Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1519
events: 1
images: 9724
youtube videos: 668
Files: 19
Groups: 1

Paintball palaa televisioon

user image 19.06.2024
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Videot
paintball.fi

TV-kamerat mukana viikonloppuna Atlantic Cityssä

Paintball palaa televisioon

Jenkkisarja NXL on onnistunut edistämään TV-unelmiaan ja paintball palaa televisioon yhdysvaltalaisella ESPN2 urheilukanavalla. Elokuun alussa ulos tulevaan lähetykseen tulee materiaalia Mid-Atlantic –turnauksesta ja nykyistä nettilähetystä tuottava Gosportsin on siinä jossain määrin mukana.

Aiempiin televisiodiileihin on aina liittynyt se uhka, että homma toimisi yksinoikeudella ja muu kuvaaminen olisi kielletty, mutta tällä kertaa Gosportsin suora lähetys tulee näkyville niin kuin ennenkin. Televisioon tuleva ohjelma on sitten oma juttunsa, erikseen leikattu ja ilmeisesti myös lisäkameroilla kuvattu.

Se kuinka merkityksellistä televisioon pääsy sitten nykyään onkaan, jää nähtäväksi. Gosportsin suorat lähetykset ovat kehittyneet viime vuosina kivasti ja tekniset ongelmat ovat jääneet paljolti pois, joten tilanne on harrastajan näkökulmasta mainio. Lisäsponsoreiden löytäminen siten että lähetykset saataisiin kokonaan ilmaiseksi näkyville olisi tietysti se kirsikka kakun päälle. Siinä televisio voi sitten auttaa, jos ESPN-näkyvyys osoittautuu menestykseksi ja kerää reilusti lajin ulkopuolisia silmiä seuraamaan.

Paintball-lähetys on osa "ESPN8: The Ocho" erikoislähetystä, joka kestää perjantaista sunnuntaihin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kirjaimellisesti kellon ympäri. Siinä vuosittain ruutuun pääsevät kaikenmoiset erikoisemmatkin lajit.

Kirjo on ollut varsin laaja, mutta erikoislähetys kiinnostaa ja mukana olleille lajeille se on tuonut julkisuutta ja osa on päässyt sitten ESPN2:n vakiolähetyksiinkin. Viime vuonna mukana oli viitisenkymmentä eri lajia joko tunnin tai 30 minuutin ohjelmissa. Mukana oli ihan tuttujakin lajeja kuten frisbeegolf, mutta sitten toisessa ääripäässä oli Microsoft Excel World Championships, jossa osallistujat ratkovat tehtäviä monille tuttua taulukkolaskentaohjelmaa käyttäen.

ESPN2 on alun perin kaapelikanavana 1990-luvulla aloittanut amerikkalainen urheilun maksukanava, joka tavoittaa edelleen kymmeniä miljoonia amerikkalaiskoteja.

 

Tags