Forumin käyttö @viikset

Viikset
@viikset
12/07/23 20:39:35
1 viestiä

Historiaa: paintballin 30. kisakausi meneillään 2023



Kilpapaintball



Joutu ihan kaivamaan tunnukset esiin tätä varten. Laugh

Se miten päästään tuonne kulta aikojen tiimi lukuihin on kovan työn takana ja tuuriakin pitää olla että saadaan lajia enemmän näytille + kiinnostus kasvamaan (tässä pitää antaa erittäin suuret propsit urholle, progamesille ja Raakakoneelle jotka jaksavat tehdä junnukoulujen / pelien muodossa)

Laji on kuitenkin sen verran ääripäätä ja Suomen oloissa erittäin hankala. Talvikausi on kuitenkin sen verran pitkä Suomessa että jos lajiin ei oikeasti ole hurahtanut niin monille pelaajille tulee harha askeleita talvikauden aikana ja kiinnostus saattaa saada täysikäännöksen jonkin muun lajin tai kiinnostuksen kohteen takia. Harrastuksena olen aina nähnyt että ne pelaajat jotka ovat jaksaneet pelaaja ovat aikalailla aina olleet täysillä mukana ja jos kiinostus on ollut pintapuolista niin peintti on aikanopeasti jätetty pois listalta. Laji on myös siinnä mielessä erikoinen että mitä enemmän pelaat sitä kalliimmaksi laji vaan muodostuu johon lisätään tosiaan kesäkauden lyhyys ja tosiaan myös se ettei tällähetkellä lajia voi oikeastaan harrastaa talvella. Tälläinen kombinaatio erittäin haastava olisi kyseessä mikä laji tahansa.

On sääli tosiaan että laji on kuollut monesta kaupungista kokonaan, mutta jos miettii että on vaikeahkoa saada edes pelaajia kiinnostumaan pääkaupunkiseudulla missä massa elää niin en yhtään ihmettele ettei tiimejä löydy paljoa enempää kauemmista kaupungeista.

Mitä tämän hetkiseen sarjatyylin tulee on minusta juuri mitä tällä hetkellä suomeen tarvitaan 

  • Saadaan tasoeroja kirittyä (pitää muistaa että aikoinaan millessä esim kaikki tasot pelasivat sekasin)
  • Liigapelaajien keski-ikä alkaa olemaan pelottavan korkea ja uskon että alkaa viimeisiä hetkiä uudempien pelaajien "oppia" vanhemmilta pelaajilta pelaamalla heitä  vastaan. (nään vahvasti että elämme suomessa lajin sukupolven vaihdosta)
  • Toivottavasti tämä tuo lisää innostusta uudemmille pelaajille haasteen/pärjäämisen merkeissä. Taso erot eivät kuitenkaan ole niin älyttömiä nykypäivänä etteikö liigassa pärjäisi pelaaja kuin pelaaja treenaamalla/kokemuksella kyseisestä tasosta.

Siinnä jotain omia mielipiteitä ja ajatuksia.

Sori sekava teksti mulla on lukihäiriö! 

-Jesse