• Kenttäesittely: Sissos Arena - metsäpaintballia pääkaupunkiseudulla

  Erikoismainososio


  sissosarena.pngHelsingin ja Espoon rajalta Vihdintien varresta löytyvä Sissos Arena tarjoilee pääkaupunkiseudun pelaajille mahdollisuuden paintballin pelaamiseen metsäkentillä. Kenttä on Paintball Sissos Oy:n jo vuonna 2007 avaama ja sillä on ehtinyt pelata reilusti viisinumeroinen määrä pelaajia vuosien varrella.

  Sijainti ja kulkuyhteydet

  Sissos Arena on Helsingin ja Espoon rajalla Vanhalla Hämeenkyläntiellä, aivan Vihdintien varressa Malminkartanon Täytemäkeä vastapäätä.

  Helsingistä tultaessa ei tarvitse seutulippua. Helsingin puolen viimeinen pysäkki on muutaman sadan metrin päässä kentästä.

  Aivan kenttien vieressä olevalle parkkipaikalle mahtuu 20-30 henkilöautoa ja tila riittää myös busseille kääntymiseen.

  Kentät

  Pelialuetta on kaikkiaan noin kolme hehtaaria. Kenttiä on tällä hetkellä kolme:

  • Isoimpana kaupunkitaistelukenttä ”Petroskoi,” joka koostuu pääasiassa erilaisista puisista rakennuksista ja muista rakennetuista esteistä sekä kentän laidalla olevasta pitkähköstä matalasta kukkulasta.
  • ”Normandia”-kentällä pelataan pääasiassa hyökkäys-puolustuspelejä, nimensä mukaisesti se simuloi ylämäkeen tehtävää maihinnousun oloista, jossa toinen osapuoli on valmiiksi asemissa odottamassa hyökkäystä.
  • Lisäksi mäen päältä löytyy vielä pienempi ”Sissi”-kenttä, jossa kukkulan reunat ja kallioleikkaukset mahdollistavat hyvin piilossa etenemisen ja äkilliset tilanteet, kun etenemään päässyt pelaajat ponnahtaa näkyviin yllättävästä paikasta.

  Pelaajien lepo-/huoltoalue on aivan Petroskoi- ja Normandia-kenttien vieressä ja se on erotettu suojaverkoin, joten pelejä voi seurata ilman suojamaskia.

  Samoin isommat kentät ovat aivan vierekkäin, mutta niiden rajalla kulkee suojaverkko, eli molemmilla voi vaikka pelata yhtä aikaa ilman että toinen kenttä häiriintyy.

  arena1.jpg

  arena2.png

  Ohjattuja tapahtumia

  Arenalla pääsee pelaamaan ohjatusti, eli asiantuntevat ohjaajat opastavat niin varusteiden käyttöön kuin erilaisten pelimuotojen pelaamiseen ja huolehtivat pelien aloituksesta ja lopetuksesta.

  Kenttä on niin kaveriporukoiden, koululais- kuin yritysryhmienkin suosiossa ja valikoimasta löytyy erilaisia pelipaketteja eri mittaisten tapahtumien järjestämiseen, joihin kuuluvat tarpeelliset suojavarusteet sekä värikuulia.

  Pelaaminen Arenalla on suosittu ohjelmanumero myös polttariryhmille, juhlakalulle löytyy erilaisia hassuja asuja ja pelimuotoja voidaan sorvata tilanteeseen sopivaksi.

  Peliryhmät aina viiteenkymmeneen henkeen onnistuvat helposti, isommat ryhmät vaativat vähän erikoisjärjestelyjä, mutta nekin onnistuvat. Suurimmat yksittäiset ryhmät ovat Arenalla olleet reilu sata henkeä.

  arena5.JPG

  arena3.JPGWalk-In pelejä

  Arenalla aloitettiin heti avauskesänä nk. Walk-In –pelit, eli näitä harrastetapahtumia on ehtinyt kertyä jo puolensataa. Niihin voi nimensä mukaisesti osallistua vain ilmaantumalla paikalle, toki ilmoittautuminen ennakkoon on suotavaa :). Eli sillä lailla helpompaa harrastamista, kun ei tarvitse kasata omaa ryhmää ja koittaa saada oman kaveriporukan aikatauluja sovitettuja yhteen.

  Walk-in pelejä on järjestetty vuosittain neljästä kuuteen ja niiden lisäksi on ollut satunnaisesti muitakin pienempiä avoimia pelejä. Yleensä pelaajamäärä on ollut noin 30-50 pelaajaa ja parhaimmillaan on päästy 80 henkeen.

  Walk-In peleihin voi osallistua omilla varusteilla tai vuokrata ne Arenalta.

  Oheispalveluja

  Arenalla on myynnissä kylmiä virvoitusjuomia (saatavilla useita eri laatuja virvoitusjuomia, Batteryä ja Gatorade-urheilujuomaa). Walk-in pelitapahtumiin tai sopimuksen mukaan järjestetään myös kahvimyynti ja grilli (grillimakkarat tilattava etukäteen).

  Muita tapahtumia

  Normaalin vuokraustoiminnan lisäksi aluetta voi varata myös muuhunkin kuin paintball-käyttöön, siellä järjestetään mm. airsoft-pelejä ja se on toiminut alustana myös videoprojekteille sekä koirankoulutukselle.

  Talviaika

  Pakkasten ja lumien aikaan metsämaastossa pelaaminen on aika haastavaa, joten kenttä on tällöin avoinna tilauksesta.

  Paintball Sissokselle on tulossa Juvanmalmin toimipisteeseen sisäkenttä, jota pyöritetään ympäri vuoden. Lisäksi Juvanmalmin ulkokenttä tulee olemaan myös avoinna ympäri vuoden. Juvanmalmilla on lämmitetyt taukotilat, joten pelaaminen ulkokentällä onnistuu talvisaikaankin mukavammin.

  sissos_logo.pngSissos Arenan yhteystiedot

  Sissos Arena
  Vanha Hämeenkyläntie 78 A
  02680 ESPOO
  asiakaspalvelu@sissos.com
  puh. 09 6899 8989