Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1248
images: 7542
youtube videos: 457
Files: 9
Groups: 1

Koronaviruksen vaikutuksia paintball-tapahtumiin

user image 18.03.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Peruutukset jatkuvat

Koronaviruksen vaikutuksia paintball-tapahtumiin

Koronaviruksen Covid-19 aiheuttamat ongelmat tapahtumajärjestäjille laajenevat. National Xball League on peruuttanut Yhdysvaltain kautensa toisen turnauksen, jota aiottiin pidettäväksi huhti-toukokuun vaihteessa Round Rockissa Teksasissa. Kyseessä on nimenomaan peruutus eikä siirto, niin kuin sarja teki viime viikolla Euroopan kauden Espanjan avausturnauksen kanssa. Turnauksen poisjäänti on aikamoinen isku kilpapaintballille kaikkiaan sarjan ollessa maailman seuratuin, mutta koronatilanteen vaikeutuessa toki ainut oikea ratkaisu, aikainen peruutus vähentää osallistujille aiheutuvia kuluja majoituksen ja lentolippujen suhteen.

Toinen asia sitten on, miten NXL pärjää taloudellisesti. Sarja olisi tänä vuonna järjestänyt normaalioloissa Yhdysvaltain viiden NXL-turnauksen lisäksi neljä turnausta Euroopassa sekä myös kaksi nk. Classic-turnausta Yhdysvalloissa, joten yksi turnaus tuskin vielä kääntää kuppeja nurin. Sääolot ovat Yhdysvalloissa aiemmin tehneet tapahtumien läpiviennistä haasteellista, joten sarja lienee varautunut siihen että joskus ei vain päästä pelaamaan. Mutta varsinkin isommat jenkkiturnaukset ovat suhteessa taloudellisesti tärkeämpiä, joten toivoa sopii että loppukausi pystytään pelaamaan normaalisti.

Saksan Deutche Paintball Liga eli DPL on päätynyt siirtämään omien sarjojensa aloitusta kesäkuun ensimmäiselle viikonlopulle ja sitä aiemmat kisapäivät siirretään syksyyn.

DPL:n järjestäminen poikkeaa muista sarjoista siten, että muutaman ison vuosittaisen turnauksen sijaan organisaatio järjestää vuoden mittaan kymmeniä pienempiä turnauksia eri puolilla Saksaa, eli alemmat sarjatasot varsinkin on jaettu vielä alueellisiin turnauksiin, jotka pystytään pelaamaan yksipäiväisinä tavallisilla paintball-kentillä. Tämä saattaa avittaa turnausten järjestämistä, mikäli virusongelmat jäävät olemaan pitkäaikaisina.

Australiassa Super 7’s Paintball Series on päätynyt samoin DLX Cup –turnauksen peruuttamiseen, joka aiottiin pelata toukokuun puolessa, tosin jättäen pienen mahdollisuuden turnauksen järjestämiseen syksymmällä. DLX Cup olisi ollut kauden toinen turnaus kaikkiaan viiden turnauksen sarjasta, joka pelataan helmikuusta marraskuuhun, pitäen taukoa eteläisen pallonpuoliskon talvikuukausina.

Kansainvälisten tapahtumien ongelmana koronan kanssa on, että vaikka virus saadaankin jonkin maan sisällä aisoihin, niin se ei todennäköisesti tapahdu samaan aikaan kaikkialla. Tämän johdosta voimaan saattaa jäädä suljettuja rajoja tai pakollisia parin viikon karanteeneja kansainvälisten lentojen tai risteilyjen jälkeen, mikä käytännössä rajaa niiden käytön sitten aidosti pakollisiin reissuihin. Muutenkin ihmisten innokkuus matkustamiseen saattaa kriisin vuoksi saada pitkäaikaisen kolauksen.

Suomen tilanne


Suomessa liitto ei ole ainakaan vielä ilmoittanut muutoksista turnauksiin, kauden pitäisi alkaa toukokuun lopulla Kirkkonummella ja nykyiset poikkeustoimet on määrätty huhtikuun 13. päivään saakka eli pääsiäisen yli. Käytännössähän kukaan ei tiedä kuinka asiat kehittyvät, joten tilannetta seurataan

Maajoukkueen harjoituksia poikkeusolot kuitenkin jo haittaavat, aiottu introtapaaminen peruuntui:

Tags