Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1342
events: 1
images: 9394
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Suurpelin autot yhden joukkueen käyttöön

user image 22.07.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi

Tällä kertaa käytössä Pajero ja ”Torni”

Suurpelin autot yhden joukkueen käyttöön

Edit huom 30.7.2020: tapahtumaan on tullut viime hetken muutoksia, lue lisää täältä

Yksi Suurpelin iso ero muihin peleihin on, että kentällä nähdään ajettavia ajoneuvoja. Suojina toimivia autojahan kentällä taitaa olla kymmeniä ellei kolminumeroista määrää, mutta kieltämättä ne aktiiviset autot tuovat peliin vastustajille paniikkihetkiä ja toimivat taas niitä käyttävälle joukkueelle aikamoisena tukena.

Peliä järjestelevä Anssi Mennala Jämsän Paintballista kertoo, että tänä vuonna Suurpelissä autoina käytetään Pajeroa (joka myös "Paavilaatikkona" tunnetaan) sekä ”Tornia,” eli liikuteltavaa nostinta, jossa ampuja pääsee tähtäilemään muiden pään yläpuolelta. Torni on hidasliikkeisempi ja soveltuu sillä lailla ehkä enemmän puolustamiseen, mutta Pajerolla pääsee kiemurtelemaan tiukempaankin paikkaan tarpeen mukaan. Autoja kuljettavat järjestäjien edustajat, mutta pelaajat pääsevät tietysti ampumapaikalle.

Autot ovat huoltotilan luota tukikohta ykkösestä liikkeelle lähtevän joukkueen käytössä ja joukkueet saavat aktivoida ne kolme kertaa per erä. Oman joukkueen auton erottaa tiimin värisestä lipusta. Vaikkei se kartalta näykään, niin Välimetsässä on sen verran ajouria, että ajoneuvot pääsevät kaupungista läpi Konttikentän suunnalle, joten autoja voi käytellä myös sillä suunnalla.

Autojen tuhoaminen tapahtuu tuttuun Suurpeli-tyyliin, eli niillä joukkueilla joilla ei kyseisessä erässä ole autoja, on käsivarsinauhalla merkattuja PST-pelaajia, jotka saavat ampua autoja siihen erikseen tarkoitetuilla PST-aseilla. Tähän käytetään tietyn värisiä kuulia ja osuman pitää tulla ajoneuvon lasiin punaisella merkattuun neliöön, josta ajaja voi sen huomata. Tuhotun ajoneuvo erottaa keltaisesta vilkkuvalosta, jonka ajaja aktivoi ja palaa sen jälkeen tukikohtaan. Turvallisuussyistä autoja ei normikuulilla saa ampua, ajajan pitää nähdä mihin on menossa.

Linkkejä:


Autojen tuloreitti kentällä tarjoaa vastustajien PST-miehille väijypaikkoja

suurpeli_autot.jpg


Vihreiden PST-pelaaja auton kimpussa

sp2017_pk_002.jpg


Pajerosta pääsee ampumaan neljään suuntaan, mutta vain yksi ampuja, joten PST-miesten yhteispeli ja ajoitus on tärkeää

suurpeli2018_006.jpg


"Torni" tarjoilee ampuma-asemaa hieman korkeammalta, mutta näkymä taakse on heikko, joten se on heikko kohta

sp2017_keltaiset_006.jpg

 

Tags