Kanadassa harkitaan värikuulien käyttöä hirvien lääkitsemisessä

Kimmo Kainulainen
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
9 vuotta sitten
2,375 viestiä

Värikuula-aseita on käytetty aiemmin isompien rikkakasvien torjuntaan, mutta nyt Kanadan itärannikolla Brittiläisen Kolumbiassa toimiva Smithersin villien eläinten suoja-alueen omistaja miettii mahdollisuutta niiden käyttöön punkkien kanssa pulassa olevien hirvien lääkitsemisessä.

Puutiaiset eli punkit tarttuvat eläimiin ja imevät niiden verta. Päästäkseen punkeista eroon, niiden kohteeksi joutunut hirvi hankaa itseään niin pahoin että saattaa menettää isoja alueita turkistaan, mikä sitten heikentää selviytymismahdollisuuksia talven aikana.

1343_discussions.jpg?width=300Alueen omistaja on löytänyt talouseläimien lääkitsemiseen suunnattuja pulvereita, jotka toimivat myös hirvillä. Villieläimet eivät tietysti luonnostaan päästä ihmistä lähelle vaikka aikeet olisivatkin hyvät ja tainnuttamisessa tai kiinniotossa on omat vaaransa ja ne vievät myös huomattavasti aikaa. Jos lääkkeiden "annostelu" onnistuisi värikuula-aseiden avulla, niin se helpottaisi työtaakkaa huomattavasti.

Yhtenä vaihtoehtona voisi olla toisiinsa liimattavien kuulanpuoliskojen käyttö, joiden sisälle voi lisätä eri aineita. Näitä on käytetty esim. elokuvateollisuudessa simuloimaan luodin iskemiä, kun ruudilla täytettyjä kuulia ammutaan seinään.

Linkkejä:




--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry

viimeisin viesti: @kimmo-kainulainen: 29/12/16 23:48:42

Tagit