Mikä mahtaisi olla hyvä, Sub-kentän suojaverkotuksen tuenta/tolppa väli ??

Tero Truhponen
Tero Truhponen
@tero-truhponen
11 vuotta sitten
4 viestiä

Mikä mahtaisi olla hyvä Sub-kentän suojaverkotuksen tuenta väli ??

Eli kokemus peräistä tietoa tarvittaisiin, ettei tarvitse hetken päästä lähteä lisäilemään tolppia..

Tolpat ovat n.8m puhelin pylväitä, ja verkotuksen korkeus 3-6m.. Verkon yläosaan tulee teräs vaijeri..

Verkotus tehdään "helposti purettavaksi" viikonlopun jlk..

Myös muita hyväksi koettuja vinkkejä, verkotuksen suhteen otetaan vastaan... Kiitos..


TBD Urheilijat ry

Tero Truhponen


viimeisin viesti: @tero-truhponen: 29/12/16 23:37:23
Kimmo Kainulainen
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
11 vuotta sitten
2,379 viestiä

Tuolla Piikkiön kentällä metallitolppia näkyy olevan pitkällä sivulla  7 kpl (kulmatolpat mukaanluettuna), eli olisiko tolppaväli noin 8-10 metriä ja päädyissä 4 toppaa.

Tuulenpuuskissa tolpat heiluvat aavistuksen verran, mutta mitä tuossa videolla on tasaista tuulta niin eipä juuri näy liikettä vaikka verkot ovat pullollaan. Mutta jos puhelinpylväitä pistelette niin ei luulisi olevan ongelma, nuo ovat jotain suunnilleen 75 mm halkaisijaltaan olevia metalliputkia. Toki tuolla verkot taitavat olla jotain vähän yli 4 metriä korkealla, eli tietty täydet 6 metriä antaa sitten tuulelle lisää työskentelypinta-alaa. Kaikissa kulmatolpissa on muistaakseni parin vaijerin kiinnitys maahan tuomaan "häkille" lujuutta.

Tämä iframe ei ole sallittujen joukossa




--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry
Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
11 vuotta sitten
454 viestiä

Valmistaja ilmoittaa ainakin meidän myymille verkoilla vähintään 5m tolppavälin.

Mikäli vaijerin saa riittävän kireälle päistä, niin tolpathan vain pitävät verkon leveys suunnassa paikoilleen.

Muistaakseni askistossa oli n. 8-10m välein tolpat.

Monissa turnauksissa on pitkällä sivulla ollut 1-2 rakennustelinettä välissä päätyjen lisäksi. Eli jos saa vaijerin hyvin päädyistä kiinni, niin melko vähäiselläkin tolppamäärällä voi kentän rakentaa, jos tolpat ovat vain riittävän kestäviä.

Äänekosken huoma on kenttää viime aikoina rakennullut, mutta en tiedä ovatko jo päässeet verkotusvaiheeseen. Kannattaa kysellä Pakelta: parkatti.paulus@gmail.com

Paulus Parkatti
Paulus Parkatti
@paulus-parkatti
11 vuotta sitten
162 viestiä

Sopiva verkkopatentti riippuu millasilla välineillä lähtee hommaa tekemään. Loppupelissä kahta ihan samanlaista systeemiä ei taida olla oikein missään Milleä pienemmässä karkelossa (jos sielläkään).

Äänekosken rakenteilla olevalle kentälle tolppina on käytetty juuri samoja n.8m puhelinpylväitä. Pylväitä on kentän ympärillä 14 kpl (5kpl kummallakin pitkällä päädyllä ja 2kpl kulmatolppien välillä eli periaatteessa 4kpl päädyissä).

Verkot tarkoituksena kiinnittää arviolta 6mm teräsvaijerilla, venevinssillä ja parilla pylpyrällä paikalleen. Verkotus tehdään purettavaksi niin että verkko kulkee yhden pitkän ja yhden päätysivun kautta vinsille (2kpl vinssejä).

Voimme laittaa kuvaa tulemaan kun verkotus saatu valmiiksi. Hommaa suunnitellessa kannattaa selvittää välineden (vaijerin, pylpyröiden, vinssin, tolppien) vetolujuus ym. seikat, ja huolehtia että tolpat on kiinnitetty paikoilleen niin että ne pysyy suorassa eikä esim. maa vajua tolppien juurilta vesisateiden myötä. Kannattaa hankkia sähköfirmalta/kunnalta kone jolla ne laitaa linjatolppia muutenkin pystyyn, ei maksa loppupelissä paljoa, ja tekee kerralla 100% varmaa ja kestävää jälkeä tolppien kanssa.

Näin Äänekoskella pystytettiin verkotusta kentälle.

Paulus Parkatti
Paulus Parkatti
@paulus-parkatti
11 vuotta sitten
162 viestiä

Ja kun jäi mainitsematta: Verrko ollaan laittamassa n.3m ja n.6m korkeuteen, vähän samalla tapaa kuin viimevuonna Äänekosken kierroksella verkotus oli laitettu.

Tero Truhponen
Tero Truhponen
@tero-truhponen
11 vuotta sitten
4 viestiä

Kiitoksia vastauksista !!

Aika lähelle samaa oltiin itsekkin päätymässä, kuin Äänekoskella.. 

Tagit