Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1078
Kuvat: 4343
Youtube-videot: 401

Mekano Cupin 1. kierros pelattu Heinolassa

6.05.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Rentoa turnauspelaamista, mutta samalla myös yksilökisaa

Mekano Cupin 1. kierros pelattu Heinolassa

Päijät-Hämeen Paintball on saanut järjestettyä ensimmäisen kierroksen uudenlaisesta turnaussysteemistä Heinolan Hevossaaren metsäkentällään. Mekano Cup on tarkoitettu helpoksi tavaksi testata turnauspelaamista rennossa ilmapiirissä. Siinä pelataan nimen mukaisesti vain mekaanisilla värikuula-aseilla sekä rajatulla pallomäärällä. Erityisen poikkeukselliseksi pelisysteemin tekee se, että siihen osallistutaan yksilöinä, eli joukkueet arvotaan paikan päällä, siten että jokaiseen tiimiin tulee saman verran eri kokemustason pelaajia.

Hevossaaren metsäkentällä ehdittiin päivän mittaan pelata kaikkiaan 24 peliä kolmeen joukkueeseen jaettujen pelaajien voimin, eli jokaiselle tiimille tuli 16 peliä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen pelaajapörssin kärjessä on 11 voitolla Ilja Shvetsov ja jaetulla kakkospaikalla ovat 10 voitolla Mika Sinisalo, Samppa Perkiö ja Jussi Onttonen. Päivä pelattiin erityisen rennossa ilmapiirissä, fiilis oli enemmänkin kuin tavallisissa harrastepeleissä kuin perinteisen mallisissa turnauksissa.

Systeemi sallii sekä kokeneempien että uudempien pelaajien pelaamisen keskenään ja mukaan lähtö on helppoa, kun kiinnostuneen ei tarvitse kerätä ensimmäiseksi omaa joukkuetta. Tämä tuli hyvin nähtyä ensimmäisellä kierroksella kun mukana oli edellispäivänä tulostaan päättäneitä. Lisäksi turnauspelaamisen testaaminen onnistuu näin edullisesti, kun pallorajoituksella kulut pysyvät kurissa eikä pärjäämiseen tarvitse hankkia sähkömutkaa, vaan pelaaminen onnistuu nimenomaan perusvälineilläkin.

Sarja jatkuu kesäkuun 4. päivänä samoin Hevossaaressa järjestettävällä kierroksella, joka pelataan konteista rakennetulla Varikko-kentällä. Päätöskierros järjestetään sitten heinäkuun 1. päivänä Vierumäen Urheiluopiston turffikentällä ilmatäytteisin suojin, eli sarjan mittaan tutuksi tulevat myös kaikenlaiset pelialustat.

Kuvagalleriaa tulossa.

Linkkejä:

Pistekärki ensimmäisen kierroksen jälkeen: Ilja Shvetsov (vas.), Samppa Perkiö, Jussi Onttonen ja Mika Sinisalo.

mekano1_u_004.jpg

mekano1_u_001.jpg

mekano1_u_002.jpg

mekano1_u_003.jpg

Tagit

Jaa sosiaalisissa medioissa