuetta eri puolilta maailmaa.

Niin ikään ensimmäistä kertaa Amsterdamissa järjestetään useampi maajoukkueturnaus samalla kertaa. Edellisvuosina maajoukkueturnaukset jaettiin pitkin vuotta kaikkiin NXL-turnauksiin (ja Millennium-turnauksiin ennen sitä), mutta nyt yli 40-vuotiaiden, naisten ja nuorten turnaukset pelataan samalla kertaa. Mukana on näin peräti 56 joukkuetta. Naisille järjestetään viiden ja kolmen pelaajan joukkueiden sarjat ja nuorille U19- ja U16-sarjat iän mukaan.

Maaottelupeleistä pitäisi tulla suoraa lähetystä Facebookin kautta (linkki alla) ja kesällä Prahasta järjestetystä miesten maajoukkueturnauksesta taidettiinkin nähdä kaikki pelit suorina. Nyt suuri joukkuemäärä saattaa tosin sotkea tilannetta, joten nähtäväksi jää mitkä joukkueet pääsevät kameroiden ympäröimälle keskuskentälle, jos kaikkien sarjojen pelejä näytetään.

Jenkkijoukkueiden viimeinen taisto Euroopassa


NXL:n normaali turnaus on sekin kauden päätöstapahmana kasvanut näyttäviin mittoihin, koko hoidossa on mukana yhteensä yli 200 joukkuetta. Pro-sarjassa johtopaikkaa pitää venäläinen Moscow Red Legion, kakkosena kanadalainen Edmonton Impact, kolmantena yhdysvaltain Golden State Kings ja neljäntenä Houston Heat niin ikään Yhdysvalloista. Joukkueet ovat 65 pisteen sisällä toisistaan (voitosta saa 200 pistettä), joten järjestys saattaa hyvinkin vielä muuttua.

Tämä turnaus jää ilmeisesti viimeiseksi Euroopan puolen NXL-tapahtumaksi, jossa nähdään myös jenkki-NXL:ssä pelaavia kokonaisia pro-joukkueita. Vuodelle 2020 on kaavailtu sääntömuutosta, joka rajaisi jenkkisarjaan osallistuneiden pelaajien määrän yhteen per tiimi euroturnauksissa. Tavoitteena ilmeisesti nostaa vanhan mantereen profiilia, nythän kärkipaikat ovat pitkään käytännössä menneet jenkkisarjan joukkueille. (Vaikka Moscow Red Legion toki onkin eurotiimi.)

Aiempia uutisia yli 40-vuotiaiden maajoukkueesta:

Linkkejä:

nxl_amsterdam_nations.jpg

Kimmo Kainulainen
25/09/19 20:28:17 @kimmo-kainulainen:

Otteluohjelmat julkistettu, maajoukkue heti ensimmäisessä peliparissa torstaiaamuna Iso-Britanniaa vastaan:

Näyttäisi että kaksi ensimmäistä peliä on pro-kentällä, eli potentiaalisesti nettistreämissä mukana :).


Kimmo Kainulainen
26/09/19 10:51:01 @kimmo-kainulainen:

Maajoukkue lohkokärjessä kahden pelin jälkeen ja ennakkosuosikki Venäjä hävisi ensimmäisen pelinsä, joten mahdollisuuksia on vaikka mihin :)

maajoukkue_tilanne_1.png


Jarno Hiltunen
26/09/19 10:59:04 @jarno-hiltunen:

Britit voittamassa Kroatian, eli näyttää todella hyvältä.


Kimmo Kainulainen
26/09/19 12:39:57 @kimmo-kainulainen:

Voitto tuli myös Kroatiasta, joten kolme voittoa ja viimeisenä iltapäivällä vastassa Venäjä. Jatkoonpääsy on jo varma, lohkovoitto olisi mannaa ja sillä todennäköisesti välttäisi sen että vastaan tulisi USA ensimmäisellä jatkokierroksella.

maajoukkue_tilanne_2.png


Tags