Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1519
events: 1
images: 9723
youtube videos: 667
Files: 19
Groups: 1

Euroopan NXL:n kausi 2019 alkuun Espanjassa viikonloppuna

user image 29.03.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Suomesta mukana Old Hobos

Euroopan NXL:n kausi 2019 alkuun Espanjassa viikonloppuna

National Xball Leaguen Euroopan sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna Barcelona-Costa Brava Openilla Espanjan Välimeren puoleisella rannikolla. Sarja lähtee käyntiin hieman ristiriitaisissa tunnelmissa, uuden kauden alku on tietysti piristävä, mutta joukkueita on pudonnut pois ja sponsoririntamalla kuohuu. Luvassa on myös vaihteeksi ilmaista nettilähetystä.

Suomalaisedustusta


Pitkäaikainen eurokenttien koluaja Helsinki Cyclone päätti tänä vuonna jättää NXL:n väliin, mutta Suomesta osallistumassa on Old Hobos, joka pelaa Xballin kolmosdivisioonassa. Viime syksynä uudesta tulemisestaan viestittänyt joukkue on kerännyt pelaajia kotimaan kamaran lisäksi myös ulkomailta, ennakkoilmoituksen mukaan Barcelonassa rosterissa ovat Tor Martin Hamgaard, Matti Kopi, Kimmo Suominen, Piia Keinänen, Henri Rutanen, Zed Rex Mánasco ja Ville Säntti.

Alkusarjassa vastaan ovat tulossa perjantaina ranskalainen 7eme Compagnie ja belgialainen P8Family sekä lauantaina espanjalainen Chiclana Vulkan Green ja ranskalainen Scarface Tarbes.

Pro-sarjassa vaihtuvuutta


Suurimman huomion keräävä pro-sarja on käynyt talvitauolla läpi aikamoisia muutoksia. Mukana on vain kuusitoista joukkuetta ja viime kauden tiimeistä puuttuu isojakin nimiä. Mm. viime vuonna sarjan kolmossijan ottanut, pitkän linjan ranskalainen pro-joukkue Tontons ilmoitti pari viikkoa sitten jäävänsä kaudelta pois. Ylimmässä sarjassa ei myöskään nähdä ainuttakaan englantilaista joukkuetta, kun Manchester Firm jää niin ikään pois. Syiksi on mainittu muutokset koko lajissa ja ilmeisesti NXL:n Euroopan puolen kuulasponsorien vaihdokset ovat isossa roolissa.

Olisiko itse asiassa niin ettei mukana ole ainuttakaan joukkuetta Briteistä millään sarjatasolla? Aikamoinen muutos viime vuoteen ja jokseenkin uskomaton tilanne, saarivaltion joukkueet kun ovat kisanneet aktiivisesti eurokentillä jo NXL:n edeltäjän Millennium Seriesin alusta saakka.

Uutena erityisen huomionarvoisena osallistujana on Golden State Kings, joka on nimensä mukaisesti kalifornialaisista pro-pelaajista kasattu yhdistelmätiimi, mukana mm. Dynastyn ja X-Factorin pelaajia. Mix-tiimissä pelaajat voivat tietysti pelata ilman paineita, joten nähtäväksi jää kuinka hyvin joukkue pystyy haastamaan kärkitiimejä. Viime kaudelta jatkavat Edmonton Impact, Houston Heat ja Moscow Red Legion, eikä kyllä hirveästi ihmetyttäisi jos turnauksen kärkineliköt koostuisivat kauden mittaan juuri näistä neljästä joukkueesta, sikäli mikäli ottelukaavio ei heitä laita vastakkain pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Turnauksen tiimilistojen perusteella osallistujia on kaikkiaan 85 joukkueen verran, joka on suunnilleen sama kuin viime kauden alussa (87), kun euro-NXL aloitteli toimintaansa. Vaikuttaisi kuitenkin siltä että Xball-sarjoja lukuun ottamatta kaikki sivusarjat on päätetty jättää pelaamatta ja niiden joukkuemäärät on nollattu. Tätä ei ole tainnut NXL:ssä aiemmin tapahtua, välillä sivusarjat on pelattu läpi vain muutamallakin joukkueella ja systeemi pidetty käynnissä. Nyt näyttäisi että tämän suhteen on päädytty uuteen ratkaisuun.

Kaikkiaan mieleen hiipii sekin vaihtoehto että lieköhän kausi pystytään viemään läpi? Mahdollisuuteen maksaa koko kauden osallistumismaksut kerralla alennuksella tarttui vain parisenkymmentä joukkuetta, mikä ei sekään kuvasta tiimien luottamusta.

Uutta nettilähetystä


NXL:n maksullisista webcasteista huolehtiva Gosports jättää ilmeisesti kokonaan tämän vuoden tapahtumat näyttämättä. Tapahtumien määrää on kyllä kasvatettu Yhdysvaltain puolella, mutta ilmeisesti viime vuoden perusteella euroturnausten esittäminen ei ole lähellekään taloudellisesti kannattavaa.

Ennakkotietojen perusteella tapahtumasta on kuitenkin luvassa suoraa ilmaista lähetystä sunnuntailta sarjan Facebook-sivuilla sekä perjantain ja lauantain peleistä olisi tulossa highlights-videoita. Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan minkä tasoista lähetystä on tulossa.

Linkkejä nettilähetyksen seuraamiseen:

 

Jussi Viinikainen
29/03/19 13:00:52 @jussi-viinikainen:
Arto Ahokas pelaa ranskalaisessa joukkueessa Old Hobosin kanssa samassa lohkossa ja vastakkain alkusarjan peleissä.
Kimmo Kainulainen
29/03/19 19:49:25 @kimmo-kainulainen:

Vakiohommia että reissussa pääsee aina tuttuja vastaan :). Ja finaalissa sitten toisen kerran :).


Hippipippeli
29/03/19 22:33:35 @hippipippeli:

Eikös se Mirokin ollu mestoilla pelailemassa


mirorainio
31/03/19 14:44:10 @mirorainio:
Juu pelattiinhan me semi-prossa, taidettiin olla 12.. Mutta voitettiin 7man 😅

Tags