Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1519
events: 1
images: 9724
youtube videos: 668
Files: 19
Groups: 1

NXL:n tuplaviikonlopun molemmat voitot Red Legionille Atlantic Cityssä 2024

user image 23.06.2024
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

TV-diili etenee

NXL:n tuplaviikonlopun molemmat voitot Red Legionille Atlantic Cityssä 2024

National Xball Leaguen Yhdysvaltain kauden puolivälin turnaus saatiin pelattua Atlantic Cityssä helleaallosta huolimatta. Turnaus huipentui Chicago Aftershockin ja Red Legionin finaaliin, mutta jo neljännes- ja semifinaaleissakin nähtiin useampia matseja, jotka kyllä kestävät useammankin katselun, sen verran hyvin vauhtia pidettiin yllä.

Uutta tulemista tekevän legendaarisen Chicago Aftershockin pääsy finaaliin oli jo saavutus sekin uudelle miehistölle muutaman turnauksen jälkeen, mutta huippupeliä koko viikonlopun ajan pelannut Red Legion osoittautui kuitenkin paremmaksi. Legion meni alussa parin minuutin johtoon ja pysyi siinä koko matsin ajan. Aftershock pääsi kyllä peliin mukaan, mutta ei pystynyt missään vaiheessa tasoittamaan. Loppupisteiksi repesi sitten 7-4, kun Shock joutui loppuvaiheessa juoksemaan piippuihin.

Mid-Atlantic Majorin pro-kärki

  1. Red Legion
  2. Chicago Aftershock
  3. Edmonton Impact
  4. San Diego Dynasty

NXL:n TV-diilin (lue täältä lisää) vuoksi finaalipeli myöhästyi jonkin verran, kun kenttää ja pelaajia valmisteltiin kuvaukseen. Muuten pelattiin normaalisti, mutta pisteiden välistä taukoa venytettiin viiteen minuuttiin, jossa haastatteluita ainakin kuvailtiin vauhdissa ja liekö varauduttiin kameraongelmiinkin. Tämä tuntui nykysäännöillä ikuisuudelta ja kieltämättä pitkät tauot ehtivät tylsistyttää katsomistakin, varsinkin kun finaalissa nähtiin useampiakin alle minuutin pisteitä.

Finaalin selostus meni hieman normaalia jäykemmäksi, mukana oli ESPN:n lähetyksen väkeä ja osa ajasta käytettiin perusasioiden selvittämiseen, eli ilmeisesti jutut saattavat mennä sellaisenaan TV-lähetykseen. Toivottavasti koko hela hoito saadaan ESPN-käsittelyssä leikattua isoa yleisöä kiinnostavaksi. Ohjelman pitäisi tulla ulos elokuun alussa.

Blind layout


Turnaus pelattiin pitkästä aikaa ns. blind layoutilla, eli kentän suojien asettelu selvisi joukkueille vasta torstai-iltana. Snake-laidan puolen kentän isolle suojalle oli helppo päästä ja aluksi siinä nähtiin paljon ylijuoksuja, mutta pikku hiljaa joukkueet jättivät ne vähemmälle kyllästyen molempien pelaajien putoamisiin. Turnauksen edetessä ylijuoksuilla sitten pääsi yllättämäänkin kun ne vähenivät reilusti. Samoin  kentän keskustan suojien käyttö lisääntyi kun pelaajat ehtivät tottua kenttään. Kaiken kaikkiaan onnistunut layout.

Torstaina loppuun pelatun kauden kakkosturnauksen kärki

  1. Red Legion
  2. San Antonio X-Factor
  3. Los Angeles Ironmen
  4. Chicago Aftershock

Kolmen turnauksen jälkeen pro-sarjakärjessä on selkeästi Red Legion, joka on pelannut kauden tasaisimmin, ollen kolmen parhaan joukossa joka turnauksessa. Tuplavoiton ansiosta piste-ero ehtii jo kasvaa sellaiseksi, että lieköhän muut pääsevät enää haastamaankaan.

NXL:n Yhdysvaltain sarja jatkuu Chicagossa syyskuussa Windy City Major-turnauksella ja päättyy World Cupiin marraskuussa Floridassa.

Linkkejä:

 

Tags