Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1183
images: 6115
youtube videos: 423
Files: 6
Groups: 1

SPBL:n kauden 2019 aloituspäivä siirtyy          

10.02.2019
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Ensimmäinen kierros vasta kesäkuun puolella

SPBL:n kauden 2019 aloituspäivä siirtyy          

Suomen Paintball-liiton vuosikokouksen jälkeen ilmoitettuihin turnauspäivämääriin tulee muutos ensimmäisen kierroksen kohdalla. Kierros siirtyy kesäkuun alkuun ja poikkeuksellisesti sunnuntaille.

Kierrospäivämäärät:

  • 2.6.2019
  • 29.6.2019
  • 10.8.2019
  • 14.9.2019 HUOM tämäkin muuttunut, infoja täällä

Samalla liittohallitus tiedottaa sääntömuutoksista, joilla pyrittäneen helpottamaan pelaajapulasta kärsivien joukkueiden tilannetta. Jatkossa pelaajia voi lainata samana päivänä pelattavien eri sarjatasojen joukkueesta toiseen, mutta pelaajan saava joukkue ei silloin pelaa sarjapisteistä kyseisessä turnauksessa.

Ulkomaalaisten pelaajien maksimimääräksi tulee kaksi, mutta samoin mahdolliseksi tulee useammankin peluuttaminen, mutta tällöin joukkue ei saa sarjapisteitä. Tämä mahdollistaa periaatteessa myös kokonaan ulkomaalaisista pelaajista koostuvan tiimin osallistumisen.


Liiton tiedote:

Lisätiedote kauden 2019 säännöistä sekä päivämääristä


SPBLn hallitus ilmoittaa seuraavista tarkennuksista kauden 2019 järjestelyihin liittyen.

Päivämäärämuutos

Ensimmäisen kierroksen turnauspäivä muuttuu aiemmin ilmoitetusta  lauantaista 25.5.2019. UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ ON SUNNUNTAI 2.6.2019. Päivämäärän muutos johtuu päällekkäisyydestä NXL Pariisin turnauksen kanssa, jonne ennakkotiedosta poiketen on lähdössä pelaamaan SPBLn sarjoissakin pelaava joukkue. Sunnuntain pelipäivä johtuu koulujen päättymisestä samana viikonloppuna.

Turnauspaikkakunnat ovat vielä selvityksessä, asiasta tiedotetaan tarkemmin paikkakuntien vahvistuttua.

Peluutussäännöt 2019

SPBL on päätynyt tarkentamaan pelaajien lainaamis- sekä ulkomaalaiskiintiötä seuraavasti:

Joukkueessa saa pelata samassa turnauksessa enintään 2kpl ulkomaalaisia pelaajia (ei Suomen kansalaisuutta). Joukkueessa saa pelata turnauksessa myös useampi ulkomaalainen pelaaja, mutta tällöin joukkueelle ei lasketa sarjapisteitä kyseisestä turnauksesta. Joukkue pelaa tällöin vain kyseisen turnauksen sijoituksesta sekä palkinnoista normaalisti (kuten muutkin joukkueet).

Joukkueet voivat myös lainata saman päivän aikana toisella sarjatasolla pelaneesta joukkueesta pelaajia (esim. 1 Div joukkue SM-Liigasta pelaajan pelattua ensin SM-Liigassa samassa turnauksessa). Tällöin joukkueelle ei lasketa sarjapisteitä kyseisestä turnauksesta. Joukkue pelaa tällöin vain kyseisen turnauksen sijoituksesta sekä palkinnoista normaalisti (kuten muutkin joukkueet).

SPBL Hakee tuomareita

SPBLn turnauksiin etsitään vielä muutamaa kykenevää tuomaria kauden turnauksiin. Tehtävästä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä hallituksen tuomarivastaavaan Kai Siltalaan puhelimitse  0400-527 805.

 

Jesper Raevaara
12/02/19 13:54:36 @jesper-raevaara:

Mites säännöt menee pisteiden osalta. Jos esim. voittaja on joukkue jolle ei jaeta pisteitä, niin jätetänkö tältä kierrokselta korkeimmat pisteet jakamatta vai saako ensimmäinen pisteisiin oikeutettu pelaaja päivän suurimman pistepotin?


Kimmo Kainulainen
12/02/19 14:37:32 @kimmo-kainulainen:

Aiemmin tainnut mennä niin että sarjapisteet jaettu niin ettei ulkomaisia tiimejä tai lainapelaajia käyttäneitä joukkueita huomioida. Eli korkein pistepotti parhaiten sijoittuneelle sarjapisteistä pelaavalle tiimille, toiseksi parhaat pisteet seuraavalle jne. Muuten se sotkisi koko sarjajärjestelmää, varsinkin jos ei-sarjapisteistä pelaavia tiimejä olisi useampia jotka eivät ole kaikki mukana kaikilla kierroksilla. Varsinaista kirjoitettua sääntöä ei kyllä noista taida löytyä.


Tags