Värikuula-aseet lailla kieltoon Brittiläisillä Neitsytsaarilla, ilmeisesti epähuomiossa?

Kimmo Kainulainen
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
9 vuotta sitten
2,375 viestiä

1453_discussions.jpgKaribianmerellä sijaitsevilla Brittiläisillä Neitsytsaarilla, jotka ovat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuuluva erillisalue, on lakimuutoksella kielletty mm. värikuula-aseet. Muutos on herättänyt kysymyksiä lainsäädäntöprosessin toimivuudesta, sillä samaan syssyyn kiellettiin mm. myös valopistoolit, jotka ovat aika olennainen turvavarusteelta veneissä, saarivaltakunnassa kun ollaan.

Tuli- ja ilma-aseita koskevan lain muutoksella haettiin parempia mahdollisuuksia taistella aseisiin liittyvää rikollisuutta vastaan. On kuitenkin käynyt ilmi, että lakiteksti on osittain tullut copy-paste-meiningillä Australian lainsäädännöstä, vaikka maat ovat huomattavan eri kokoiset ja pienistä saarista koostuvalla valtiolla on tietysti oma erityispiirteensä, jotka pitäisi ottaa huomioon. Tapahtunut on herättänyt kysymyksiä siitä kuinka hyvin laki-asioita yleensä valmistellaan.

Uuden lainsäädännön mukaisesti poliisi on alkanut kerätä kiellettyjä välineitä. Omistajat voivat anoa vapautusta, mutta asiat käsitellään tapauskohtaisesti. Pääministeri on kommentoinut asiaa toteamalla, että lainsäätäjät ovat saattaneet erehtyä valopistoolien ja värikuula-aseiden kohdalla ja että lakia saatetaan muuttaa.

Linkkejä:

Suomessa värikuula-aseet jätettiin aselain uudistuksessa luvanvaraisuuden ulkopuolelle:




--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry

viimeisin viesti: @kimmo-kainulainen: 29/12/16 23:51:37
Kimmo Kainulainen
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
9 vuotta sitten
2,375 viestiä

Brittiläisillä Neitsytsaarilla taidetaan ottaa taas askel oikeaan suuntaan paintballin kannalta, kun paikalliset lainsäätäjät pohtivat esim. värikuula-aseiden ja valopistoolien omistamisen sallimista:




--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry

Tagit