Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1342
events: 1
images: 9394
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Paintballin 40-vuotispelit pelattu Heinolassa

user image 22.06.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi

Erinomaista vaihtelua normaaleihin peleihin

Paintballin 40-vuotispelit pelattu Heinolassa

Paintballin 40-vuotisen taipaleen kunniaksi pelattiin sunnuntaina Heinolassa PH Paintballin kentällä Hevossaaressa juhlapelit varsin kuumassa kelissä. Lajin ensimmäinen peli tunnetaan hyvin ja juhlapäivä ajoittui tänä vuonna juhannussunnuntaille, joten sillä lailla otettiin vähän ennakkoa :).

Normaalien joukkuepelien lisäksi pelattiin sen ensimmäisen paintball-pelin toisintona kaikki kaikkia vastaan-pelejä, olisiko pelimoodille sopiva nimi  ”Survival Game” lajin alkutaipaleen kunniaksi. Paintball alkoi vakiintua lajin nimeksi vasta myöhemmin.

Pelit pelattiin hiilidioksikapseleilla (CO2) toimivilla värikuula-aseilla, eli valtaosin pistooleilla, samaan tyyliin kuin aikoinaan pelaamista aloiteltaessa. Nykyisin osalle harrastajista CO2-kapselit ovat aika tuntemattomia, niihin mahtuu 12 grammaa hiilidioksidia ja niillä pystyy ampumaan värikuula-aseesta riippuen yleensä 20-30 kuulaa, ennen kuin kaasu loppuu ja kapseli pitää vaihtaa. Tämä rajoittaa ampumismäärää reilusti ja kapselin vaihtamiseen menee myös aikaa, joten sitä pitää yrittää ajoittaa niin ettei jää pulaan.

Ensimmäisen paintball-pelin ajaksi asetettiin 24 tuntia, kun kukaan ei tiennyt mitä tulisi tapahtumaan. Tähän ei tosiaankaan oikein taivuttu, vaan mentiin paljon lyhyemmillä peliajoilla :). Kentällä oli neljä lippupaikkaa ja pelaajat aloittivat eri puolilta kenttää sivurajoilta siten, ettei kukaan ollut aloituksessa välittömästi aivan toisen pelaajan lähellä. Aloituspaikkoja vaihdeltiin pelistä toiseen, joten kaikki pääsivät aloittamaan eri suunnista.

Tavoitteena oli kerätä lippu kaikista paikoista ja sen jälkeen päästä tietylle portille ja ulos kentältä ensimmäisenä. Lippupaikoilla oli tarpeeksi lippuja kaikille pelaajille, joten useampikin pelaaja saattoi yhtä aikaa saada kaikki neljä lippua kantoon ja tämä tapahtuikin. Pelimuotoon kuuluu väkisinkin pienoinen onnen ja sattuman osuus, mutta pelatuista neljästä pelistä voitti peräti kolme PH Paintballin Tero Kettu ja yhden vei Timo Hyvönen Kouvolasta, joten taitaa sillä taidollakin olla osuutensa :).

Kaikki kaikkia-vastaan pelejä kannattaa testata, pelaaminen on totaalisen erilaista joukkuepeliin nähden ja vaatii pelaajilta aivan erilaista asennetta kuin tavallisissa peleissä. Eikä pelkästään sen takia että kaikki vastaantulijat ovat vastustajia, vaan myös siksi että kaikissa tilanteissa ei todellakaan kannata ampua, vaikka tilaisuus tulisikin. Tavoitteena kun on lippujen kerääminen, niin vastustajan ampuminen tai sen yrittäminen ei läheskään aina ole mielekästä, varsinkin jos kyseinen pelaaja on liikkumassa toiseen suuntaan kuin itse on yrittämässä. Kun vastustajia on – tai voi olla :) – missä suunnassa tahansa, niin laukaustenvaihto yhden pelaajan kanssa kiinnittää väkisinkin muiden huomion ja valtaosa pudotuksista tulee selkäänampumisista, kun pelaajan huomio on muualla.

Pelimuoto vaatii kuitenkin kentältä sopivaa kokoa pelaajamäärään nähden ja sen, ettei näkyvyys ole turhan hyvä. Hiiviskely jää pois ja pelaaminen menee paikallaan jumittamiseksi, jos vastustajat ovat koko ajan näkyvissä eikä tilaa tai näkösuojaa liikkumiseen ole.

Linkkejä:

 

 

Tags