12 Gram Challenge 3 Heinolassa 19.6.2022

PH Paintball
PH Paintball
@ph-paintball
3 months ago
412 posts

12 gram challenge 3.jpg


12 Gram Challenge 3 Heinolassa 19.6.2022


PH Paintball haastaa jälleen pelaajia 12 grammaisilla kapseleilla toimivien värikuula-aseidensa kanssa pelaamaan Heinolan Hevossaareen. Eli nyt Splatmasterit, PGP:t ja ties mitkä vanhat ja uudemmatkin mutkat pölyttymästä esiin ja käyttöön.

Pelataan sitä alkuperäistä pelimuotoa, eli kaikki kaikkia vastaan ja tavoitteena lippujen kerääminen kentältä muiden pelaajien pudottamisen lisänä.

Tavoitteena olisi siis saada mukaan niin vanhempaa kalustoa kuin myös pelaajia ulkoiluttamaan uusia pistooleja, jotka eivät kakkosmutkana ollessaan saa kovin paljon käyttöä. Varusteita ei rajailla sen enempää iän mukaan, tervetuloa mukaan uudenkarhealla pistoolilla tai museoikäisellä varusteella. Käytössä pitää olla yksi kapseli kerrallaan, eli pikavaihtajat sallitaan, mutta kaasu aseeseen siis vain yhdestä kapselista kerrallaan. Weirdotkin viritykset sallitaan, jos joku saa nykyaikaisen sähkömutkan toimimaan kapseleilla niin sekin käy :).

Mutkassa kerrallaan max 25 värikuulaa, eli stick feedejä ja tuubeja käyttöön taikka sitten nykyaikaisia piipun alta syöttäviä lippaita. Pikku boxitkin kelpaavat, mutta täyttö sitten tuubeilla, ei bulkkeja kentälle.

Hommat tietysti etenevät koronarajoitusten mukaan, eli katsotaan miten tilanne kehittyy tapahtuman lähestyessä.

Perusinfoja:

-Portti aukeaa klo 11.30, aloitus noin klo 12, lopettelu noin klo 16 tai miten peli-intoa riittää. Paikalla on hyvä olla esim. puolta tuntia ennen aloitusta, jotta saat kamat valmiiksi peleihin. Pelit käyntiin, kun sopivan kokoinen määrä pelaajia on valmiina. Pyritään pitämään hyvä pelitahti ja lyhyet tauot. Vähän pidempi ruokatauko jossain välissä, jos pelaajat sitä haluavat.

-Nykytilanteen mukaan oleillaan väljästi, eli ei pakkauduta kaikki katokseen, käytellään myös muita pöytiä ja kamojahan voi pitää myös vaikka auton takaluukussa. Samoin käytellään kronopaikkaa ja täyttöasemaa yksi henkilö kerrallaan. Tarjolla käsidesiä.

-Osallistumismaksu omilla varusteilla 10 eur. Varaa tasarahat, kiitos!

-Pelien poikkeuksellisesta luonteesta johtuen tähän tapahtumaan ei valitettavasti ole tarjolla vuokravarusteita. 

-Omat värikuulat sallittu, palloja saatavilla paikanpäältä rajoitetusti, hintaa 10 eur pussi/500 kpl. Varaa etukäteen jos tarvitset, kiitos!

-12 gramman kapseleita löytyy paikan päältä rajoitetusti, varaa etukäteen kiitos. Jos mutkasi on tarkka siitä minkä kokoinen kapselin pitää olla, kannattaa luonnollisesti tuoda omat kapselit mukana.

-Suositusikäraja ilman aikaisempaa kokemusta vähintään 12 vuotta. Alaikäiset ensikertalaiset huoltajan mukana. Nuoremmat ja uudet pelaajat otetaan mukaan ohjatusti ja opastaen, ketään ei jätetä yksin :).

-Peleissä käytettävä paintball-käyttöön valmistettuja ja ehjiä silmä- ja kasvosuojaimia eli paintball-maskeja. Ei siis airsoft- tai muuhun käyttöön tehtyjä suojaimia.

-Merkkaa itsesi tapahtumaan tai ilmoittaudu mukaan kommentilla jos pelaajia on useampiakin tulossa samassa seurueessa, niin pysytään kärryillä tulijoiden määrästä.

-Paikalla sadekatos (tilaa tietty rajallisesti) ja nuotio lämmittelyä varten, mutta pukeudu kelin mukaan.

-Pelataan metsä- ja rakennetuilla kentillä. 

-Ei sähkötoimisia merkkaimia eikä loadereita.

-Lähtönopeusraja 300 fps

-Piippusukkien käyttö pakollista muualla kuin kronoalueella ja pelikentällä pelien ollessa käynnissä.

-Lopetusajankohta vähän sen mukaan miten porukka jaksaa pelata.

-Ota mukaan (uusille pelaajille ja miksei kokeneemmillekin vinkkinä):

• Pelaamiseen soveltuvat omat vaatteet (jotka saattavat likaantua), tukevat kengät, hanskat, huivi, pipo tai lakki suositeltavat.
• Kelinmukaiset kengät erittäin tärkeät, kostealla/pakkasella erityisesti.
• Vanha huono pyyhe, t-paita tai talouspaperia osumien putsaamiseen.
• Vettä juotavaksi ja osumien pyyhkimistä helpottamaan.
• Pientä, helposti/nopeasti syötävää evästä.
• Vaihtovaatteet.

-Muutokset mahdollisia

-Tapahtuma Facebookissa https://www.facebook.com/events/296700455948983/

Yleistä tietoa seurasta kotisivuilta ja kuvia kentiltä http://www.PHpaintball.fi tai FB-sivuilta https://www.facebook.com/paijatpb/

Ajo-ohje


Heinolaan 4-tietä Lahdesta päin: 4-tieltä noustaan ylös Heinola E-rampista. Rampista oikeaan. Noin 100 metrin päästä heti vasempaan (Hevossaari-kyltti). Ajetaan Citymarketin ohi eteenpäin Hevossaarentietä yli pitkän siltakannaksen, sen jälkeen toinen risteys oikealle Puukemiankadulle. Noin 150 metriä ajettuasi vasemmalla kelta-punainen puomi. Aja puomista loiva mäki ylös ja olet perillä.

Heinolaan 4-tietä Mikkelistä päin: Tähtisillan jälkeen 4-tieltä noustaan Heinola E-rampista ylös. Käännytään oikealle Hevossaarentielle. Ajetaan Citymarketin ohi eteenpäin Hevossaarentietä yli pitkän siltakannaksen, sen jälkeen toinen risteys oikealle Puukemiankadulle. Noin 150 metriä ajettuasi vasemmalla kelta-punainen puomi. Aja puomista loiva mäki ylös ja olet perillä.

Pelipaikan karkea osoite: Puukemiankatu 9, Heinola. Ainakin Google Maps löytää hyvin paikalle.

12 gram challenge 3.jpg

PH Paintball
PH Paintball
@ph-paintball
one month ago
412 posts

Kenttä on jo saanut kivasti vehreyttä, pari viikkoa vielä lisää niin oikein sovelias alusta hiiviskelypeleille 🙂

metsakentta1.jpg

PH Paintball
PH Paintball
@ph-paintball
one month ago
412 posts

hevossaarikentta12gram2022aloituspaikat ja portit.jpg

Pelit lähenee :). Tässä vähän ideointia.

Eli tarkoituksena on pelata viime vuoden malliin kaikki vastaan kaikki-pelejä, joissa tavoitteena on kerätä kentältä neljä lippua (lippuasemien paikat merkitty sinisillä ympyröillä) ja sitten poistua kentältä sinisellä tähdellä merkitystä kyläkentän verkkoportista. Joka tämän tekee ensimmäisenä, voittaa erän. Eli toisintoa siitä alkuperäisesti Survival Game -pelimuodosta, jota pelattiin vuonna 1981 ensimmäisessä paintball-tapahtumassa.

Erän pituus 20 min ja tänä vuonna voisi koittaa niin, että peli ei lopukaan jos/kun ensimmäinen neljä lippua saanut onnistuu poistumaan, vaan pelataan aina 20 minuuttia täyteen. Eli useampikin pelaaja voi siis onnistua tavoitteessa, ensimmäisenä onnistunut kuitenkin aina voittaja.

Aloitus siten, että pelaajat aloittavat eri puolilta kenttää sivurajoilta. Seuraavaan erään sitten aloituspaikkoja vaihdetaan, eli kaikki pääsevät aloittamaan eri puolilta kenttää.

Pelisysteemi toiminee aika hyvin 8-10 pelaajalla, joku 12 alkaa varmaan olla maksimi, ettei tule liian tiheää.

Pelataan alustavasti siten että kaikilla on erässä kaksi "lisäelämää." Osuman saatuaan pelaaja poistuu kentältä jostain punaisella nuolella merkitystä portista. Palata saa kentälle vihreällä nuolella merkitystä portista, ei kuitenkaan samasta portista josta tuli kentältä pois.

Eli kaikista porteista voi tulla pois kentältä, mutta palata sinne ei saa kyläkentän portista, jotta siihen ei tule vastaantulevaa liikennettä, kun porukka alkaa yrittää pelin voittamista lippujen kanssa. 

Voisi myös koittaa jonkun erän kokonaan ilman lisäelämiäkin, eiköhän sieltäkin voittaja löytyisi :).

PH Paintball
PH Paintball
@ph-paintball
4 weeks ago
412 posts

Löytyykö varusteista jotain 12 grammaisella kapselilla toimivaa värikuulavehjettä?

Tässä olisi hyvä tilaisuus ulkoiluttaa sitä varsinaisena käyttömutkana, eikä vaan secondaryn roolissa odottamassa käyttöä :).

20220609 12.01.45.jpg


updated by @ph-paintball: 14/06/22 19:47:08
PH Paintball
PH Paintball
@ph-paintball
2 weeks ago
412 posts

Sunnuntaina päästiin jälleen pitkän tauon jälkeen kapselipelien makuun ja päivä kului mukavasti sen alkuperäisen eli Survival Game-pelimuodon parissa. Hevossaaren kenttä alkaa olla täydessä kesävehreydessään ja oiva alusta tällaisille hiiviskelypeleille :)

12gramchallenge3.jpg

Tags