Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1501
events: 1
images: 9245
youtube videos: 602
Files: 19
Groups: 1

Suomen maajoukkueiden vastuksien arviointia 2023

user image 30.08.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Maajoukkue
paintball.fi

Pelit käyntiin keskiviikkona

Suomen maajoukkueiden vastuksien arviointia 2023

Maajoukkuepelit pyörähtävät tänään käyntiin Ranskan Dreuxissa ja niitä voi suorana, tosin kahdella kentällä pelattavien sarjojen peleistä vain puolet kuvataan. Kaikkien Suomen joukkueiden pitäisi kuitenkin päästä ruutuun jossain vaiheessa (osa vasta torstaina), jos ei satu teknisiä ongelmia.

Keskiviikon streamiä:

Maajoukkueet kasataan vähän maasta riippuen enemmän tai vähemmän eri joukkueista. Minkä verran kukin tiimi on päässyt treenaamaan yhdessä on aika arvoitus, mutta tässä vähän ennakkoarvioita Suomen maajoukkueiden vastuksista:Miehet


USA: Jenkkien tiimi koostuu pääsiassa San Diego Dynastyn pelaajista, joka on NXL Yhdysvaltain pro-sarjan hallitseva mestari ja johtaa myös tämän kauden sarjaa. Lisäksi sitten yksittäiset pelurit Houston Heatista, New York Xtremestä ja MLKingsistä. Eli paperilla suunnilleen kovin vastus mitä löytyy. Yhdysvalloissa pelataan normaalisti ilman rajoituksia, joten maaotteluiden kahden bulkin kuularajoitus vaatii aina alkuun pientä sopeutumista.

Puola: Joukkue on käytännössä Virst Factory Lodz, joka on euro-NXL:ssä tällä hetkellä kolmosena, otettuaan kakkossijan Hollannissa ja kolmospaikan British Invitationalissa. Mukana lisäksi Ranger Warsawn ja ALA Warsawn pelaajia. Hyvinkin kisaamassa koko turnauksen kärkipaikoista.

Espanjan joukkue on käytännössä pro-joukkue Fivestar, joka on tällä kaudella tahkonnut euro-NXL:n sijoilla 17.-19. Täällä ei taida olla mitään yhteen pelaamisen ongelmia, pelaajat olivat maajoukkueessa viime vuonnakin. Viime vuoden maajoukkuesijoitus oli kahdeksas, joten sillä lailla ennakkoon suunnilleen samalla tasolla kuin Suomenkin joukkue.

Slovakia: Joukkue on muodostettu pääosin viime vuoden U19-tiimistä ja mukana myös sellaisia pelaajia, joilla ei ole eurokenttien historiaa. Tämä ei toki hirveästi kerro kokemuksesta, samaan tyyliin kuin Suomessa kaikissa maissa ei suinkaan käytetä samaa seurantasysteemiä kuin NXL:ssä, joten kansalliset tulokset eivät ole näkyvissä. Mutta ehkäpä ennakkoon ”helpoin” vastus.Naiset


USA: Jenkkien naistiimi ei ollut viime vuonna mukana ja yhtä pelaajaa lukuun ottamatta eivät ole tainneet vierailla eurokentillä aiemmin. Kaikilla pelaajilla on kuitenkin kymmenien turnausten kokemus jenkkisarjoista, joten joukkue kisannee sarjan kärkipaikasta.

Ranska: Viime vuoden naisten sarjan voittaja ja mukana on viisi pelaajaa tuosta joukkueesta, joten lienee potentiaalinen haastaja jenkkitiimille. Mukana niin Women’s euro-NXL:n pelaajia sekä myös jonkin verran kokemusta avoimista sarjoista.

Iso-Britannia: Brittien naisjoukkue on kasattu varsin tasaisesti Women’s NXL:n eurotiimeistä, mukana Belladonnan, Drakainan ja Karman pelaajia. Viisi pelaajaa seitsemästä oli myös mukana viime vuonna ottamassa naisten maajoukkueturnauksen kakkossijan, joten kova vastus.

Italia: Saapasmaan joukkue on aikamoinen kysymysmerkki, pelaajilla ei juuri ole eurokenttien historiaa, joten vastus on enempi arvailujen varassa.Yli 40-vuotiaat


Ranska: Isäntämaa on kasannut veteraanisarjaan kahden ketjun joukkueen, jossa mukana on reilusti viime vuoden sarjan voittajia sekä jokunen uusikin tulokas. Mukana reilusti euro-NXL:n pro ja semi-pro-pelaajia, joten selkeästi kovin vastus.

Italian joukkueen pelaajilla on eurokenttien merkintöjä lähinnä nimenomaan maajoukkuepeleistä. Sijoitukset ovat yleensä olleet hieman kymmenen sijan paremmalla puolella, joten sillä lailla arvioiden aiemmat tiimit samaa tasoa kuin Suomenkin joukkue. Mukana myös yksi pro-joukkue Gladiatori Unicusanon pelaaja.

Sveitsi: Joukkue on kasattu pääosin Consilium Dein ja Lion’s Martignyn pelaajista. Pääosin kokemusta eurokenttien divisioonapeleistä, yksittäisiä osallistumisia myös semi-pro ja pro-tasolta. Sveitsin kansallisten sarjojen tulokset toki arvoitus.

Bulgarian joukkue on käytännössä Big Shot-tiimi, joka on pelannut eurokentillä kolmos- ja nelosdivisioonissa, joten saattaisi sillä lailla olla näistä vastuksista helpoimmin kaadettavissa.  Ennakkoarvailut ovat toki arvailuja ja maajoukkuepeleissä päivän kunto ratkaisee hyvin paljon, kun osa joukkueista saa pelinsä kuntoon turnauksen edetessä. Jos veikata pitää, niin yli 40-vuotiaiden joukkueella voisi olla parhaat mahdollisuudet jatkopaikkaan, toki karsintaraja on sen verran korkealla että yksi tappio on aika maksimi alkusarjan peleistä.

Onnea peleihin kaikille!

 

 

Kimmo Kainulainen
30/08/23 14:13:23 @kimmo-kainulainen:

Keskiviikon streamia:


Tags