Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1489
events: 1
images: 9033
youtube videos: 560
Files: 18
Groups: 1

NXL:n avaus viikonloppuna Floridassa

user image 10.03.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Vedonlyöntiraha tulossa sarjaan?

NXL:n avaus viikonloppuna Floridassa

National Xball League aloittaa kautensa Yhdysvaltain Floridassa, jossa pelataan perjantaista sunnuntaihin Sunshine State Major-turnaus yli 200 joukkueen voimin. NXL testaa ja kehittää toimintaansa sarjana, joten tällekin kaudelle on tehty muutoksia. Sunshine State on ensimmäinen turnaus, jossa käytettävä kenttä julkaistiin vain puolentoista viikon varoajalla aiemman pidemmän sijaan, joten nähtäväksi jää kuinka joukkueet sopeutuvat lyhyempään treenimäärään.

Kentän ulkopuolellakin on tehty muutoksia ja pelaajille pakolliseen ID-korttiin liitetään vakuutus, joka on voimassa NXL:n kisoissa ja ilmeisesti myös joukkueiden treeneissä. Tämä on aika iso juttu Yhdysvalloissa, jossa julkinen terveydenhuolto ei toimi samalla lailla kuin vaikka Suomessa.

Vedonlyöntiä?


NXL:llä on käynnissä neuvotteluita vedonlyönnin tuomiseksi lajiin. Mikäli tämä onnistuu, niin se saattaa mullistaa paintballin pro-sarjan. Nykyisellään puhutaan kyllä pro-tasosta, eli ammattilaisista, mutta todellisuudessa vain muutama joukkue Yhdysvaltain 20 pro-tiimistä maksaa palkkoja, toisissa pelataan ilman kuluja ja joissain pelaajat maksavat kulujakin. Lisäksi esimerkiksi joukkueet maksavat joka kierroksesta osallistumismaksun. Jos vedonlyönnistä alkaisi tulla sarjaan ulkopuolista rahaa, niin homma kääntyisi positiiviseen suuntaan päälaelleen, eli joukkueet voisivat saada osuuden sarjaan tulevasta rahasta ja käytännössä siis saada maksun osallistumisesta. Tämä veisi systeemiä samaan suuntaan kuin Pohjois-Amerikan palloilujajien isot ammattilaissarjat.

Samassa yhteydessä on NXL on vaihtamassa nimensä Major League Paintballiksi tai toisi sen rinnakkaisbrändiksi, mikä olisi huomattavasti helpompi termi kertomaan lajia tuntemattomille mistä sarjan kisoissa on kyse. Nimenmuutos on ilmeisesti jo aloitettu, vedonlyönnin käynnistäminen lienee kauden 2024 juttuja, jos asiat klikkaavat.

AC Dieselistä uusi superjoukkue?


Kisasarjojen talvitaukoon kuuluvat pelaajasiirrot ja niitä on nähty jälleen lähes joka joukkueessa. Reilusti isoimmat otsikot ja huomion on kuitenkin kerännyt AC Diesel. Vuosi sitten otsikoissa oli Latin Saints, joka keräsi huippupelaajia lupailemalla isoja rahoja, mutta homma hajosi käsiin yhden turnauksen jälkeen. Tänä vuonna on käynnissä samanlainen temppu AC Dieselin toimesta, mutta ainakin huhujen mukaan tällä kertaa myös raha on liikkunut niin kuin on luvattukin. Mukana ovat ainakin parivaljakko Justin Rabakoff ja Alex Golman Impactista, Kyle Spicka ja Dalton Vanderbyl Dynastystä sekä taukoa kisoista pitänyt Alex Rodriguez. Vanhoja pelaajia taas on liikehtinyt muihin joukkueisiin uusien tulijoiden tieltä.

Uusia nimiä


Viime vuoden päätteeksi sarjasta putosi Sacramento DMG. Tilalle nousee Austin Notorious, joka näyttäisi luottavan sarjapaikan napanneisiin pelaajiin, eikä ole tuonut riviin uusia pelaajia muista pro-joukkueista.

Lisäksi tiimilistoilta löytyy myös aiemmin tuntematon Brooklyn Bears, joka on nimeään muuttanut entinen Seattle Thunder.

Linkkejä:

 

 

 

Tags