Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1087
Kuvat: 4238
Youtube-videot: 401
Tiedostot: 1

Suurpelin pelimuoto ”karuselliksi”

5.07.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Harrastepelit

Tukikohta kaupunkiin pelikentän sisään

Suurpelin pelimuoto ”karuselliksi”

Edit 6.8.2017: Huom! Pelimuoto muuttunut vielä tässä kirjoitetusta, lue lisää täältä

Elokuun toisena lauantaina Jämsässä järjestettävän Suurpelin kenttä näkee jälleen aikamoisia muutoksia, kun koneet ovat päässeet hyörimään pelin kaupungissa. Aluelle tulee lisää merikontteja ja vanhoja rakennuksia on viime vuoden Suurpeliin nähden siirrelty ja siirrellään vielä aika lailla.

Pelaajat ja joukkueet käyttävät tulevassa Suurpelissä kaikki yhtä ja samaa tukikohtaa, eli pelin aikana ei tarvitse tauoilla siirtyä mihinkään. Tukikohdan paikka kuitenkin siirtyy viime vuodesta huoltorakennuksen luota kentän rajojen sisäpuolelle siten, että se on suunnilleen siinä missä linja-autot ja linja-autoasema olivat. Jo viime vuonnakin kaupungin keskellä olleet ja kentästä verkoin erotellut kaksi merikonttia ovat saaneet toisen kerroksen, joihin tulee pelin ajaksi ruokamyynti ja kahvio, eli kentälle näkee mukavasti korkealta kahvikupposen ääreltä.

sp2017_kenttajapelimuoto_004.jpg

Seuraava joukkue karusellista ulos


Jämsän Paintballin Anssi Mennala kertoo, että pelimuotoa laitellaan roimasti uusiksi. Ihan lukkoon asti asioita ei lyödä ennen kuin kenttä valmistuu, mutta todennäköisesti mennään sellaisella systeemillä, että joukkueet pääsevät tukikohdasta ulos noin viidestä eri portista. Ne vaihtelevat pelin aikana vähän siten, että yksi joukkue saa aina yhdessä erässä valita seuraavassa respa-aallossa käyttämänsä portin ensin, eli hypäten ”karusellista” ulos lähtien eri suuntaan kentälle. Porttien jälkeen kenttää rajataan sinisin/valkoisin/keltaisin nauhoin siten, etteivät eri joukkueiden pelaajat ole aivan vierekkäin heti tukikohdasta pois päätyään.

Pisteitä joukkueet saavat eri puolilla kenttää olevista ryntäyspaikoista, jotka ovat aktiivisia eri aikaan, eli painopisteet kentällä vaihtelevat jatkuvasti kun tiimit metsästävät seuraavia pistemahdollisuuksia. Ensin kentällemenosuuntansa valitsevalle joukkueella on etunsa ja muille komentajille tulee sitten mietittävää kun pohditaan, kannattaako panostaa seuraavaksi aktivoituvaan ryntäyspaikkaan vai jo varautua sitä seuraavan valtaamiseen ennakkoon.

Uudistusten myötä viime vuosien hyökkäys-puolustus –pelisysteemiä ei siis tällä kertaa käytetä, vaan joukkueet pelaavat kaikki kolme erää erillään ja omaan lukuunsa. Ajoneuvot ovat edelleen mukana, mutta vielä on hieman auki miten niiden ”omistus” joukkueiden kesken jaetaan. Se saattaa tapahtua erien mukaan tai vaikkapa tietyn paikan kentältä valtaamalla.

Tulossa mielenkiintoinen peli


Uudistusten myötä peli muuttuu huomattavasti, joten jännättäväksi jää kuinka hyvin komentajat ja joukkueet pystyvät ennakkoon ja tapahtuman aikana sopeutumaan muutoksiin sekä kokonaan uusiin asioihin. Systeemiä ei oikein voi perusteellisesti testata etukäteen, joten pelin aikana tapahtuu varmasti kaikenlaista, kun tiimit pääsevät keksimään uusia temppuja.

Linkkejä:

Kuvat: Anssi Mennala

sp2017_kenttajapelimuoto_001.jpg

sp2017_kenttajapelimuoto_002.jpg

sp2017_kenttajapelimuoto_003.jpg

Jani Leskinen
05/07/17 08:03:43 @jani-leskinen:
Valitse oikein - valitse PUNAINEN
Ville "Korppi" Ahola
05/07/17 10:13:58 @ville-korppi-ahola:
Nyt on kyl kaoottinen pelimuoto. 1v1v1 dominaatio useemmal pisteel olis ollu kaaosta, mutta vaihtelevat kohteet ja hyökkäys/spawni suunnat. Tulee paljon vääriin suuntiin juoksevia pelaajia jotka kyllästyy ja keskittyy muiden ampumiseen unohtaen kohteet. Palkitaankohan paras suunnistaja? Sit viel jos on yhtä kostee kun viimevuonna niin porukka ei ees löydä oikeelle pisteelle kun linssit on huurus. :-D

Tagit

Jaa sosiaalisissa medioissa