Mistä lähteä liikeelle?

Henri Hämäläinen
Henri Hämäläinen
@henri-hamalainen
6 years ago
3 posts

Haluaisin perustaa peliporukan paikkakunnalleni. Mistä lähteä liikkeelle? Miten esim Saada jonkinmoinen pelialue hankittua? Neuvokaa viisaammat :) 

Kimmo Kainulainen
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
6 years ago
2,375 posts

Henri Hämäläinen:

Haluaisin perustaa peliporukan paikkakunnalleni. Mistä lähteä liikkeelle? Miten esim Saada jonkinmoinen pelialue hankittua? Neuvokaa viisaammat :) 

Helpoin systeemi aloittaa voisi olla vuokrapelien järjestäminen kaveriporukalle ja muille kiinnostuneille. Vaatii vaivaa, mutta ei silleen isompien rahojen kiinnilaittoa kalustoon ja siinä näkee minkä verran sellaisia oikeasti kiinnostuneita on, jotka saapuvat ihan paikallekin asti. Kun homman saa onnistumaan, niin siitä vaan uutta päivää sopimaan. Kun pelejä saa järjestettyä useammat, niin porukka näkee että homma on jatkuvaa ja sitten todennäköisemmin alkaa myös kiinnostaa omien pelikamojen osto.

Pelipaikan hommaaminen menee usein tuttujen/sukulaisten kautta, jos sopivaa metsäpalstaa on tarjolla. Tai vaikka peltopohjaa, jos kisakenttää meinasit?

Kunnilta/kaupungeilta alueiden saaminen tai vuokraaminen pelikäyttöön on kanssa mahdollista, mutta ne tuppaavat mieluiten toimimaan rekisteröityneiden yhdistysten kanssa, joten ei välttämättä ole ihan se ensimmäinen keino, kun porukan kasaaminen on vielä vaiheessa. Viranomaisten suhtauminen paintballiin tuntuu myös vaihtelevan aika lailla, jossain päin ei ole mitään ongelmaa ja se on vain laji muiden joukossa, toisaalla taas asian eteenpäin vieminen saattaa tökkiä alusta saakka.
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry
Ville "Korppi" Ahola
Ville "Korppi" Ahola
@ville-korppi-ahola
6 years ago
39 posts

Kannattaa aloittaa porukan kasaaminen avoimissa peleissä ja vuokra kentillä. 'omaa' kenttää ei kannata alkaa haalimaan mikäli ei ole porukka kasassa valmiiksi ja sitoutunu pelaamaan joukkueena.

Itse tuli vahingossa perustettua Linnut joukkue joka pääasiassa operoi Turussa ja Kymenlaaksossa. Turussa vakio kenttä on Coast to Coast ja kymenlaaksossa KSPB:n avoimet pelit. Ensi kesänä Haminaan olis tarkotus pystyttää Lintumetsä pelialue (joka siis olisi virallisesti Lintujen oma kenttä)

Kaverit joiden kanssa  voi alkaa pitää kenttää täytyy olla ehottomasti semmosia joilla on jokseenkin sama näkemys kun sulla. Voin nimittäin kertoa että kentän rakenteesta ja ylläpidosta saa semmosenkin tilanteen aikaseksi että joku tai jotkut totee että vitut tästä jos kentästä jyrätään vain joidenkin mieleistä. Työn määrä ei vähene jos talkoolaiset vähenee.


updated by @ville-korppi-ahola: 29/03/18 10:25:51

Tags