Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1360
events: 1
images: 9090
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

NXL:n kausi alkuun Floridassa viikonloppuna

user image 11.03.2022
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Naisten sarja aloittaa

NXL:n kausi alkuun Floridassa viikonloppuna

Sunshine State Major avaa National Xball Leaguen uuden kauden Floridan Kissimmeessä. Matseja pelataan perjantaista sunnuntaihin ja niitä pääsee seuraamaan maksullisen nettistreamin kautta, mutta yleensä pidempiäkin pätkiä tulee myös ilmaisia somekanavia pitkin. Lisäksi on ollut puhetta myös keskuskentän lisäksi premiere-kentältä tulevasta lähetyksestä, jossa semi-pro ja naisten sarja pelataan. Kakkosstreamiä on kokeiltu aiemminkin, tällöin ne ovat olleet ilmaisia ja niin ilmeisesti nytkin.

Mukana on jälleen yli 200 maksanutta tiimiä ja ensimmäistä kertaa nähdään naisten oma pro-sarja WNXL, joka starttaa kuuden joukkueen voimin. Kuuden tiimin sarja on toki aika pieni, mutta jostainhan on aloitettava ja lisäksi laajennussuunnitelmista on jo puhuttu.

Pelaaja siirtoja ja Latin Saints


Talvitauon aikana on nähty aika määrä pelaajasiirtoja ja suurimpana muutoksena on uuden joukkueen mukaantulo. Tilanne alkoi siitä, että Trade My Gun Outlaws onnistui säilyttämään pro-sarjapaikkansa viime vuoden World Cupissa, jonka jälkeen kolumbialainen Diego Santos osti sitten paikan. (Santos on mukana Wild Dogs-joukkueessa, joka oli pro-sarjassa koronapoisjäännin takia vierailemassa/paikkaamassa World Cupissa 2020 ja pelannut semi-pro:ssa). Uuden joukkueen nimeksi tuli Latin Saints. Tämä ei ole ihan tyhjätaskujen hommaa, sillä pelkkä nimenvaihto maksaa sekin 5000 dollaria.

Sen jälkeen rahaa onkin sitten palanut (joka onkin johtanut lisänimeen Cartel Cowboys :)), sillä uuteen joukkueeseen on kolumbialaisten pelaajien lisäksi hankittu Edmonton Impactista ja Los Angeles Ironmenistä yhteensä kuusi pelaajaa sekä valmentajaksi niin ikään Ironmen-taustainen Brandon Short. Pelaajat ovat nimenomaan mukana palkattuina, eli tiimistä tuli kerralla suurimman palkkalistan joukkue. Joidenkin pelaajien kohdalla on puhuttu sadan tuhannen dollarin vuosipalkkiosta.

Kauden iso kysymys onkin sitten miten Saints pärjää. Oikeastaan olisi ollut vieläkin mielenkiintoisempaa, jos pelaajia olisi haalittu useammasta tiimistä, nythän uusi joukkue on melkein kuin viime vuoden Impact, mutta ilman yhtä kokenutta kakkosketjua. Toinen asia on sitten jatkuvuus, löytyykö tiimiin samanlaisia rahoja vuodesta toiseen? Toivottavasti, pelaajapalkkiot ovat sellainen asia joka kiinnostaa ja jo tämäkin on kerännyt reilusti silmäpareja.

Impactin omistaja Bart Yachimec ei ole jäänyt toimettomaksi, vaan Saintsiin siirtyneiden pelaajien tilalle on haettu uusia aktiivisesti. Kaksi pelaajaa löytyi Baltimore Revosta, kun Matt Darula ja Mike Zuppa vaihtavat kanadalaispaitaan. Kolmas siirto on ranskalaistähti Axel Gaudin, joka on pelannut Toulouse Tontoneissa.

Viime vuoden mestarit ja World Cupin voittanut San Diego Dynasty ei ole joutunut pelaajasiirtojen kohteeksi. Edelliskaudella joukkue kuitenkin kärsi loukkaantumisista, joten rivistöön on hankittu Archie Montemayor X-Factorista sekä Damian Vazquezin semi-pro-tiimi Noobiesista, joten tiimi taitaa olla entistäkin vaarallisempi.

Kaikkiaan pahiten pelaajavaihdoksista taitaa olla kärsinyt Ironmen, jonka rosterissa on nyt vain kaksi viime vuoden World Cupin pelaajaa. Tiimiin on nostettu useampi divisioonapelaaja, joten kausi taitaa mennä uudelleenrakennuksen parissa.

Viime kauden päätteeksi pro-sarjasta putosi ac Dallas, jonka tilalle tulee tälle kaudelle New Orleans Hurricanes. Nousijajoukkue ei ole lähtenyt hakemaan pro-pelaajista apuja, vaan jatkaa pääasiassa semi-pro-tasolle rankatuilla pelaajillaan, joten tiimin edesottamuksista tulee mielenkiintoinen seurattava.

Pro-lohkot


Outlawsin muuttuminen Saintsiksi sotkee alkusarjan lohkojakoa mielenkiintoisesti, koska se kuitenkin perustuu edellisvuoden tuloksiin. Näin Saints on A-lohkon viimeiseksi sijoitettuna, joten sitä voinee kutsua tämän turnauksen kuolemanlohkoksi. Kahdesta suorasta jatkopaikasta kisaavat World Cupin finalistit Dynasty ja X-Factor, sekä Revo, NRG Elite ja Saints. Lisäksi jatkoon menee kaksi parasta lohkokolmosta.

Ukrainan tilanteen johdosta eri lajeissa on rajoitettu venäläisten osallistumista, mutta ne eivät näytä vaikuttavan ainakaan tähän turnaukseen. Moscow Red Legion on edelleen ottelukaaviossa ja venäläisiä pelaajia on myös muissakin joukkueissa.

nxl2022sunshinelohkot.jpg

Linkkejä:

Sopivasti uuden kauden alkuun Planet Eclipse julkaisi ensimmäisen videon uudesta sarjasta:

Kimmo Kainulainen
11/03/22 12:07:09 @kimmo-kainulainen:

Gosportsin pre-show:


Tags