Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1342
events: 1
images: 9394
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Suurpelin lopullinen kartta ja säännöt 2020

user image 29.07.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi

Lauantaina päästää tositoimiin

Suurpelin lopullinen kartta ja säännöt 2020

Edit huom 30.7.2020: tapahtumaan on tullut viime hetken muutoksia, lue lisää täältä

Suurpelin kartta on valmistunut ja onhan se erilainen kuin viime vuosina. Peli ei kulje ympyrää neutraalin keskuksen ympärillä, vaan keskittyy pistekellon ympärille. Viime vuoteen nähden suurin muutos on tietysti pelaajien jakautuminen kolmeen eri tukikohtaan yhden yhteisen sijaan. Päivään kuuluu siis myös tukikohdasta toiseen siirtymistä erätauoilla.  

Rajanauhat tietysti kulkevat vähän maaston mukaan eivätkä välttämättä juuri niin kuin kartalle on suunniteltu. Niihin voi myös tulla pelin aikanakin muutoksia, jos tuomarit toteavat ettei joku paikka vain toimi pelillisesti.

Aloitukset tapahtuvat tukikohdista, eli sillä lailla mikään joukkue ei ole varsinaisesti puolustusvuorossa, eikä kukaan pääse kentälle etukäteen.

Pistekelloille pääsyissä on tietysti eroja jo ihan etäisyyksien puolesta. Kaupungin pohjoisosassa oleva neloskello tuntuisi olevan ykköstukikohdan heiniä ja siitä pisteiden menettäminen jo pienoinen katastrofi. Muut kellot ovatkin sitten sillä lailla aika samoilla etäisyyksillä sinisistä linjoista, joten toivottavasti nähdään reilusti omistajanvaihdoksia, mikä kertoisi aaltoilevasta ja liikkuvasta pelistä :).

Vähän tuntuu että ykköstukikohta voi olla se josta otetaan isoimmat pisteet. Yksi kello vähän niin kuin automaattisesti ja sitten voi tapella ykkös- ja kolmoskelloista molemmista, kaupungissa varsinkin autoista on apua. Kakkos- ja kolmostukikohdista sitten näyttäisi että vääntö on kahdesta lähimmästä kellosta, mutta mikään ei tule sillä lailla automaattisesti.

Iso kysymysmerkki on kuitenkin miten joukkueet pystyvät hyödyntämään nk. lääkintävadin käyttöä. Jos pelaajat sisäistävät käytön ja jaksavat puskea sen avulla yhdessä, niin eteneminen onnistuu. Jos taas sen aikana edetään yhtä varovaisesti kuin muutenkin, niin lähemmän respauksen etu menee hukkaan, kun vati on käytössä 15 minuuttia kerrallaan. Kolmostukikohta saa vadin käyttöön kolme kertaa ja muista tukikohdista kahdesti per erä. Oikea-aikaisella vadin käytöllä saattaa hyvinkin onnistua puskemaan toinen vastustaja sinisen linjansa taakse hetkellisesti.

Pelin netti-ilmoittautuminen on päättynyt, mutta mukaan pääsee edelleen pelipäivänä infopisteellä ilmoittautumalla.

Linkkejä: 

suurpeli kartta 2020.jpg

suurpeli 2020 aikataulu.jpg

suurpeli 2020 sntj 2.jpg

suurpeli 2020 sntj 1.jpg

Tags