Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1265
images: 8041
youtube videos: 475
Files: 11
Groups: 1

NXL:n kausi 2020 iso kysymysmerkki

user image 18.04.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Kuinka kansainväliset paintball-sarjat pärjäävät koronakaaoksessa?

NXL:n kausi 2020 iso kysymysmerkki

Kotimaan paintballkin kärsii nykytilanteesta, mutta Atlantin molemmin puolin toimiva National Xball League on tänä vuonna kulkenut läpi aikamoisen mylläkän. Kausi alkoi Yhdysvaltain länsipuolella Las Vegasin turnauksella, joka päättyi loistavaan finaalimatsiin Red Legionin ja Ironmenin kesken. Sitten koronavirus COVID-19 iski voimalla.

NXL presidentti Tom Cole on ollut viime päivinä mukana parissakin netin kautta tehdyssä live-showssa (videot alla) ja niiden katsomisella saa vähän laajempaa näkökulmaa siihen miltä maailma näyttää maailman tunnetuimman sarjan järjestäjän kantilta.

Paintball-kentät, -sarjat ja -tapahtumat ovat tietysti kaikki kärsineet, mutta NXL:lle kriisi tulee vieläkin vaikeammiksi. Sarja järjestää turnauksia pitkin Yhdysvaltoja ja Eurooppaa, joten sen sijaan että pitäisi pysyä kärryillä yhden maan rajoitustoimista, pitääkin yrittää seurata eri maiden ja osavaltioiden muuttuvia tilanteita.

Lisäksi pitäisi olla myös kristallipallo, kun järjestämispäätöksissä ei riitä että tapahtuman saa jossain järjestää, vaan paikan päälle pitäisi saada myös pelaajia eri maista tai osavaltioista. Paikalliset rajoitukset alkavat jossain vaiheessa helpottaa, mutta rajojen ylittäminen voi jatkossa olla ainakin jonkin aikaa vaikeaa tai mahdotontakin, joten koita siinä sitten päättää voisiko syksyn turnauksen järjestämistä yrittää, jos iso osa pelaajista ei vain pääse mukaan. USA:n turnauksissa NXL:ssä on usein mukana yli 200 joukkuetta, joten jos siitä jäädään puoleen, niin tappiollehan siinä jää. Organisaation kulut taas juoksevat vaikkei järjestäisikään mitään, joten koita siinä pärjätä.

Lisäksi tulevat myös lomautusten ja irtisanomisten aiheuttamat taloudelliset ongelmat. Kun rajoitukset alkavat poistua, niin vaikka pelihaluja olisikin, niin kukaan ei tiedä siitäkään minkä verran tiimejä tai pelaajia jää pois sen vuoksi, että varoja pitää säästää tärkeämpiin kuluihin. Joten ei kyllä käy kateeksi.

Videoilla Tom Cole esiintyy kuitenkin luottavaisesti, eikä tilanne näytä lyöneen miestä maan rakoon. Hän on ollut mukana lajin parissa jo 90-luvun puolelta saakka niin pelaajana kuin myös alan yritysten palveluksessa sekä myös eri sarjojen järjestelijänä, joten sillä lailla matkaan mahtuu myös monenlaista kriisiä ennen koronaakin, joten perspektiiviä asioihin löytyy.

Tässä vaiheessa Yhdysvaltain toinen turnaus Teksasissa näyttäisi peruuntuvan kokonaan. Euroopan puolen kauden aloituksen siirron syksyksi Espanjassa sarja teki vähän etupainotteisesti ja keräsi siitä kritiikkiäkin, mutta toimi osoittautui pian oikeaksi. Toukokuun Prahan turnaus siirtyy tai peruuntuu myös ja heinäkuun Englannissa järjestettävä turnaus on myös iso kysymysmerkki.

Tämän vuoden sarjat pelataan parhaassakin tapauksessa poikkeuksellisina, mutta pahimpana uhkakuvana tietysti on, että NXL tai muita isoja sarjoja kaatuu kokonaan taloudellisiin vaikeuksiin.

Linkkejä:

Tom Cole pro-joukkue Infamousin live showssa:

Tom Cole Behind The Bunker –showssa:

Tags