Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1101
Kuvat: 4393
Youtube-videot: 407
Tiedostot: 2

Suurpelin pelisysteemi muuttuu hyökkäys-puolustusmalliin

6.08.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Harrastepelit

Kenttä pysyy ympyränä ja ”karusellin” idea säilyy

Suurpelin pelisysteemi muuttuu hyökkäys-puolustusmalliin

Ensi viikon lauantaina Jämsässä järjestettävän Suurpelin peli-idea muuttuu keväisestä aiotusta, kolmen joukkueen tapahtumassa käytetään sittenkin tuttua puolustus-hyökkäys –pelisysteemiä, jossa yksi joukkue vuorollaan on puolustamassa ja kaksi joukkuetta hyökkää yhteistuumin. Suuri muutos tulee kuitenkin kenttään joka on ympyrän muotoinen, kaikkien joukkueiden käytössä olevan tukikohdan ollessa kentän keskellä.

Jämsän Paintballin Anssi Mennala kertoo, että pelissä on kolme puolitoistatuntista erää, joissa hyökkäysvuorossa olevat joukkueet pyrkivät valtaamaan mahdollisimman monta lippua ennakkoon tiedossa olevista paikoista. Pelaajat päästetään ympyrän muotoiselle kentälle eri suuntiin sen mukaan kuinka pitkälle hyökkääjät ovat päässeet, eli onnistuessaan hyökkäys voi kiertää koko kentän vaikka useampaan kertaan. Hyökkääjät kiertävät kenttää vastapäivään, eli väärään suuntaan lähteminen ja vastustajan selkään iskeminen on tietysti kielletty, jotta peli pysyy mielekkäänä.

Aiemmista vuosista poiketen hyökkääjän pitää hakea liput nimenomaan numerojärjestyksessä, vain yksi lippupaikka on kerrallaan aktiivinen. Näin siirtyvien respasuuntien systeemi pystyy toimimaan ja samalla saadaan myös pelaajien mielenkiinto aina yhteen paikkaan kerrallaan, mikä takaa kivasti Suurpeliin kuuluvat isojen pelaajamassojen kohtaamiset, eli sellaisia pelitilanteita joita ei normaaleissa muutaman kymmenen pelaajan viikonloppupeleissä pääse ikinä kokemaan.

Ennen erien alkua sekä hyökkääjät että puolustajat pääsevät kentälle siten että puolustajat ryhmittäytyvät ensimmäisen lipun puolustukseen Vajalle ja hyökkääjät lähtevät liikkeelle Kuivurilta. Tällä vältetään hyökkääjien jumittuminen alussa kapeaan ränniin respapaikalleen.

Ajoneuvot ovat kaikki puolustajien käytössä, silloin kun he käyttäjät respasuuntia A tai B. Autot respaavat aina kartan kohdassa j8. Vastaavasti sitten PST-aseet ovat vain hyökkäävällä joukkueella.

Viime vuosien malliin mukana on lisäksi jälleen muutaman miehen mustaa väriä käyttävä osasto, joka pelaa puolustavan joukkueen apuna. Tämä sissiporukka saa respata omatoimisesti kentän ulkorajoilla, joten se pääsee häiritsemään hyökkääjän toimintaa pienenä yllätystekijänä.

Respapaikka pysyy koko ajan samana


Alustavasti respaaminen eli kentälle palaaminen osuman saamisen jälkeen tuntuu sekavalta, mutta paikan päälle pelaajien ei tarvitse sillä lailla miettiä asiaa. Kentälle seuraavassa aallossa haluavat pelaajat tulevat aina samaan paikkaan lepoalueen pohjoisreunassa karttaruudussa i8, josta heidät sitten päästetään kentälle kulloinkin käytössä olevaan suuntaan. Respa avautuu 10 minuutin välein ja on aina auki 2 minuuttia kerrallaan.

Pelaamista ohjaillaan myös sinisten linjojen avulla, jotka suojaavat puolustajien respaa, eli hyökkääjät eivät koskaan saa ylittää niitä, mutta kaikki saavat ampua niistä yli. Lisäksi käytössä on aiemmista vuosista tuttuun tyyliin keltaisia linjoja (kukaan ei saa ylittää eikä ampua yli) ja valkoisia linjoja (kukaan ei saa ylittää, mutta kaikki saavat ampua yli).

Kaikki palvelut yhdessä paikassa


Keskellä kenttää oleva suoja-alue ympäröidään meri- ja muilla konteilla sekä verkoilla. Sinne keskitetään kaikki pelin aikana tarpeellinen, eli niin paineilmatäytöt kuin kuulatkin löytyvät sieltä ja samoin ruokamyynti, eli siirtymät ovat minimissään.

Huom: Oheinen kartta ei vielä ole aivan lopullinen, pientä hienosäätöä odotettavissa lopulliseen versioon.

Linkkejä:

sp2017_alustavaakarttaa.jpg

Tagit

Jaa sosiaalisissa medioissa