12 Gram Challenge Heinolassa 2.9.2018

PH Paintball
PH Paintball
@ph-paintball
3 kk sitten
147 viestiä

12_gram_challenge2018.png

Päijät-Hämeen Paintball haastaa pelaajia 12 grammaisilla kapseleilla toimivien värikuula-aseidensa kanssa pelaamaan Heinolan Hevossaareen 2.9.2018, jos vain löytyy sopivaa kalustoa. Tai löytyyhän niitä Suomesta varmaan kolmi- tai nelinumeroinen määrä, mutta löytyykö pelaajia kentälle saakka? :) Eli nyt Splatmasterit, PGP:t ja ties mitkä vanhat ja uudemmatkin mutkat pölyttymästä esiin ja käyttöön.

Tavoitteena olisi saada mukaan niin vanhempaa kalustoa kuin myös pelaajia ulkoiluttamaan uusia pistooleja, jotka eivät kakkosmutkana ollessaan saa kovin paljon käyttöä. Pelataan metsä- ja rakennetuilla kentillä, portti aukeaa klo 9, tule paikalle niin että olet valmiina pelaamaan klo 10. Pelit päättyvät n. klo 14.30. (Niiden jälkeen kentällä mekaaniset metsäpelit alkaen klo 15, tervetuloa myös sinne mukaan samalla osallistumismaksulla joko 12 grammaisilla pelejä jatkaen taikka sitten muilla mutkilla.)

Varusteita ei rajailla sen enempää iän mukaan, tervetuloa mukaan uudenkarhealla pistoolilla tai museoikäisellä varusteella. Käytössä pitää olla yksi kapseli kerrallaan, eli pikavaihtajat sallitaan, mutta kaasu aseeseen siis vain yhdestä kapselista kerrallaan. Weirdotkin viritykset sallitaan, jos joku saa nykyaikaisen sähkömutkan toimimaan kapseleilla niin sekin käy :)

Mutkassa kerrallaan max 25 värikuulaa, eli stick feedejä ja tuubeja käyttöön taikka sitten nykyaikaisia lippaita.

  • Osallistumismaksu 5 eur (Päijät-Hämeen Paintballin jäsenmaksun maksaneille ilmainen). Omat kuulat ja CO2-kapselit sallittu, paikanpäältä rajoitetusti myös saatavilla, tilaa mieluiten etukäteen jos tarvitset.
  • Merkkaa itsesi tapahtumaan tai ilmoittaudu mukaan kommentilla jos pelaajia on useampiakin tulossa samassa seurueessa, niin pysytään kärryillä tulijoiden määrästä.
  • Poikkeuksellisesta varustuksesta johtuen vuokrakamoja ei ole näihin peleihin tarjolla.
  • Pelataan erilaisia pelimuotoja metsä- ja rakennetuilla kentillä pelaajien halujen mukaan.
  • Suositusikäraja ilman aikaisempaa kokemusta vähintään 12 vuotta.
  • Lähtönopeusraja 300 fps
  • Piippusukkien käyttö pakollista muualla kuin pelikentällä pelien ollessa käynnissä
  • Tapahtuma Facebookissa

Jos 12 grammaiset kapselit eivät ole tuttuja, niin kyseessä ovat 12 grammaa CO2-kaasua (hiilidioksidi) sisältävät metalliset kapselit, joita käytetään esim. värikuulapistooleissa sekä erilaisissa ilmapistooleissa. Kapselit ovat yleensä kertakäyttöisiä, aseeseen laitettaessa venttiilin piikki pistää kapselin päätyyn reiän, josta kaasu pääsee värikuula-aseeseen. Yleensä kapselilla ampuu noin 20-40 normaalikokoista .68 kaliiberin värikuulaa (riippuen aseen mallista), pienempiä kuulia reilusti enemmän. Kapselien vaihtaminen kentällä vie aseen mallista riippuen enemmän tai vähemmän aikaa, jolloin asetta ei voi laukaista, joten se vaikuttaa aika tavalla pelaamiseen. Lajin alkuaikoina kaikki värikuula-aseet käyttivät 12 gramman kapseleita, ennen kuin isompia CO2- säiliöitä ja sitten paineilmapulloja alettiin mukauttaa paintball-käyttöön.

Kapselit ovat englanniksi esim. ”12 gram CO2 cartridge” tai ”CO2 capsule” tai ”CO2 powerlet.” Niitä löytyy myös muita kokoja pienemmistä isompiin, joilla on aika kirjo eri käyttötarkoituksia, esim. pelastusliiveissä  nk. ”paukkuliivien” täyttämiseen.


Yleistä tietoa seurasta kotisivuilta www.PHpaintball.fi tai FB-sivuilta www.facebook.com/paijatpb/

Ajo-ohje

Heinolaan 4-tietä Lahdesta päin: 4-tieltä noustaan ylös Heinola E-rampista. Rampista oikeaan. Noin 100 metrin päästä heti vasempaan (Hevossaari-kyltti). Ajetaan Citymarketin ohi eteenpäin Hevossaarentietä yli pitkän siltakannaksen, sen jälkeen toinen risteys oikealle Puukemiankadulle. Noin 150 metriä ajettuasi vasemmalla kelta-punainen puomi. Aja puomista loiva mäki ylös ja olet perillä.

Heinolaan 4-tietä Mikkelistä päin: Tähtisillan jälkeen 4-tieltä noustaan Heinola E-rampista ylös. Käännytään oikealle Hevossaarentielle. Ajetaan Citymarketin ohi eteenpäin Hevossaarentietä yli pitkän siltakannaksen, sen jälkeen toinen risteys oikealle Puukemiankadulle. Noin 150 metriä ajettuasi vasemmalla kelta-punainen puomi. Aja puomista loiva mäki ylös ja olet perillä.

Pelipaikan karkea osoite: Puukemiankatu 9, Heinola. Ainakin Google Maps löytää hyvin paikalle.


viimeisin viesti: @ph-paintball: 08/08/18 16:56:09
PH Paintball
PH Paintball
@ph-paintball
2 kk sitten
147 viestiä

Kiitoksia jälleen osallistujille, saatiin sunnuntaille seuran ensimmäiset kapselipelit sekä päälle mekaaniset pelit, täysi päivä ja hauskaa oli :)

12gram2018_017.jpg

Tagit