Mekano Cup 2018 3/3 Vierumäellä 23.9.2018

PH Paintball
PH Paintball
@ph-paintball
10 months ago
197 posts

mekano2018_3.jpg


Mekano Cup 3/3 Vierumäellä 23.9.2018


Päijät-Hämeen Paintball ry järjestää jatkoa viime vuonna alkaneelle Mekano Cup-kisasarjalle. Mekanossa mennään kolmen turnauksen verran rennossa hengessä pääosin viime vuoden sarjan sarjan mallin mukaan, pientä hiomista vain sääntöihin ja järjestelyihin.

Ideana on tarjota pehmeää ja edullista tutustumismahdollisuutta kisapelaamiseen erilaisilla kentillä, ilman että joutuisi ensimmäiseksi kasaamaan omaa joukkuetta, mutta kokeneempien pelaajien osallistumista ei kuitenkaan suljeta pois.

Mekano Cupin turnauksiin ei ilmoittauduta joukkueina vaan yksittäisinä pelaajina. Turnauksien aluksi osallistujat jaetaan järjestäjän arvion perusteella kokemuksen mukaan eri ryhmiin, joista sitten arvotaan jokaisesta saman verran pelaajia joukkueisiin. Eli omaa tiimiä ei tarvitse, vaan pelatessa sitten punnitaan joukkuehenki ja yhteen pelaaminen vähemmän tuttujenkin pelaajien kanssa. Turnauksissa joukkueiden koko ja määrä voi vaihdella käytettävän kentän ja osallistujamäärän mukaan, pysytään todennäköisesti kuitenkin viiden ja kymmenen pelaajan välillä per joukkue. Pari vakiotuomaria ja lisäksi pelaajia kierrätetään kentällä tuomareina.

Mekano Cupin kauden 2018 kolmas ja viimeinen turnaus pelataan Vierumäen Urheiluopiston kentällä 23.9.2018.

  • Osallistumismaksu yhdelle kierrokselle: ennakkoilmoittautumalla spostilla paijatpb@gmail.com 20 eur/henkilö/turnaus, sisältää ilmahuollon. Ilmoittautuminen paikan päällä (jos on tilaa) 30 eur/hlö/turnaus.
  • Portti aukeaa klo 9.30, tule paikalle siten että olet valmiina aloittamaan pelaamisen klo 11.
  • kierroksen max pelaajamäärä on 35, eli ilmoittaudu etukäteen mahdollisimman aikaisin niin varmistat mukaanpääsyn.

Kuvia viime vuodelta Mekanon kisakenttäkierrokselta malliksi kentästä:
paintball.fi/kimmo-kainulainen/valokuvat/...

Varsinaiset pelisäännöt SPBL:n sääntöjä mukaillen, seuraavin muutoksin:

Pelataan yksieräisiä pelejä, jossa pelin voittaa se joukkue, jonka pelissä mukana oleva pelaaja pääsee ensimmäisenä koskettamaan vastustajan aloituspaikkaa.

Peliaika ja pelien määrä vaihtelee alustan ja osallistujamäärän mukaan, päätetään aina joukkuejaon yhteydessä turnauspäivänä. (Metsäkentällä ja isommilla tiimeillä pidempää aikaa ja kisakentällä sekä pienemmillä tiimeillä lyhyempää.)

Toisen joukkueen liputettua kaikki peliin jääneet pelaajat tarkistetaan, jos löytyy osumia niin käänteinen piste vastustajalle.

Varuste-/kuularajoitukset:

Värikuula-aseen ja boxien pitää olla mekaanisia, ei pattereita. Max kuulamäärä per pelaaja per peli 120 kappaletta, eli jos mutkassa on ns. tavallinen feedneck, niin pitää käyttää Multicaliber-boxia (maksaa muutaman euron, kysele Progamesilla tai muista paintball-liikkeistä, löytyy myös muutamia lainaksi, varaa etukäteen). Tai jos käyttää magfed- tai tuubisyötteistä mutkaa, niin vastaava määrä lippaissa tai 10 kuulan tuubeissa.

Pääasiassa kaikille tulee siis käyttöön samanlainen edullinen noin 120 kuulan boxi, mutta erilaisia teknisiä ratkaisuja ei sinällään suljeta pois, eli poikkeuksina esim. Tippmannin Cycloneen voi rakentaa nk. tac-capin sadalle kuulalle ja magfed- tai tuubisyötteisillä mutkilla pelaaville lipas-/tuubimäärä tarkistutettava järjestäjällä ennen pelejä. Eli vaikkei tavallista boxia saisi mutkaan kiinni, niin kunhan mutka/boxi ovat mekaanisia ja pallorajoitusta ei ylitetä, niin mukaan pääsee.

Omia kuulia saa tuoda/käyttää, paikan päällä myös myynnissä rajoitetusti palloa, jos tarvitset niin mieluiten ennakkovaraa ilmoittautumisen yhteydessä.

Koska joukkueiden pelaajat vaihtuvat joka turnaukseen ei sillä lailla ole järkevää laskeskella tiimien tuloksia sarjataulukkoon yhteen eri tapahtumista, mutta kierroksilla palkitaan kolme parasta pelaajaa sekä kauden päätteeksi palkitaan yhteenlaskettujen tulosten kolme parasta pelaajaa, joille on kertynyt eniten voittoja peleistä. (Jos voittoja yhtä paljon tie-breikkinä eliminaatiopisteet ja niidenkin mennessä tasan pelataan 1 vs 1-pelit.)

Ilmoittautumiset, kuulavaraukset ja lisäinfoja sähköpostilla paijatpb@gmail.com

Muutokset mahdollisia.

Ajo-ohje:

Kentälle tuovan risteyksen osoite: Urheiluopistontie 334, Vierumäki (ainakin Google Maps löytää)

Vierumäki Areenan osoite: Cookentie 8, 19110 Heinola

vierumaki_ajoohje.PNG

mekano2018_3.jpg
mekano2018_3.jpg  •  1016KB


updated by @ph-paintball: 30/08/18 12:25:21
PH Paintball
PH Paintball
@ph-paintball
10 months ago
197 posts

Kisat lähestyy, ilmoittaudu mukaan :)

mekano2018_3_3.jpg

Tags