Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1501
events: 1
images: 9245
youtube videos: 602
Files: 19
Groups: 1

NXL aloituskierroksen kenttälayout julki 2023 *

user image 2.03.2023
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Ensimmäinen kerta lyhyellä varoajalla

NXL aloituskierroksen kenttälayout julki 2023 *

Edit 10.3.2023: NXL on julkaissut uuden version layoutista, johon on turvallisuussyistä lisätty keskiviivalle yksi suoja ehkäisemään pelaajien yhteentörmäyksiä treeneistä saatujen kokemusten perusteella. Kuvat päivitetty.

National Xball Leaguen Yhdysvaltain turnaussarja polkaistaan käyntiin puolentoista viikon päästä Floridassa ja sarja on julkaissut siellä käytettävän kentän pohjapiirroksen. Tämä on ensimmäinen kerta kun kenttä tulee näin lyhyellä varoajalla, pitkään käytössä olleen kahden ja puolen viikon sijaan.

Valtaosa sarjan pelaajista ei ole ammattilaisia, joten käytännössä joukkueet ovat käyttäneet turnausta edeltävät viikonloput layoutin opetteluun ja sillä pelaamiseen. Nyt tuo aika putoaa siis puoleen, joten Sunshine State Major-turnaus toimii sitten testausalustana tälle muutokselle.

Samalla lienee toivottu, että myös joukkueiden kulurakennetta saataisiin pienemmäksi, kun pelitreenien sijaan yhden viikonlopun voisi käyttää myös erilaisiin harjoituksiin, joissa kuulakulutus tuppaa jäämään pienemmäksi.

Vaihdoksella on ajateltu olevan sellainen vaikutus, että se pienentäisi muutaman aidon ammattilaisjoukkueen ja muiden välistä eroa, kun alustaa ei voi opetella viimeisen päälle. On esitetty myös sellaisiakin mielipiteitä, että se saattaa päinvastoin suurentaa sitä, kun aidosti palkkaa pelaajilleen maksavat joukkueet voivat käyttää myös arkipäivät kentän hieromiseen. Tämä jää nähtäväksi kun joukkueet astelevat kentälle Kissimmeessä Floridassa maaliskuun toisena perjantaina.

NXL:n kevätpuolen kenttäpohjat ovat myös perinteisesti olleet käytössä kotimaan sarjojen kauden alkupuolella, joten tätä leiskaa saatetaan nähdä Suomessakin, kun sarja lähtee käyntiin kesäkuussa.

nxl2023sunshinelayout1.jpg

nxl2023sunshinelayout2.jpg

nxl2023sunshinelayout3.jpg

Kimmo Kainulainen
10/03/23 09:15:00 @kimmo-kainulainen:

Kenttälayout-kuvat päivitetty.


Tags