Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1248
images: 7540
youtube videos: 456
Files: 9
Groups: 1

NXL:ään jenkki- ja eurokonferenssit kaudelle 2020

user image 10.09.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Muutos rajoittaa erityisesti jenkkipelaajien osallistumismahdollisuuksia

NXL:ään jenkki- ja eurokonferenssit kaudelle 2020

National Xball League eli NXL, joka jenkkityylisestä nimestään huolimatta käytännössä hallitsee paintballin kilpapuolen näkyvintä osaa ympäri maailmaa, on julkaissut suunnitelmansa vuodelle 2020. Siinä pro-sarja jaetaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan konferensseihin ja joukkueiden pelaamista rajoitetaan vain yhteen niistä.

Konferenssit ovat tuttuja muista USA:n urheilulajeista, suurimpana varmaan amerikkalainen jalkapallo. Niissä - usein maantieteellisin perustein - jaetaan joukkueita konferensseihin, jotka ensin kisaavat alkukauden keskenään ja sarjan päätteeksi voittajat sitten ottavat yhteen mestarin löytämiseksi. NXL:n ilmoitus vaikuttaisi siltä että samaa pusketaan nyt myös paintballiin, kauden päätteeksi kaksi parasta eurotiimiä saavat kutsun NXL:n World Cuppiin.

Maantieteellinen jakaminen vähentää matkustelun rasituksia ja tietysti myös kuluja. Paintballiin tämä ei sillä lailla mene oikein yksi yhteen, peintin neljän-viiden turnauksen kausi on varsin erilainen kuin jääkiekon NHL:n kymmenien pelien tai baseballin kolminumeroisen ottelumäärän tahkoaminen vuoden mittaan.

Osallistumisen rajoittaminen vain yhteen sarjaan ei käytännössä vaikuta kuin kouralliseen tiimejä, nykyisellään vain muutama joukkue on kisannut sekä NXL:ssä että sen euroversiossa molemmissa. Suurempi vaikutus on kuitenkin sillä, että jatkossa pro-sarjan eurotiimien rostereissa saa olla vain yksi jenkkisarjassa mukana oleva pelaaja. Tämä vähentää Atlantin yli tulevien pro-pelaajien mahdollista määrää eurosarjassa kaikkiaan aika tavalla, joten vakioksi voikin muodostua että vähän joka joukkueesta löytyy jatkossa jenkkivahvistus.

Mikäli sitä ei sitten säännöin rajoiteta, niin yksi vaikutus voi myös olla että vähän niin kuin lomalle lähtevät jenkkipelaajat pyrkivät mukaan kansoittamaan alemman sarjatason pelejä, jos pro-tiimeissä ei ole tilaa.

Muutos tuonee sitten sen positiivisen vaikutuksen, että jatkossa Euroopan peleissä nähdään enemmän vanhan mantereen joukkueita myös kärkisijoilla. Tällä ja viime kaudella erityisesti euroturnausten kärkineliköt ovat olleet erittäin jenkki-NXL-tiimien kansoittamia, joten se on kieltämättä syönyt mielenkiintoa sarjan seuraamiseen.

Jatkossa konferensseja pyrittäneen myös lisäämään, NXL on pyörinyt mm. Australiassa jo hyvän aikaa, joten lopullisena tavoitteena taitaakin olla saada aikamoinen määrä kansainvälisiä joukkueita World Cupin pro-sarjaan mukaan.

nxl_conferences2020.jpg

Linkkejä:

 

Tags