Forumin käyttö @jesse-hakala

Jesse Hakala
@jesse-hakala
27/08/13 13:38:10
34 viestiä

Valtion metsäalueet



Aloittelijoiden kysymykset



Kannattaa varmaan kysyä kunnan/kaupungin ns. virkistysalueista vastaavalta. Riippuen minkälainen virkamies on kyseessä niin saattaa jopa onnistua.

Jesse Hakala
@jesse-hakala
19/08/13 20:18:26
34 viestiä

Mitä ahdistusta osasto musta (Ghille) sai aikaan suurpelissä. mitä häh? Palautetta kiitos...



Suurpeli



Tuohon viimeiseen erään on pakko sanoa yksi itseäni hiukan potuttava asia on se että Vihreää ja keltaista ei enää erottanut kunnolla toisistaan. Sade, linssien huurtuminen ja rättien punaantuminen aiheutti itselle miltei mahdottomaksi tunnistaa vihreitä keltaisista. Parhaimmillaan tihrusti vihreätä tyyppiä varmaan 5 minuuttia 3 metrin päästä ennen kuin tajusin sen olevan vihreä kun pudotti varmaan 10 ohi kävelevää pelaajaa yhdellä sarjalla,

Vihreät tekivät todella paljon jäynää vikassa erässä selustassa mitä olisi uskonut enemmänkin mustien tekosiksi. En tiedä kuinka paljon tämä tunnistamisongelma auttoi siinä. Esim. pudottivat yhden kokonaisen respa setin sen ylitettyä sinisen rajan.

BTW keltaisia taisi olla koko joukkue (poislukien 20-30 pelaajaa) teitä vastaan siellä lentokentällä.

Jesse Hakala
@jesse-hakala
18/08/13 21:24:09
34 viestiä

Mitä ahdistusta osasto musta (Ghille) sai aikaan suurpelissä. mitä häh? Palautetta kiitos...



Suurpeli



Siis osasto musta aiheutti sen paineen putoamisen siellä vajalla... Puolustajan silmin nähden loi pienen hengähdys tauon ja sai täydennettyä heikennettyjä rivejä.... Luulin että ne järjestäytyivät uudelleen kun löivät pään seinään.

Jesse Hakala
@jesse-hakala
17/08/13 19:14:40
34 viestiä

Mitä ahdistusta osasto musta (Ghille) sai aikaan suurpelissä. mitä häh? Palautetta kiitos...



Suurpeli



En tiedä olenko sokea tai jotain mutta ainoan kerran kun näin aktiivisen mustan pelaajan kukkulan laella snipaamassa niin kiersin sen vain hiukan kauempaa.

Miettinyt kuinka paljon enemmän taktikointia olisi aiheuttanut kun jokaisella joukkueella olisi oma osasto musta joka pääsisi kentälle samoilla säännöillä.

Esim. Vihreä onnistuivat puskemaan hetkellisen tulpan respa reitille vajan taisteluiden aikana. Osasto mustaa kun käyttäisi vastaavaan tempaukseen puolustajina tai esim. hyökkääjillä tukkimaan jonkin ajoneuvon reitin tai selustasta bunkkereiden kimppuun ennen kuin linja on bunkkereilla asti niin tulisi suurempi taktinen aspekti vastaan ja pelko koko ajan selustassa hiippailevista möröistä.  Rajoituksena tietysti se että joukkueiden mustat osastot eivät voi/saa keikata lippuja eikä painaa summeria.

Jesse Hakala
@jesse-hakala
12/07/13 18:19:37
34 viestiä

Tippmann X7 cyclone ei pelitä kunnolla.



Tekniikka ja varusteet



Remoten suhteen kannattaa ottaa mahdollisimma basic versio... Slidevalven viritelmien kanssa saakin sitten harrastaa jo jatkuvaa kokoamista ja purkamista (kokemuksena kestää ehkä yhden kesän vuotamatta)...  Jos välttämättä haluaa irroittaa aseen letkusta niin epäilisin että Slidevalven sijasta kannattaa hankkia erillinen pala (en muista minkä niminen se oli) sinne väliin joka stoppaa ilman kulun kun letkun ottaa pois.

Jesse Hakala
@jesse-hakala
06/08/13 22:55:05
34 viestiä

Suurpeli 2013 ilmoittautumishommia



Suurpeli



Noniin nyt tarvitaan sitten pikkasen arvioita näistä verrattuna formula 13sta:

Allstar: Kilpatason kuula
Premium Gold: Kilpatason kuula

Onko näistä kumpikaan isompi kooltaan kuin Formula 13?




Jesse Hakala
@jesse-hakala
05/08/13 19:50:17
34 viestiä

RAP4 GOLF Paintball (Powder Version)



Tekniikka ja varusteet



Päivitystä kyseisiin kuuliin liittyen.

Kadotin noin vuosi sitten yhden lippaan metsään jossa oli näitä kuulia ja löysimme sen viime sunnuntaina. Lipas oli ruostunut aivan täysin jumiin mutta kyseiset kuulat olivat ehjiä lippaan sisällä.
Otin muutaman kuulan ihan piruuttaa lippaasta ja ammuin toimivalla lippaalla ja järkytyksekseni ne toimivat miltei samalla tavalla kuin suoraa pussista...

Jesse Hakala
@jesse-hakala
17/01/13 12:53:46
34 viestiä

RAP4 GOLF Paintball (Powder Version)



Tekniikka ja varusteet



Ostin 500 kuulan pussin noita muun tilauksen lisäksi.

Hinta/laatu suhteena en suosittele pääasialliseksi kuulaksi mutta skenaario peleihin yms. jos on pistooli varalla niin soveltuu älyttömän hyvin siihen kun ei tartte 2h pelaamisen jälkeen tyhjentää lippaita pehmenneistä kuulista ja vaihtaa uusia kuulia tilalle kun ei ole tullut pistoolille käyttöä.

Rap4 sivun shipping laskuri on tarkka. Ainakin oma tilaus oli kyseisen hintainen mitä se arvioi. Jos muistan oikein niin pelkästään 500 kpl pussin tilaaminen suomeen maksaisi enemmän kuin laadukas kuula laatikko Suomessa.

Jesse Hakala
@jesse-hakala
17/01/13 01:59:19
34 viestiä

RAP4 GOLF Paintball (Powder Version)



Tekniikka ja varusteet



Tilasin viime kesänä muun tilauksen (uk) mukana pienen erän powderballseja testaukseen. Ajattelin kirjoittaa niistä jotain jotta muutkin tietäisi millaisia ovat. Selitys sisältää video linkkejä Youtubeen.

Itse tuote:
http://www.rap4uk.com/RAP4-GOLF-Paintball-Powder-Version-Bottle-of-500-p/8579.htm

Rap4 myy golf pallon muotoisia väri kuulia joiden sisustana on maali tomua. Golfpallo maisen muodon pitäisi vaikutttaa ammuksen lentorataa parantavasti.

Testeissä:
Paketin avattua oli kädessä erittäin vahamaisia/rasvaisia golf palloja ja ensimmäinen ase jolla niitä testasin oli Tippman TPX lähtönopeus mitattuna 295-299 FPS. Kuulilla osui kyseisellä aseella ja alkuperäisellä piipulla helposti 40 metrin päästä kohteeseen jonka mitat 170cm x 20cm. n. 50 laukausen jälkeen vaihto Milsig Paragdimiin jossa Marksman piippu (rihlattu) ja lähtö nopeus suositeltu 270FPS. Osuma tarkkuus alkoi laskemaan huomattavasti, Todennäköisesti rihlatun piipun kierteet aiheuttivat sen että kyseiset kuulat eivät enää lentäneet vakaasti ja osumia ei voinut pitää luetettavina edes 20m etäisyydeltä.

Ensimmäisen kerran peliin ottaessa kuulia mukaan testasimme kuinka linssit kestävät kuulia. Internetin syövereissä kun kuuluu hurjia tarinoita siitä kuinka kyseinen kuula hajottaa maskin osumasta. Joten ei muuta kuin kokeilemaan... .

http://www.youtube.com/watch?v=4uJmCxbCD8A

Ensimmäinen kuula (n.295FPS) Tippman TPXllä ja maskin linssi halki. Linssi oli jo valmiiksi alkanut murtumaan ennen tätä. Maski vaihdettiin ehjään ja linssiä ei saatu hajotettua ampuma etäisyyden ollessa n. 2m. Samalta etäisyydeltä ammuttu myös normaaleita kuulia ja myös 47.cal kuulia P99 pistoolilla

Pelissä koettua:
Osuma tuntuma ei eroa normaalista värikuulasta koska powderball hajoaa todella helposti. Jos kuulaa ampuu risukkoisessa maastossa niin kuula menetti nopeasti isku energian murtuma herkyyden takia miltei aina osuessaa matkalla oksaan. Pelaajien vaatteista saattoi löytää selviä osuma jälkiä ilman että osumaa olisi pelaajan toimesta havaittu.Alueella johon kuulia oli osunut syntyi osumista paksua pölyä joka estää näkyvyyden. Paikka johon kuulia on osunut tuntui selvästi jopa askin päivässä tupakoivan ihmisen hengityksessä makean makuisena ärsytyksenä.
Efekti jonka kuula tekee osumista on huomattava. Osuma aiheuttaa ison pölypallon joka pakottaa kohteena olevan henkilön suojautumaan.

http://www.youtube.com/watch?v=j-MeVgrwleQVideossa on kohdehenkilöä kohti ammuttu kyseistä kuulaa ensimmäisen 2 minuutin aikana. Käytetyt aseet olivat Tippaman Bravo ONE ja TPX.

Yhteenveto:
+ Rihlaamattomalla  lyhyellä piipulla äärimmäisen tarkka ja aiheuttaa Flatlineä vastaavan efektin lentorataan.
+ Pakottaa kohde henkilöä maastoutumaan.
+ Elokuvamainen pölähdys osumista.
+ Säilyy lipas syöttöisen aseen lippaassa muuttumattoman kelissä kuin kelissä, vaikka vettä sataisi taivaan täydeltä tai ilma olisi täynnä kosteutta.
+ Olosuhteissa joissa normaali värikuula muuttuu muodottamaksi möykyksi lipaassa ei Powderballin muodossa havaittu eroa.
+ Ei hajoa aseeseen helposti.
+ Luo savukentän osuma alueelle josta ei näe läpi.+ Täydellinen Skenaario peleleihin aseen jota käytetään varalla, pistoolin tai vastaavan kuulaksi.
+ Kuulaa pystyy ampumaan Lippaasta ja hopperista, sähkökäyttöinen hopperi ei murtanut kuulan kuorta-

- Rihlatulla pitkällä piipulla kuula käyttäytyy täysin arvaamattomasti.- Osa kuulista lentää täysin arvaamattomalla lentoradalla. En tiedä aiheuttaako pinnan heikko viimeistely vai sisustan epätasapaino tämän koska silmin nähden kuulasta ei voi päätellä kuinka se lentää.
- Sormet tuntuvat rasvaisilta kuulan käsittelyn jälkeen.
- Piipun sisäpinta muuttuu vahamaiseksi usean parin sadan laukauksen jälkeen.
- Kuula menettää isku energiansa pienestäkin osumasta.
- Osumista aiheutuva pöly peittää näkyvyyden niin ettei näe osumia kunnolla.
- Osumien aiheuttama pöly käy henkeen.


viimeisin viesti: @jesse-hakala: 29/12/16 23:35:45
Jesse Hakala
@jesse-hakala
24/10/12 22:19:57
34 viestiä

voi poistaa



Myydään/Ostetaan/Vaihdetaan



Valistakaapa vähän tyhmää mikä ihme on painelainsäädäntö?

Onko kyse nyt Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksestä yksinkertaisista painesäiliöistä?

1