Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9095
Youtube-videot: 588
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Englannissa iso tutkimus paintballin terveysvaikutuksista

user image 18.01.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Englannissa iso tutkimus paintballin terveysvaikutuksista

Samaan malliin kuin Suomen Paintball-liitto (SPBL) pyrkii saamaan lajin virallisesti tunnistetuksi, on Yhdistyneen kuningaskunnan paintball-liitto (UKPSF) ajamassa vastaavaa hanketta eteenpäin. Sen tueksi haetaan tieteellisiä tutkimustuloksia paintballin terveysvaikutuksista, joiden saamiseksi UKPSF on nyt antanut Leeds Carnegie yliopistolle toimeksiannon, jolla kartoitetaan ilmeisesti ensimmäistä kertaa maailmassa laajamittaisesti miten paintballin pelaaminen vaikuttaa harrastajien terveyteen.

Kolmiosaisessa tutkimuksessa kerätään ensin tietoa nettilomakeilla sekä aktiiviharrastajilta että satunnaisesti pelaavilta. Toisessa vaiheessa tutkijat tekevät pelaajien henkilökohtaisia haastatteluja. Viimeisessä vaiheessa sitten tutkitaan pelaajia telemetrian avulla, eli pelitilanteessa olevia seurataan sykemittareiden ja muun elektroniikan avulla.

Harrastajathan toki tietävät että paintballin pelaaminen saa helposti hien pintaan ja sydämen hakkaamaan, mutta virallisella puolella asioiden vieminen eteenpäin helpottuu, kun asiaa on tutkittu tieteellisesti. Luultavasti tutkimustulokset tulevat yleiseen käyttöön, joten tämä saattaa edistää paintballin asiaa ympäri maailmaa.

Suomessa on tehty vastaavaa tutkimusta Paintball liikuntalajina -opinnäytetyön yhteydessä, tosin pienemmässä mittakaavassa, tekijän haastattelu täällä.

Linkkejä:



Tagit